Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2961, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Valsts finansējuma apturēšana raisa neizpratni pasaules tenisa cienītājos

Valsts finansējuma apturēšana raisa neizpratni pasaules tenisa cienītājos
Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA

Pasaules tenisa foruma lietotāji ir neizpratnē par valsts finansējuma apturēšanu Latvijas vadošai tenisistei, vienojoties visai kopīgā pozīcijā neatkarīgi no attieksmes pret Aļonu Ostapenko un dažādajiem uzskatiem.

Kā jau ziņots, Aļonai Ostapenko, Tomam Skujiņam un Kristam Neilandam uz laiku apturēts finansējums no valsts.

9. marta LTV1 sporta ziņās Māris Rīmenis paziņoja: "LOK apturēja valsts finansējumu Aļonai Ostapenko, Kristam Neilandam un Tomam Skujiņam, jo startē profesionālā tūrē ar agresorvalstu pārstāvjiem. Bet savukārt ukraiņiem tur nav nekādu ierobežojumu. Tā kā ļoti absurda situācija."

TennisForum.com lietotāju "patīk" balsojumā Ostapenko ieguva astoto vietu (2022), bet tur savas balsis lielā skaitā nodeva arī citādi domājošie. Minētajā forumā pasaules tenisa cienītāji tomēr apbrīnojami lielā vienprātībā nosoda tagadējo lēmumu.

Pat mūsu tenisistes oponenti vienotā frontē pauž neizpratni par lēmumu apturēt finansējumu. "Nekad neesmu bijis lielākais Ostapenko fans (maigi izsakoties) un esmu atbalstījis sportiskos centienus aizliegt Krievijas dalību..." saka Shvedbarilescu. "Bet pat es uzskatu, ka tas ir jocīgs gājiens. Ja es tā uzskatu, tad, ņemot vērā manu personīgo neobjektivitāti, vismaz 90% varētu justies līdzīgi."

Minētā lēmuma apzīmējumu kolekcija forumā - traki, jocīgi, smieklīgi, stulbi, ārprātīgi, muļķīgi, švaki, netaisnīgi, pretīgi, aplami, absurdi, kļūdaini, neprātīgi, neticami... Protestētāju gūzmā diezgan vientuļi ir pāris lēmuma atbalstītāji.

"Tas ir neticami stulbi. Patiesībā tas ir tik stulbi, ka es nedomāju, ka tas ir pa īstam," atklāj KardedKing.

"Sanāk, ka viņi saka: "Ja jūsu sporta veida vadībai nav veselā saprāta aizliegt Krievijas sportistus, kamēr viņu valsts Ukrainā veic genocīdu, atvainojiet, bet mēs nevaram turpināt jūs finansēt," noformulē currie84.

"Pēc šīs ziņas izlasīšanas esmu zaudējis pusi no sava IQ," atzīst opionic.

Ukrainas tenisistes spēlē pret neitrālajām sportistēm, bet Latvijas spēlētājas nedrīkst? "Tātad Latvijas valdības ideja ir tāda, ka Latvijas sportistiem būtu jāatsakās no mačiem pret Krievijas sportistiem. Tā gan nebūtu iestāšanās pret Krieviju, bet gan piekāpšanās Krievijai," lēš Kal, kuru papildina whyyousayvamos: "Tas kaitē tikai Latvijas spēlētājām, nevis Krievijai vai tenisam kopumā."

Ja jāatsakās no WTA tūres, kur citur startēt? "Tad viņi dod priekšroku tam, ja Ostapenko šogad vispār nespēlētu?" vaicā PLP.

Aļona Ostapenko gandrīz vienmēr ir spēlējusi Latvijas izlasē. Vai tagadējais lēmums nepasliktinās situāciju šajā sakarā? "Jauks "stimuls" pārstāvēt savu valsti "Billie Jean King" kausā", uzskata Cortinarius.

"Ja nebūtu Ostapenko, es pat nezinātu, kur ir Latvija, ko viņa ir uzlikusi uz kartes," atklāj Swiss Bench Chick.

Forumā ir virkne komentāru par to, ka 1700 eiro ikmēneša pabalsta zaudēšana Ostapenko neradīs lielu skādi finansiāli, jo tūrē viņa pelna krietni lielāku naudu (karjeras laikā naudas balvās jau vairāk nekā 12 miljoni ASV dolāru). Problēma ir ar zemāka ranga tenisistēm, kurām vajadzīgs finansiāls atbalsts, lai varētu spēlēt.

