Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2961, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Ostapenko/Kičenoka tiek WTA finālturnīra pusfinālā, Švjonteka triumfē grupā

Ostapenko/Kičenoka tiek WTA finālturnīra pusfinālā, Švjonteka triumfē grupā
Aļona Ostapenko un Ludmila Kičenoka. Foto: AFP/Scanpix

Teksasas pilsētā Fortvērtā noslēgušies grupu maču WTA finālturnīrā. Aizvadītās nakts dubultspēlē Elīza Mertensa/Veronika Kudermetova uzvarēja Gabrielu Dabrovski un meksikānieti Džulianu Olmosu, kas bija pēdējais no trijiem atlikušajiem priekšnoteikumiem, lai Aļona Ostapenko/Ludmila Kičenoka iekļūtu pusfinālā. Vienspēļu grupā triumfēja pasaules ranga līdere Iga Švjonteka, bet mājinieku spožākās zvaigznes Džesika Pegula un Koko Gofa abu turnīru summā finišēja ar bilanci 0-9.

Atgādinām, ka Latvijas-Ukrainas tandēma divi zaudējumi krietni vien samazināja izredzes tikt tālāk. Līdz ar to bija sarežģīts scenārijs iekļūšanai pusfinālā: Ostapenko/Kičenoka uzvar Daņiļinu/Hadadu-Maiju + Mertensa/Kudermetova uzvar atlikušajos divos mačos un izcīna pirmo vietu grupā. Tādējādi trijām komandām būtu 1-2, bet mūsējām tur sanāktu labākā setu attiecība (4-4 vai 4-5), kas dotu otro vietu grupā un ceļazīmi uz pusfinālu.

Minētajā scenārijā realizējās visi trīs punkti. Pēdējais priekšnosacījums bija beļģietes Elīzas Mertensas un neitrālās sportistes Veronikas Kudermetovas uzvara pār kanādieti Gabrielu Dabrovski un meksikānieti Džulianu Olmosu - aizvadītajā naktī pirmā seta taibreikā jau no paša sākuma notikumus kontrolēja mača favorītes Mertensa un Kudermetova, bet otrajā setā viņas uzvarēja vēl pārliecinošāk - 7:6(5), 6:2.

"Pam Shriver" grupas noslēgums: U-Z (setu attiecība)

1.Kudermetova/Mertensa3-0 (6-1)
2.Ostapenko/Kičenoka1-2 (4-5)
3.Hadada-Maija/Daņiļina1-2 (3-4)
4.Dabrovski/Olmosa1-2 (2-5)


Kā jau ziņots, WTA finālturnīra izlozē astoņi dueti tika izvietoti pa divām grupām. Grupā bija jāaizvada pa trijām spēlēm. Lai iekļūtu pusfinālā, grupā vajadzēja izcīnīt vismaz otro vietu.

Dubultspēļu pusfināli - Aļona Ostapenko/Ludmila Kičenoka un Barbora Krejčīkova/Kateržina Siņakova, Veronika Kudermetova/Elīza Mertensa un Dezirē Kravčika/Demija Shūrsa.

Ostapenko un Kičenoka pirmoreiz startē WTA dubultspēļu finālturnīrā. 2017. gadā Latvijas tenisiste piedalījās vienspēļu finālsacensībās un neizkļuva no grupas.

Vienspēļu turnīrā planētas līdere Iga Švjonteka (Polija) salīdzinoši viegli uzvarēja amerikānieti Koko Gofu (WTA 4.) un triumfēja grupā, savukārt francūziete Karolīna Garsija (WTA 6.) apspēlēja neitrālo sportisti Darju Kasatkinu (WTA 7.) un arī tika pusfinālā.

"Tracy Austin" grupas noslēgums: Iga Švjonteka (3-0), Karolīna Garsija (2-1), Darja Kasatkina (1-2), Koko Gofa (0-3). Divas labākās tenisistes iekļuva pusfinālā.

Abos turnīros laukuma saimnieču Džesikas Pegulas (WTA 3.) un Koko Gofas (WTA 4.) summārā bilance sanāca 0-9, kas ir liels pārsteigums, ņemot vērā viņu pēdējā laika augšupejošo līkni un ļoti augstās vietas pasaules reitingos.

Vienspēļu pusfināli - Iga Švjonteka un Arina Sabaļenka, Marija Sakari un Karolīna Garsija.

