Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2961, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Ostapenko: "Lietas jāmēģina sabalansēt, lai varu nospēlēt labi"

Ostapenko: "Lietas jāmēģina sabalansēt, lai varu nospēlēt labi"
Aļona Ostapenko. Foto: Australian Open

Latvijas vadošā tenisiste Aļona Ostapenko šodien preses konferencē atklāja, ka necenšas detalizēti sekot "Australian Open" norisei, jo jākoncentrējas savam mačam un jāizbauda attiecīgie mirkļi.

Piektdien ar 6:3 un 6:0 izdevās pārspēt ukrainieti Katerinu Baindlu, pret kuru līdzšinējā bilance bija 0-3. "Domāju, ka nospēlēju tiešām labi, labāk nekā iepriekšējās divās kārtās. Pretiniecei nedevu daudz iespēju. Tādējādi esmu apmierināta ar to, kā es nospēlēju," saka Latvijas tenisiste. "Šoreiz biju tiešām koncentrējusies spēlei. Iepriekš viņu nebiju pārspējusi, līdz ar to tagad ļoti vēlējos uzvarēt un centos darīt visu, lai to paveiktu."

Starpsezonā mūsu spēlētāja daudz strādāja pie kustēšanās un fiziskās sagatavotības, kā arī pie došanās tuvāk tīklam, lai spēlētu agresīvāk laukumā (nevis tikai aiz gala līnijas). "Šoreiz tas man sanāca ļoti labi, nedodot pretiniecei tik daudz laika skriet un atsist bumbas."

2017. gada "French Open" māla finālā izdevās triumfēt, pateicoties tieši agresīvai spēlei. 2018. gadā sasniedza Vimbldonas zālāja pusfinālu, bet kopš tā laika labākais panākums bija 2022. gada Vimbldonas astotdaļfināls. Savukārt šobrīd pirmoreiz sasniegts "Grand Slam" astotdaļfināls tieši uz cietā seguma.

"Domāju, ka tagad varbūt esmu vairāk nobriedusi. Varbūt dažreiz man jāspēlē pārliecinošāk, netiecoties pēc trakiem "vineriem" [tīri uzvarētām izspēlēm]," lēš Aļona Ostapenko. "Bet, no otras puses, man jābūt agresīvai, jo tas pretiniecēm nepatīk un tas mani padara par bīstamu spēlētāju. Visas tās lietas jāmēģina sabalansēt. Ja tas viss kopā darbojas, tad, domāju, varu spēlēt labi."

Ostapenko oponentes "Australian Open 2022"

1. kārta#101 Dajana Jastremska (Ukraina)6:4 6:2
2. kārta#81 Anna Bondara (Ungārija)7:6(5) 5:7 6:0
3. kārta#95 Katerina Baindla (Ukraina)6:3 6:0
1/8 fināls#7 Koko Gofa (ASV)22. janv. 4.00


"Australian Open" astotdaļfinālā pretī stāsies augstāka ranga tenisiste - 18 gadīgā pasaules septītā rakete Koko Gofa. "Viņa ir lieliska spēlētāja. Joprojām ļoti jauna, tomēr jau ļoti pieredzējusi," atzīst Latvijas tenisiste. "Protams, tas būs grūts mačs, bet vienkārši došos un izbaudīšu spēli, jo ir lieliski būt ceturtajā kārtā un spēlēt pret tik lielisku spēlētāju kā Koko. Centīšos darīt, ko vien varu, lai nospēlētu labi. Domāju, ka būs lielisks mačs."

Ostapenko tagad necenšas sekot turnīra spēlēm un tur notiekošajiem pārsteigumiem, tā vietā viņa koncentrējas attiecīgajam savam mačam, nedomājot par nākamajiem un izbaudot attiecīgos mirkļus.

Izmantotie resursi:


Aļona Ostapenko. Foto: porsche-tennis.com
21

Ostapenko paliek uz nulles četros savos geimos, kapitulējot Štutgartē

Vācijas pilsētā Štutgartē sācies "WTA 500" mala turnīrs hallē. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko šovakar pirmajā kārtā zaudēja čehietei Lindai Noskovai - 3:6, 1:6.
Aļona Ostapenko. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Ostapenko desmitā kopš 19. februāra, Semeņistajai 113. vieta WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko atrodas "top 10" kopš 19. februāra, savukārt mūsu otrā rakete Darja Semeņistaja atkāpusies no 110. uz 113. vietu.
Aļona Ostapenko. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
4

Štutgartes "WTA 500" izlozē Ostapenko tiek pie Noskovas

Vācijas pilsētā Štutgartē šodien notika "WTA 500" māla turnīra izloze. Pirmajā kārtā Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko spēlēs pret čehieti Lindu Noskovu.