"Tika nogriezta nauda pieklājīgiem tērpiem," smīkņā alfonsojose, kam atbild Tati’s Flatty ar vēl vienu joku: "Hei, šie tērpi nav lēti. Patiesībā dzirdēju, ka tas viss ir aizsegs. Viņa tika pieķerta, izsūknējot lielu daļu no Latvijas valsts kases, ko visu ieguldīja Itālijas sporta fabrikā, izmantojot savu "DK One"."

Izmantotie resursi:
tennisforum.com


, 2023-03-10 03:42, pirms gada
Arī es domāju, ka nogriezt finansējumu bija traki, jocīgi, smieklīgi, stulbi, ārprātīgi, muļķīgi, švaki, netaisnīgi, pretīgi, aplami, absurdi, kļūdaini, neprātīgi, neticami...
, 2023-03-10 04:28, pirms gada
Zigmu rakstīja: Arī es domāju, ka nogriezt finansējumu bija traki, jocīgi, smieklīgi, stulbi, ārprātīgi, muļķīgi, švaki, netaisnīgi, pretīgi, aplami, absurdi, kļūdaini, neprātīgi, neticami...
paldies, pievienojos!
, 2023-03-10 06:17, pirms gada
Čakšas rīcība līdzinās maza bērna niķiem. Pat, kad visi ar mietu norāda, ka ir iebraukts grāvī, šī spītīgi sēž tajā un brēc par savu "taisnību". Nu gluži kā orku pasaulē. Tādiem ministriem, kas nespēj mainīt savu viedokli, atzīt savas kļūdas, nav vietas Latvijas valdībā!!!
, 2023-03-10 06:23, pirms gada
Interesanti, tā Čakša tagad arī vēlas mūsu NHL spēlētājiem liegt izlasē spēlēt, jo, lūk, viņi tur vienā līgā kopā ar kvēlāko putlera fanu Ovečkinu u.c. spēlē? Kāds sakars?
, 2023-03-10 06:32, pirms gada
debiilisms
, 2023-03-10 06:39, pirms gada
Es ja butu tādā situācijā noteikti padomātu vai nevajadzetu ateikt parstavet valsti sacensībāss,ja jau es jums neesu vajadzigs ,tad jus man arī neesat vajadzīgi.
, 2023-03-10 06:51, pirms gada
Nu ko... sanāk ka krievija un blr uzvarejusi jo viņas sportisti piedalās tāpat bet mūsējiem finansējums nogriezts un dažiem tā nauda bija būtisks atbalsts. Tagad principa pēc var meklēt citas valsts sporta pilsonību. Es neapvainotis ja kāds tā arī izdarīs
, 2023-03-10 07:19, pirms gada
vienīgais pret ko bij jāvēršās- pret turnīru rīkotājvalstīm, kuri atļauj sacensībās piedalīties agresorvalsts sportistiem..
, 2023-03-10 07:34, pirms gada
Divpusējas izjūtas. Lēmums, protams, ir pilnīgs debīlisms, jo Lienītei jau nav citur kur spēlēt, kā vien tajos mačos, kuros piedalās labākie profi. Un, ja rīkotāji tajos ļauj spēlēt "neitrālajiem" sportistiem no Rašas un Buļbas, tad tā nav Lienītes vaina.
No otras puses - valsts piešķirtais finansējums mēnesī ir daudzkārt mazāks par to, ko Ostapenko notērē vienā šopinga dienā, aizslājot uz veikaliem. Viņai tas ir pusotra kapeika, salīdzinot ar vidējo algu Latvijā.
Tomēr Čakšai un LOKam vajadzēti kārtīgi iedot pa muti (Čakšai pa kumpalu), jo taisnīguma principus neviens atcelt nedrīkst.
, 2023-03-10 07:38, pirms gada
Arī riteņbraucējiem ir līdzīgi. Viņiem katrs ričuks maksā vismaz 20 štukas un arī viņiem pēc liekas kapeikas uz mēnesi nav jāgaudo. Starp citu, kad Silovam leiši uz robežas atņēma visu nopelnīto (nebija deklarējis) un iebāza būrī, kur bija LV valdība, LOKs un purlaments? Nu turpat, kur šobrīd - vellam pakaļā.
, 2023-03-10 07:47, pirms gada
Un žurnālistiem profesionāli jādara savs darbs, nevis jāveicina muldēšana. Ja sc Druvietim pietrūkst dūšas (vai prāta), tad lai Pegusts Rīmenis pajautā Žoržikam un Lejniekam vienu vienīgu jautājumu.
Lai atgūtu valsts stīpu, kas jādara Lienītei un pedāļminējiem - jāpārtrauc piedalīties starptautiskās sacensībās un jāstartē tikai Latvijas valsts čempionātā???
Varbūt viņi iecerējuši radīt jaunu atraktīvu sporta veidu - teniss uz veļukiem???
Idiotu varza...
, 2023-03-10 08:02, pirms gada
Nez vai izglītības ministrijā kāds no sporta kaut ko saprot? Tas nav tikai par šo situāciju. Sāksim jau ar sportu skolās, kā tur tas vispār tiek organizēts, kāda ir programma u. t. t
, 2023-03-10 08:04, pirms gada
čakša nepārprotami ir izvirzījusi savu kandidatūru nominācijā "Gada Idiots". Kaut ko tik stulbu pat Latvijas pārvalde ne tik bieži spēj paveikt.
, 2023-03-10 08:29, pirms gada
Es naivi ceru ,ka tas ir izskanējis ātrāk nekā izdarīts.Tādu debilismu var atļauties tikai neko no sporta pasaules nesaprotoši ierēdņi.Jaunajām tenisistēm un riteņbraucējiem tas ir nopietns trieciens un ka tik nesāk meklēt arī citos sporta veidos to pašu.Ši valdība sevi ir pilnībā norakusi tautas acīs ( nenorm. algu pielikumi,budžets un tagad vēl šitais).Vai tik pati Čakša neteica ,ka nevajag būt lielākiem ukraiņiem par pašiem ukraiņiem.Jācīnās par to ,lai nekur netiktu pielaisti šo zemju pārstāvji ,kā to izdarija Vimbldona.
, 2023-03-10 08:37, pirms gada
Latvija kā vienmēr vēlējās pazīmēties, bet atkal neveiksmīgi
, 2023-03-10 08:37, pirms gada
Druvieti un Rīmeni! Uzdodiet pareizo jautājumu Pūcītim (Armandam Pučem)! Jo viņš, starp citu, ir LOK izpildkomitejas loceklis un pie reizes arī LOK ētikas komisijas čļens!
, 2023-03-10 08:53, pirms gada
Piedodiet bet nu šito es galīgi nesaprotu! Kur te ir vainīgi sportisti ka tenisa un riteņbraukšanas federācijas ir tādi truši ka neaizliedz piedalīties agresorvalsts sportistiem. Viņiem arī jādara savs darbs. Var redzēt ka ministrei sports ir tukša vieta un neko nesaprot. Es pilnīgi saprastu ja šie sportisti tagad atteiktos startēt Latvijas izlasē un ne vainotu viņus. Plus paradokss visam ka ukraiņi startē un neviens neko viņiem nepārmet. Kā rezultāti rāda viņiem tas pat palīdz spēlēs pret agresorvalsti un pārsvarā cik redzu sieviešu tenisā, tā ukrainietes uzvar tās sportistes.
, 2023-03-10 08:53, pirms gada
Re, kur Krauča jau visu ir sarakstījis (arī par to, ka sīkaļām nekas netiek atņemts, jo nav jau bijis piešķirts, par ko te daži gaudulēja):

