Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2961, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Navrātilova: "Ostapenko patīk Parīzes sarkanais māls, kur spēle ir ātrāka"

Navrātilova: "Ostapenko patīk Parīzes sarkanais māls, kur spēle ir ātrāka"
Aļona Ostapenko. Foto: AP/Scanpix

"Roland Garros" tenisa stadionā svētdien sāksies sezonas otrais "Grand Slam" turnīrs. Parīzes "French Open" šogad startēs arī piecas agrākās čempiones, tostarp Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko. Tenisa leģenda Martina Navrātilova uzskata, ka Latvijas spēlētāju nevar norakstīt cīņā par 2022. gada titulu.

Atgādinām, ka 2017. gadā Ostapenko triumfēja prestižajā "French Open" turnīrā un tādējādi nopelnīja iespaidīgo 2 100 000 eiro naudas balvu. Šogad startēs vēl četras bijušās čempiones - spāniete Garbinje Mugurusa (2016), rumāniete Simona Halepa (2018), poliete Iga Švjonteka (2020) un čehiete Barbora Krejčīkova (2021).

Šogad turnīra galvenā favorīte ir pasaules ranga līdere Iga Švjonteka, kura izcīnījusi 28 uzvaras pēc kārtas. "Tu nevari būt karstāka par viņu šobrīd," atzīst tenisa eksperte. "Viņa spēlē lieliski un ir vesela - fantastiska kombinācija. Viņa ir svaiga un ļoti kaujas spējīga. Izskatās diezgan nepārspējama uz jebkura seguma, it sevišķi tagad uz māla. Tādējādi mums ir milzīga favorīte. Viņu neuztrauc spiediens, ko vienkārši pieņem."

Aļona Ostapenko šo gadu sāka ļoti labi (bilance 14-3), piekāpjoties tikai "top 10" spēlētājām. Aprīļa sākumā pasaules rangā pakāpās uz 11. pozīciju, kas bija viņas augstākā vieta kopš 2018. gada septembra. Pēdējās piecās spēlēs mūsu tenisiste gan ir piedzīvojusi zaudējumus, tostarp pret zemāka ranga spēlētājām.

"Manuprāt, Ostapenko problēma ir serve - to viņa nav uzlabojusi. Zinu, ka viņa strādā pie serves, bet tā drīzāk ir trūkums, nevis pluss. Viņai ir daudz vairāk jāstrādā pie punktiem, jo neviens nenāk viegli. Viņas sniegums joprojām ir viļņveidīgs, šogad bijis labāk, tāpēc tu nevari viņu neņemt vērā," norāda Martina Navrātilova. "Viņai patīk "Roland Garros" sarkanais māls - tur spēle ir ātrāka, kas palīdz realizēt viņas sitienus."

Kā jau ziņots, Parīzes "Grand Slam" pirmajā kārtā ar 13. numuru izliktā Aļona Ostapenko nākamās nedēļas sākumā cīnīsies pret 23 gadus veco itālieti Lūčiju Brondzeti, kura pasaules rangā ieņem 83. pozīciju. "French Open" mači risināsies no 22. maija līdz 5. jūnijam.

65 gadīgā čehiete-amerikāniete Martina Navrātilova spēlēja no 1975. līdz 2006. gadam, uzvarot 167 vienspēļu turnīros (18 "Grand Slam" tituli) un 177 dubultspēļu sacensībās.

Izmantotie resursi:
wtatennis.com


, 2022-05-21 09:20, pirms 2 gadiem
Lūčijas lielā iespēja. Diemžēl
, 2022-05-21 14:52, pirms 2 gadiem
Ceru ka tagad Lūčija nebūs šķērslis jo pietiek zaudēt esot tik augstā rangā . Saņemies, un tiec līdz Šwjontekai kurai uzliksi, ja tiksi tik tālu. Lai veicas!...
, 2022-05-21 17:35, pirms 2 gadiem
Aļona nav svētdienas spēļu sarakstā, tātad spēlēs pirmdien vai otrdien.
Ludmila Kičenoka un Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA
4

Maiami taibreikā Ostapenko/Kičenoka zaudē amerikānietēm

Floridas metropolē Maiami turpinās "WTA 1000" turnīrs uz cietā seguma. Latvijas-Ukrainas tandēms Aļona Ostapenko/Ludmila Kičenoka šovakar pirmajā kārtā piekāpās amerikānietēm Sofijai Kenina un Betānijai Matekai-Sandsai (6:4, 3:6, 8-10).
Aļona Ostapenko. Foto: EPA/Scanpix
17

Ostapenko bez variantiem zaudē Maiami trešajā kārtā

Floridas metropolē Maiami turpinās "WTA 1000" turnīrs uz cietā seguma. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko šonakt trešajā kārtā piekāpās Annai Kaļinskai - 3:6, 1:6.
Aļona Ostapenko un Laura Zīgemunda. Foto: Jimmie48 / WTA
10

Ostapenko Maiami sāk ar grūtu uzvaru un tiek trešajā kārtā

Floridas metropolē Maiami sācies "WTA 1000" turnīrs uz cietā seguma. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko šovakar otrajā kārtā pārspēja vācieti Lauru Zīgemundu - 7:6(3), 6:4.