Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2961, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Ostapenko pēc triumfa Dubaijā WTA rangā pakāpjas uz 13. vietu

Ostapenko pēc triumfa Dubaijā WTA rangā pakāpjas uz 13. vietu
Aļona Ostapenko. Foto: Imago Images/Scanpix

LETA. Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) pasaules rangā Latvijas vadošā spēlētāja Aļona Ostapenko pakāpusies par astoņām vietām un tagad ieņem 13.pozīciju.

Iepriekšējā nedēļā Ostapenko uzvarēja "Dubaijas "WTA 500" turnīrā, tiekot pie sava piektā titula. Tikmēr Anastasija Sevastova, kura paņēmusi pārtraukumu no tenisa, jaunajā WTA rangā atkāpusies par septiņām pozīcijām un tagad ieņem 85. vietu.

Daniela Vismane rangā atkāpusies par trim vietām un šajā nedēļā ir 273.pozīcijā, Diāna Marcinkēviča ir par vienu vietu zemāk (281.), savukārt par sešām vietām nokritusi Kamilla Bartone (384.). Tikmēr Darja Semeņistaja veikusi kāpumu uzreiz par 147.vietām un tagad ieņem 401.pozīciju. Piecu vietu kāpumu piedzīvojusi Sabīne Rutlauka (940.), bet vienu pozīciju augstāk ir Anna Ozerova (980.). Tikmēr savu vietu saglabājusi Patrīcija Špaka (1129.), kamēr Margarita Ignatjeva atkāpās par 63 vietām (1180.), bet Līga Dekmeijere atkāpusies par divām pozīcijām (1340.).

WTA ranga līderes godu saglabā austrāliete Ešlija Bārtija, kurai seko baltkrieviete Arina Sabaļenka un čehiete Barbora Krejčikova uz ceturto no piektās vietas rangā pakāpusies spāniete Paula Badosa, vienu vietu zaudējusi un tagad piektā ir un Karolīna Plīškova no Čehijas.

Uz sesto no astotās vietas pakāpusies grieķiete Marija Sakari, vienu pozīciju zaudējusi un septītā tagad ir igauniete Anete Kontaveita, aiz kuras tagad Iga Švjonteka no Polijas, kura pakāpusies par vienu vietu. Divas pozīcijas zaudējusi un šonedēļ devītā rangā ir Garvinje Mugurusa no Spānijas, bet labāko desmitnieku noslēdz Onsa Žabēra no Tunisijas.

Dubultspēļu rangā Ostapenko pakāpusies par vienu pozīciju uz 21.vietu, bet Marcinkēviča, kura pakāpusies par divām pozīcijām augstāk, ir 233vietā. Vismane zaudējusi vienu vietu (257.), Bartone - četras (421.). Par četrām vietām augstāk kā pirms nedēļas ir Semiņistajai (749.), bet Špaka atkāpusies par trim vietām uz 1059.pozīciju, kamēr Ignatjeva savu vietu saglabājusi (1106.) Tikmēr Dekmeijere zaudējusi vienu pozīciju (1368.), Sevastova - 24 vietas (1389.), Ozerova - trīs (1478.), bet Rutlauka noslīdējusi par septiņām pozīcijām zemāk (1737).


, 2022-02-21 16:34, pirms 2 gadiem
Latvijā tik daudz tenisistu bet tikai viena ir pirmajā simtniekā, Čehijā tādu iir apmēram 5,6 simtniekā. ko tās mūsu dāmas dara ja 6 atrodas otrajā tūkstotī. Jāpāriet uz slēpošanu vai kērlingu. Žēl Latvijai komanda nesanāk.
Aļona Ostapenko. Foto: porsche-tennis.com
21

Ostapenko paliek uz nulles četros savos geimos, kapitulējot Štutgartē

Vācijas pilsētā Štutgartē sācies "WTA 500" mala turnīrs hallē. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko šovakar pirmajā kārtā zaudēja čehietei Lindai Noskovai - 3:6, 1:6.
Aļona Ostapenko. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Ostapenko desmitā kopš 19. februāra, Semeņistajai 113. vieta WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko atrodas "top 10" kopš 19. februāra, savukārt mūsu otrā rakete Darja Semeņistaja atkāpusies no 110. uz 113. vietu.
Aļona Ostapenko. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
4

Štutgartes "WTA 500" izlozē Ostapenko tiek pie Noskovas

Vācijas pilsētā Štutgartē šodien notika "WTA 500" māla turnīra izloze. Pirmajā kārtā Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko spēlēs pret čehieti Lindu Noskovu.