https://neatkariga.nra.lv/komentari/maris-krautmanis-3/408049-anda-caksa-un-lok-veikusas-musu-sportistu-pazemosanas-aktu?_gl=1*1bquylf*_ga*MTc0MjE1OTcwMy4xNjUyNTIwODA4*_ga_LTMBW853YH*MTY3ODQzMTAzNS45MzYuMS4xNjc4NDMxMDM4LjAuMC4w
, 2023-03-10 08:56, pirms gada
Archellosam. Nē, pois, nav īsta taisnība. Buļbašiete Sabaļenka paņēma Ķenguru lielo šļemu vienspēlēs un divus šļemus dopelī.
, 2023-03-10 09:00, pirms gada
Tieši tik absurdi un izcili stulbi tas ir, Kostjukai tieši bija milzīga motivācija uzvarēt Gračevu. Kāpēc mēs vienmēr gribam izcelties un nespējam iekļauties kopējā loģikas plūsmā. Sūnu ciems, cirks
, 2023-03-10 09:02, pirms gada
Un tagad redzot absolūti totālu ministres analfabētismu sporta jautājumos, cerības par sporta sakārtošanu atliekas vēl uz kādu laiku. Cerams, ka vismaz klausīs citus
, 2023-03-10 09:05, pirms gada
dzabarbols rakstīja: https://neatkariga.nra.lv/komentari/maris-krautmanis-3/408049-anda-caksa-un-lok-veikusas-musu-sportistu-pazemosanas-aktu
"LOK un IZM no savām slimajām galvām krievu un baltkrievu sportistu problēmu pārceļ uz mūsu sportistiem. Tā kā nekādu ietekmi uz starptautiskajām organizācijām LOK un IZM nav atstājusi un nav panākusi, lai krieviem un baltkrieviem tiktu liegta dalība sacensībās, nebūtu slikti, ja Lejniekam un Čakšai tiktu atņemta alga - vismaz martā par februāri..."
, 2023-03-10 09:08, pirms gada
Tagad visā plašajā pasaulē zin-Latvijā ir ministre Čakša unLOK ğenerālsekretārs Lejnieks.Nebūtu šis neprāts,kas gan interesētos par viņiem,bet tagad daudzi interesējas.
, 2023-03-10 09:26, pirms gada
LOK šeit drīzāk zem tanka ir pamesta. Valsts naudas tēriņiem ir visai strikta kārtība, ja IZM ir nolemts, ka nedrīkst, tātad LOK arī nedrīkst. Čakša gan aizvien vairāk Viņķeli sāk atgādināt, tēlo, ka rubī visu, bet patiesībā nerubī neko. Turklāt neparko neatzīs, ka nerubī...
, 2023-03-10 09:47, pirms gada
Un kur šajā situācijā ir jaunais Čakšas ārštata padomnieks Bagijs (personiski - dziļa cieņa)? Ak, jā, viņš ir savā klubā, un Čakša pat telefoniski viņam neko nepajautāja... Visticamāk...
Slēpts komentārs: otins
, 2023-03-10 10:38, pirms gada
Valtsts aparātā nevajadzētu strādāt ierēdņiem, kuri nesaprot vispāt ko dara. Okupantus neatbalstu, bet Čakšas lēmums ir stulbs.
, 2023-03-10 12:07, pirms gada
otins rakstīja: Vai RU un BLR sportistu dalība profesionālajā tūrē laikā, kad viņu valstis piedalās noziedzīgā karā pret Ukrainu, pasaules tenisa cienītājos neizpratni neraisa? Atbalstu Čakšas lēmumu. Viņai ir lielākas olas nekā vairumam SC komentētāju.
Pie kā vainīga ir Ostapenko? Pie tā, ka WTA tūres vadība pielaiž okupantus un viņu drauģeļus? Viņai nav iespēju izvēlēties pret to spēlēšu, pret šo nē. Tenisista izvēle būtībā - turpināt spēlēt, kā ir vai beigt karjeru. Tas nav variants, kur ir alternatīva opcija sākt strādāt citur. Un tas arī nav variants, kā Gorkinam un Jesiļejevam aizskriet pie krieva, kā tiešā darba devēja. Te Čakšai būtu jācīnās ar WTA nevis jāsoda Ostapenko un riteņbraucējus. Ko tad pats Ostiju atbalsti - viņa taču spēlē vienos turnīros ar okupantiem? Jeb tad, kad Otai gribās pakaifot, tad tas neskaitās?
