Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2981, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Latvijas tenisistes zaudē vēl divās spēlēs un neiekļūst Billijas Džīnas kausa finālturnīrā

Latvijas tenisistes zaudē vēl divās spēlēs un neiekļūst Billijas Džīnas kausa finālturnīrā
Latvijas izlase Kanādā. No kreisās: Darja Semeņistaja, Daniela Vismane, Diāna Marcinkēviča, Līga Dekmeijere un Adrians Žguns. Foto: LTS

Naktī uz svētdienu Billijas Džīnas kausa kvalifikāciju ar vēl diviem zaudējumiem pret Kanādu noslēdza Latvijas tenisistes. Kopumā divu dienu garumā Kanāda uzvarēja ar 4-0, tādējādi iekļūstot finālturnīrā, kamēr Latvija spēlēs ''play-off'' kārtā, lai saglabātu tiesības 2023. gadā spēlēt kvalifikācijā.

• Billijas Džinas nosauktā kausa kvalifikācijā Kanādā Latvijas tenisistes spēkojās pret mājiniecēm. Mačos Latvijai nevarēja palīdzēt abas līderes – traumas dēļ uz Kanādu nedevās Aļona Ostapenko, bet Anastasija Sevastova uz laiku ir pārtraukusi karjeru.

• Naktī uz sestdienu pēc Latvijas laika pirmās divas spēles sākās ar Latvijas izlases zaudējumiem. Arī naktī uz svētdienu tendence nemainījās, kopumā duelī zaudējot ar 0-4. Viena vienspēle netika izspēlēta.

• Pirmajā spēlē Leila Fernandesa (WTA 21.) pārliecinoši apspēlēja Danielu Vismani (WTA 267.) ar 6-2, 6-1. Dienu iepriekš pret Fernandesu tikai trīs geimus visa mača laikā prata uzvarēt arī Darja Semeņistaja. Spēles laikā Vismane pieļāva 22 nepiespiestās kļūdas – divas reizes vairāk nekā pretiniece.

• Jau pēc Fernandesas panākuma bija skaidrs, ka duelī uzvarēs Kanāda. Abas puses vienojās neaizvadīt otro vienspēli, bet to noslēgt ar dubultspēli. Lai arī sākotnēji bija plānots, ka Latviju pārstāvēs Līga Dekmeijere un Diāna Marcinkēviča, praksē to darīja Semeņistaja un Vismane.

• Sportistes prata uzvarēt četros geimos pret Gabrielu Dabrovski un Karolu Žao (1-6, 3-6). Spēle noslēdzās 52 minūšu laikā, latvietēm pieļaujot 26 nepiespiestās kļūdas.

• Līdz ar panākumu Kanāda iekļuvusi Billijas Džīnas kausa finālturnīrā, kamēr Latvija vēl cīnīsies ‘’play-off’’ kārtā, lai saglabātu iespēju piedalīties 2023. gada kvalifikācijā.

• Par Federācijas kausu devētais turnīrs 2020. gadā tika pārsaukts par Billijas Džīnas Kingas kausa izcīņu.

Billijas Džīnas kauss, kvalifikācija

DuelisRezultātsKopā
Leila Fernandesa - Darja Semeņistaja6:1; 6:21-0
Rebeka Marino - Daniela Vismane6:3; 6:7(4); 6:32-0
Leila Fernandesa - Daniela Vismane6:2; 6:13-0
Rebeka Marino - Darja Semeņistajanespēlēja3-0
Gabriela Dabrovski/Karola Žao - Darja Semeņistaja/Daniela Vismane6:1; 6:34-0

Izmantotie resursi:
https://www.billiejeankingcup.com/e...


, 2022-04-17 08:34, pirms 2 gadiem
Diemžēl šeit bija redzams, ka pēc OSTAPENKO un Sevastovas mums diemžēl ir liels caurums. Nepatīkami pārsteidza Darja Semeņistaja, kas likās spējīgāka un talantīgāka. Jo kanādietei zaudēja pilnīgi bezcerīgi. Žēl...
, 2022-04-17 09:27, pirms 2 gadiem
Regbists rakstīja: Diemžēl šeit bija redzams, ka pēc OSTAPENKO un Sevastovas mums diemžēl ir liels caurums. Nepatīkami pārsteidza Darja Semeņistaja, kas likās spējīgāka un talantīgāka. Jo kanādietei zaudēja pilnīgi bezcerīgi. Žēl...
Ko nozime liels caurums ? Top 400 ir 4 musu speletajas bez Ostapenko un Sevastovas. Top top limenim nav ko likt preti, bet grupu zemak mierigi var spelet. Luk veciem to gan var saukt par caurumu, ar vienu aktivu cali-Strombahu ITF turniros.
, 2022-04-17 11:15, pirms 2 gadiem
Regbists rakstīja: Diemžēl šeit bija redzams, ka pēc OSTAPENKO un Sevastovas mums diemžēl ir liels caurums. Nepatīkami pārsteidza Darja Semeņistaja, kas likās spējīgāka un talantīgāka. Jo kanādietei zaudēja pilnīgi bezcerīgi. Žēl...
Tenisā rangs visu nosaka. Darja ir tur kur ir pēc savām spējām un neko nepatīkamu nesaskatu. Viņai, tāpat kā Bartonei būtu vieglāk fiziski realizēt pārākumu, taču auguma proporcijas un spēks ir tikai bonuss, ne noteicošais faktors.
Meitenēm šoreiz nav ko pārmest. Mums ir laba komanda, arī nākotnē būs.
Aļona Ostapenko. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
14

Ostapenko/Lačinova zaudē izšķirošajā taibreikā, Latvijai 0-3 pret Grieķiju

Portugāles rietumu pilsētā Oeirašā uz māla turpinās Billijas Džīnas Kingas kausa mači Eiropas/Āfrikas pirmajā līmenī. Latvijas tenisa jaunizveidotais duets Aļona Ostapenko un Adelina Lačinova šodien zaudēja (4:6, 6:3, 8-10) grieķietēm. Tādējādi izlašu dueļa gala rezultāts rezultāts ir 0-3. Pēdējais duelis 13. aprīlī pēc plkst. 13.00.
Darja Semeņistaja un Marija Sakari. Foto: Gaspar Ribeiro Lança / @gasparlanca
7

Semeņistaja nopelna 14 breika iespējas, tomēr atzīst Sakari pārākumu

Portugāles rietumu pilsētā Oeirašā uz māla turpinās Billijas Džīnas Kingas kausa mači Eiropas/Āfrikas pirmajā līmenī. Latvijas tenisa otrā rakete Darja Semeņistaja šodien zaudēja (0:6, 5:7) pasaules sestajam numuram. Tādējādi rezultāts kļuva 0-2 pret Grieķiju.
Daniela Vismane (otrā no labās). Foto: Latvijas Tenisa federācija
10

Vismane piedzīvo zaudējumu, Latvijai 0-1 pret Grieķiju

Portugāles rietumu pilsētā Oeirašā uz māla turpinās Billijas Džīnas Kingas kausa mači Eiropas/Āfrikas pirmajā līmenī. Latvijas tenisa ceturtā rakete Daniela Vismane šodien zaudēja grieķietei Valentini Grammatikopulu. Tādējādi rezultāts kļuva 0-1 pret Grieķiju.