Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2981, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Štrombahs un Ozoliņš atnes Latvijai uzvaras Deivisa kausa otrajā grupā

Štrombahs un Ozoliņš atnes Latvijai uzvaras Deivisa kausa otrajā grupā
Roberts Štrombahs. Foto: Imago Images/Scanpix

Šodien Deivisa kausa pasaules otrās grupas dueli pret Dominikānas Republiku ar uzvaru sāka Latvijas vīriešu tenisa izlase. Roberts Štrombahs divos setos ar 6-3, 6-1 apspēlēja Pīteru Bertrānu. Tāpat divos setos panākumu svinēja Kārlis Ozoliņš, kurš ar 6-3 un 6-4 apspēlēja Niku Hārdu.

• Šodien Jūrmalā Latvijas tenisisti pret Dominikānas Republiku sāka Deivisa kausa pasaules otrās grupas mačus.

• Kā pirmais kortā devās Roberts Štrombahs (ATP 561.), kurš spēkojās pret Pīteru Bertrānu (ATP 552.). Lai arī pretinieks rangā ir nedaudz augstāk, uzvaru divos setos guva latvietis – 6-3 un 6-1.

• Mačs ilga vienu stundu un 18 minūtes. Pirmajā setā par izšķirošo kļuva sestais geims, kurā Štrombahs nobreikoja pretinieku. Breiku gan izdevās iegūt vien ar piekto breikbumbu. Tikmēr sets tika noslēgts ar pirmo realizēto setbumbu.

• Vieglāk un ātrāk noslēdzās otrais sets. Tajā Štrombahs vispirms ātri vien panāca 5-0, bet tad pie savas serves ļāva Bertrānam atspēlēt vienu punktu.

• Noslēdzošajā septītajā geimā Štrombahs vispirms nonāca iedzinējos ar 15:40, taču prata atspēlēties un ar pirmo mačbumbu lika punktu visai spēlei.

• Panākumu svinēja arī Kārlis Ozoliņš, kurš divos setos ar 6-3, 6-4 pārspēja Dominikānas Republikas pirmo numuru Niku Hārdu. Tas nozīmē, ka pēc pirmās dienas Latvija ir vadībā ar 2-0 un tai vēl nepieciešama viena uzvara, lai būtu pārāka visā duelī.

• Pirmajā setā tenisisti vairākos geimos sīvi spēkojās par uzvaru tajā, bet par izšķirošo kļuva astotais, kurā Ozoliņš izmantoja otro breikbumbu un tādējādi no 4:3 panāca 5:3.

• Devītajā geimā pie savas serves latviešu jaunais tenisists izmantoja trešo setbumbu un uzvarēja visā setā (6-3).

• Arī otrajā setā nozīmīgs kļuva viens Ozoliņa veiktais breiks trešajā geimā, kad no 2-1 latvietis panāca 3-1.

• Devītajā geimā Ozoliņš varēja priekšlaicīgi noslēgt spēli, taču neizmantoja mačbumbu. To viņam izdevās realizēt nākamajā geimā, ar otro piegājienu liekot punktu mačam.

• Vēl Latvijas izlasē spēlēs Ernests Gulbis un Miķelis Lībietis, abiem valsti pārstāvot rītdien gaidāmajā dubultspēlē.

• Uzvarēs tā komanda, kas pirmā izcīnīs trīs uzvaras. Tas nozīmē, ka maksimums iespējams piecas spēles. Pēc rītdienas dubultspēles vēl nepieciešamības gadījumā paredzētas divas vienspēles.

Izmantotie resursi:
https://live.daviscup.com/en/tie-de...


, 2022-09-16 22:56, pirms 2 gadiem
Nu tad tik vien kā atliek rīt prezidentam iedzīt naglu...
Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA
2

Latvijas izlasē dalībai Kingas kausā iekļautas arī Ostapenko un Semeņistaja

LETA. Latvijas tenisa izlases sastāvā startam Billijas Džīnas Kingas kausa Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas mačos aprīlī Portugālē ir iekļauta Aļona Ostapenko, Darja Semeņistaja, Daniela Vismane, Beatrise Zeltiņa un Adelina Lačinova, ziņo sacensību organizatori.
Foto: Teniss.lat
6

Štrombahs/Rocēns zaudē dubultspēlē, Latvija Deivisa kausā kapitulē norvēģiem

LETA. Latvijas vīriešu tenisa izlase sestdien Jēvīkā uz cietā seguma Deivisa kausa pirmās grupas "play-off" kārtas duelī zaudēja Norvēģijai. Pēc nonākšanas zaudētājos ar 0-4, tika izlemts pēdējo spēli neaizvadīt.
Roberts Štrombahs. Foto: Latvijas Tenisa savienība
3

Štrombahs neizmanto pirmo breikbumbu, Latvijai divi zaudējumi Norvēģijā

Deivisa kausa Pasaules I grupas pārspēles Jēvīkā ar divām uzvarām sākusi mājiniece Norvēģija, pirmajā vienspēlē Viktoram Džurasovičam (#413) divos setos ar 7:5, 6:2 pārspējot Robertu Štrombahu, bet mājinieku līderim Kasperam Rūdam (#12) pēcāk pieveicot Mārtiņu Rocēnu (#1763) - 6:1, 6:1.