Gan tu, gan neputne te laiku pa laikam meta mājienus, ka esi ex-renists. Bija forši maukt sacenēs, kur iesaistīta Gazprom nauda?
, 2023-03-10 12:10, pirms gada
Karlo rakstīja: Interesanti, tā Čakša tagad arī vēlas mūsu NHL spēlētājiem liegt izlasē spēlēt, jo, lūk, viņi tur vienā līgā kopā ar kvēlāko putlera fanu Ovečkinu u.c. spēlē? Kāds sakars?
Kurš NHL spēlētājs saņem no valsts finansējumu ?!? 😂🤣😂🤦🏽‍♂️
, 2023-03-10 12:11, pirms gada
Karlo rakstīja: Interesanti, tā Čakša tagad arī vēlas mūsu NHL spēlētājiem liegt izlasē spēlēt, jo, lūk, viņi tur vienā līgā kopā ar kvēlāko putlera fanu Ovečkinu u.c. spēlē? Kāds sakars?
Pēc Čakšas loģikas jāsāk visbažīgāk skatīties futenes virzienā. Tur taču Nāciju līgā un Eirokausos, joprojām mauc BLR izlase un klubi. Pēc esošās loģikas - klapējam futeni ciet.
, 2023-03-10 12:13, pirms gada
Messi_labakais rakstīja: Kurš NHL spēlētājs saņem no valsts finansējumu ?!? 😂🤣😂🤦🏽‍♂️
Valsts prēmijas, nauda LHF izlases uzturēšanai no IZM. Cita lieta, ka tas nav LOV finansējums, bet skatoties Čakšas līdzšinējos domugraudus un gājienus, tas tiešām nebūtu pārsteigums, ja nogrieztu pilnīgi jebkādu fiansējumu federācijām, sportistiem, kur dalībnieki ir piedalījušies kopā ar okupantiem vai veiktu vēl, kādu labojumu sporta likumā, kad aizliegts būtu ne tikai piedalīties Rus, blr rīkotos turnīros, bet arī kopā ar viņiem citur
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2023-03-10 12:24, pirms gada
otins rakstīja: Esmu jau rakstījis, ko var darīt Ostapenko. Vispirms - publiski nosodīt RU un BLR pielaišanu sacensībām. Otrkārt, informēt sacensību rīkotājus, ka nespēlēs pret RU un BLR. Treškārt, izvēlēties turnīrus, kuros viņi nespēlē. Neesmu piedalījies sacensībās, kuras sponsorē Gazprom.
Renes ģenerālsposnors bija Gazprom Un viens no galvenajiem Siguldas ienākumu avotiem bija Rus renisti, kas brauce te trenēties.
Un par Ostiju - respektīvi nepiedalīties nevienā lielajā turnīrā, izņemot Vimbldonu? Vai tādā gadījumā LOV kompensēs zaudējumus? Un baidos kļūdīties bet Ostapenko ir nosdījusi karu Ukrainā + ikdienā mauc dubļus ar ukrainieti. Un, ja rīkotāji ļauj piedalīties "neitrālajiem" + spiež uz Vimbldonu, lai arī tie to atļauj, tas neliek domāt, ka tāda Ostapenko viņiem pie kājas - nespēlēs viņa, spēlēs cita. Čakšas lēmums, kā te daži jau raksta nevis traucē rusļikiem, bet tieši otrādi - pataisa viņus par uzvarētājiem, jo nevis viņi tiek izmesti no sacensībām, bet naudu pazaudē godīgi sportisti no valstīm, kas atbalsta (un iespējams arī paši sportisti atbalsta) ar darbiem un finansēm Ukrainas pusi nevis okupantus.
, 2023-03-10 13:28, pirms gada
Lienītei papus bija ukrainis. Uzvārds ukrainisks par simc procentēm - Ostapenko.
, 2023-03-10 15:35, pirms gada
Penko ir kāds komentārs par visu šo? Varēja šo labdarību ziedot bērniem inventāra iegādei.