Sestās dienas rezultāti

5. nov. 20:30#5 Ostapenko/Kičenoka - #7 Daņiļina/Hadada-Maija6(7):7 6:4 10-8
5. nov. 22:30#6 Karolīna Garsija - #8 Darja Kasatkina4:6 6:1 7:6(5)
6. nov. 2:00#1 Iga Švjonteka - #4 Koko Gofa6:3 6:0
6. nov. 3:30#4 Mertensa/Kudermetova - #2 Dabrovski/Olmosa7:6(5) 6:2


14 000 skatītāju ietilpīgajā "Dickies" arēnā WTA finālturnīrs risināsies līdz 7. datumam. 6. novembrī plkst. 21.30 Aļona Ostapenko/Ludmila Kičenoka pusfinālā cīnīsies pret turnīra galvenajām favorītēm Barboru Krejčīkovu/Kateržinu Siņakovu (Čehija).

Izmantotie resursi:
wtatennis.com


, 2022-11-06 08:36, pirms gada
Patīkama dāvana no KudMer! Kaut gan pirmā seta taibreiku gandrīz izsēja vējā... Manuprāt, augta ticamība, ka KudMer paņems šo turnīru, jo savstarpējā ķīmija jau vairs neatpaliek no SinKra.
, 2022-11-06 08:50, pirms gada
Jautājums lietpratējiem. Vai Aļonai nav jāmeklē cita partnere? Piemēram, kaut vai Babosa, kurai būtu ar Aļonas reitingu izdevība atgtiezties virsotnē.
, 2022-11-06 11:41, pirms gada
sm72 rakstīja: Jautājums lietpratējiem. Vai Aļonai nav jāmeklē cita partnere? Piemēram, kaut vai Babosa, kurai būtu ar Aļonas reitingu izdevība atgtiezties virsotnē.
Nav. Vismaz kamēr karš nebeidzas. Vienas tautības duets lai turās kopā. Vispirms jāpacenšas turēties vienspēlēs Top20 un dubultspēles kā iesildīšanās lielajos turnīros.
Viņa itkā varētu izvēlēties partneri no pirmās rokas, nedomāju gan, ka visas piekritīs Ar Gabi bija vislabākā sadarbība, šodien viņas būtu Nr1 vai mainītos pa reizei ar čehu duetu.

Nav jau tās dubultspēles prestižas. Mēs te zinām, jo tikušas finālā un nav par citu ko rakstīt. Večiem, kopš brāļu Braienu aiziešanas, es nezināšu nosaukt nevienu Nr1 pāri. Viņi tur mainās kā zeķes, no malas nevienu neinteresē.

Tā kā jābliež vienspēles, jānopelna kautkas vecumdienām, arī mums lielāks šovs
, 2022-11-06 14:43, pirms gada
[quote nicks]
Ar Gabi bija vislabākā sadarbība, šodien viņas būtu Nr1 vai mainītos pa reizei ar čehu duetu.

Vai tiešām tik nu labi bija, ja nepaņēma nevienu titulu? Vai es kļūdos?
, 2022-11-06 19:32, pirms gada
sm72 rakstīja: [quote nicks]
Ar Gabi bija vislabākā sadarbība, šodien viņas būtu Nr1 vai mainītos pa reizei ar čehu duetu.

Vai tiešām tik nu labi bija, ja nepaņēma nevienu titulu? Vai es kļūdos?
2 ar Kičenoku, viens ar Dabrowski. 52-28 ar Kičenoku, 23-9 ar Dabrowski. Zālājs (10-1) šogad uzlaboja diezgan viduvējos status.

Tajā laikā viņa jau mētājās no vienas pie otras, turklāt neviens zālāja turnīrs pirms tam nebija (toties vienspēlēs labi).
No Kičenokas skata punkta, viņas ir pielikušas, pa lielam tā arī ir.

Cik nu paskatījos Dabrowski-Olomos, tad viņa velk to vezumiņu. Noteikti kāda ķīmija tur ir, ja tik augstu tikušas, bet iedziļināties netaisos, reizi paskatoties, meksikāniete bija vāja

Mēraukla šodien dopelēs ir čehu duets. Pēc pāris stundām redzēsim kas un kā
Aļona Ostapenko. Foto: porsche-tennis.com
21

Ostapenko paliek uz nulles četros savos geimos, kapitulējot Štutgartē

Vācijas pilsētā Štutgartē sācies "WTA 500" mala turnīrs hallē. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko šovakar pirmajā kārtā zaudēja čehietei Lindai Noskovai - 3:6, 1:6.
Aļona Ostapenko. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Ostapenko desmitā kopš 19. februāra, Semeņistajai 113. vieta WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko atrodas "top 10" kopš 19. februāra, savukārt mūsu otrā rakete Darja Semeņistaja atkāpusies no 110. uz 113. vietu.
Aļona Ostapenko. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
4

Štutgartes "WTA 500" izlozē Ostapenko tiek pie Noskovas

Vācijas pilsētā Štutgartē šodien notika "WTA 500" māla turnīra izloze. Pirmajā kārtā Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko spēlēs pret čehieti Lindu Noskovu.