Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2961, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Lībietis par Ostapenko: "15. vieta pasaulē - tas ir ārprāts"

Lībietis par Ostapenko: "15. vieta pasaulē - tas ir ārprāts"
Aļona Ostapenko treniņā. Foto: Michael Renz / @mrenzaero

Pēc ilgāka pārtraukuma apritē atgriezies Latvijas tenisists Miķelis Lībietis, kurš tostarp paslavē mūsu vadošo spēlētāju Aļonu Ostapenko. Par to vēstīts LTV1 "Sporta studijas" podkāstā.

2017. gadā Latvijas tenisiste triumfēja "French Open", taču pēdējā laikā viņai nav izdevies pietuvoties tik augstam sasniegumam. 25 gadīgā Aļona Ostapenko patlaban ieņem 15. pozīciju pasaules rangā. "Aļonai ir ļoti labs vecums, viss vēl priekšā. Pasaules 15. tenisiste vienmēr var tikt starp izsētajām, var dabūt labu izlozi un iegūt pārliecību," norāda tenisists. "Aļona uzvarēja "French Open", tomēr pirms tā turnīra viņa nebija lielākā favorīte. Bet viņai tas teniss ir, mēs visi zinām, kā viņa var sist pa bumbu."

Būsim godīgi: 15. vieta pasaulē - tas ir fenomenāli. "Tas ir fenomenāli. Bet tāda sajūta, ka dažreiz mēs nezinām, ka viņa ir 15. vietā pasaulē. Kad biju prom no tenisa, maz sekoju tam visam līdzi. Kad viņa uzvarēja "French Open", tad kādu gadu visur bija tikai teniss, teniss, teniss. Tagad viņa atrodas 15. vietā pasaulē, bet tā kā ir aizmirsies. 15. vieta pasaulē - tas ir ārprāts vienkārši, it īpaši Latvijas tenisam. Tas ir kaut kas fenomenāls," atzīst Miķelis Lībietis.

Jūnija sākumā Ostapenko ieņēma 30. pozīciju dubultspēļu rangā, bet turpinājumā veica ievērojamu kāpumu un patlaban atrodas rekordaugstajā septītajā vietā. "Septītā dubultspēlēs - liekas, ka tad tur tāds ir... Bet tas ir nenormāls retums. Mēs nezinām, vai kas tāds kādreiz būs iespējams kādai citai sievietei. Vai arī tas, ko Ernests Gulbis parādīja vienspēlēs - "top 10" [2014]. Kaut kas vārdiem neaprakstāms, cik tas ir grūti un kas vajadzīgs, lai to vispār izdarītu."

"Dubultspēlēs tu cīnies kopā ar savu pārinieku. Tu vari diskutēt, lai domas visu laiku nav prātā. Bet vienspēles uz laukuma esi viens pats un vari "vārīties" tikai pats ar sevi," prāto Lībietis. "Ja tajā brīdī esi psiholoģiski vājš, tas ir ļoti grūti - protams, šeit nevaru runāt par Aļonu. Vienspēlēs viņai reitings ir ļoti labs, bet šogad dubultspēlēs tie rezultāti ir augstāki. Tas var palīdzēt pārliecībai. Vienspēlēs tie rezultāti varbūt nav tie paši labākie, bet dubultspēlēs visu laiku tiec tālu un dabū pārliecību, ka vari."

Kā jau ziņots, 16.-17. septembrī Miķelis Lībietis palīdzēs Latvijas vīriešu valstsvienībai Deivisa kausa cīņā pret Dominikānas Republikas izlasi.

Izmantotie resursi:


, 2022-09-15 17:37, pirms 2 gadiem
It īpaši, ja sen nav nekas augsts sasniegts.
, 2022-09-15 20:10, pirms 2 gadiem
To saka izbijušais tenisists kas knapi rangā pabijis, tad jau liekas kosmoss
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2022-09-15 22:40, pirms 2 gadiem
15. - ārprāts jeb griesti, 5. - kosmoss, 1. - cita galaktika
, 2022-09-16 17:39, pirms 2 gadiem
Pareizi vien saka. Viss ok. 60-kosmoss, 70-virskosmoss, 80-galaktika. Vnk ātri lido, un lido pa sev tik zināmu trajektoriju.
, 2022-09-18 12:49, pirms 2 gadiem
Nervu bende rakstīja: To saka izbijušais tenisists kas knapi rangā pabijis, tad jau liekas kosmoss
Tā gluži nav, Lībietis pat bijis Latvijas 1. numurs.
, 2022-09-25 00:39, pirms 2 gadiem
Ostapenko var patikt vai nepatikt, bet to ko vina ir sasniegusi sava karjerā ir tik tiešam kosmos. Ari Gulbis. Abi malaci, man gruti pat aptvert, cik darba vini ir ieguldijusi lai tadu limeni sasniegt.
Aļona Ostapenko. Foto: Scanpix/Reuters
4

Ostapenko Madridē sāk ar pārliecinošu uzvaru un iesoļo trešajā kārtā

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. No pirmās kārtas atbrīvotā Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko otrajā kārtā pārspēja spānieti Džesiku Bousasu - 6:3, 6:1.
Paula Badosa un Džesika Bousasa. Foto: Mutua Madrid Open
1

Bousasa uzvar Badosu un kļūst par Ostapenko oponenti Madridē

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Spānijas spēlētāju cīņā Džesika Bousasa šodien apspēlēja Paulu Badosu (2:6, 6:3, 6:3) un kļuva par Latvijas tenisa līderes Aļonas Ostapenko pretinieci otrajā kārtā.
Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA

WTA rangā Ostapenko un Semeņistaja nemaina pozīcijas

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko un mūsu otrā rakete Darja Semeņistaja saglabājušas attiecīgi 10. un 113. vietu.