Vispār jau absurds - atbalstīti tiek labākie profesionāļi tai vietā, kad būtu jāatbalsta talantīgākā jaunatne. Uzrodas sportisti, kuri kvalificējas jeb, lasi, tiek pieskaņoti normatīvi tam. Milzīgi honorāri nevienu neinteresējošos sporta veidos, t.sk. paralimpiskajai kustībai.
Aļona Ostapenko. Foto: porsche-tennis.com
21

Ostapenko paliek uz nulles četros savos geimos, kapitulējot Štutgartē

Vācijas pilsētā Štutgartē sācies "WTA 500" mala turnīrs hallē. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko šovakar pirmajā kārtā zaudēja čehietei Lindai Noskovai - 3:6, 1:6.
Aļona Ostapenko. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Ostapenko desmitā kopš 19. februāra, Semeņistajai 113. vieta WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko atrodas "top 10" kopš 19. februāra, savukārt mūsu otrā rakete Darja Semeņistaja atkāpusies no 110. uz 113. vietu.
Aļona Ostapenko. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
4

Štutgartes "WTA 500" izlozē Ostapenko tiek pie Noskovas

Vācijas pilsētā Štutgartē šodien notika "WTA 500" māla turnīra izloze. Pirmajā kārtā Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko spēlēs pret čehieti Lindu Noskovu.