Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2981, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Latvijas tenisistes Kingas kausa "play-off" tiksies pret Austriju

Latvijas tenisistes Kingas kausa "play-off" tiksies pret Austriju
Aļona Ostapenko. Foto: LoIc Baratoux/LABEL IMAGE/SIPA/Scanpix

LETA. Latvijas sieviešu tenisa izlase novembrī Billijas Džīnas Kingas kausa (iepriekš - Federāciju kausa) "play-off" mačos tiksies ar Austrijas tenisistēm, noskaidrojās ceturtdien notikušajā izlozē.

"Play-off" spēles norisināsies 11. un 12. novembrī. Latvija izlozē bija izsēta ar astoto numuru, kamēr Austrija bija starp neizsētajām komandām.

Astoņas izslēgšanas dueļu uzvarētājas izcīnīs iespēju spēlēt 2023. gada kvalifikācijas turnīrā, bet zaudētājas cīnīsies reģionālajās grupās.

Šopavasar Latvijas tenisistes Kingas kausa kvalifikācijas spēlēs piekāpās Kanādas tenisistēm un nekvalificējās finālturnīram. Šajās spēlēs latvietes spēlēja bez vadošajām tenisistēm Aļonas Ostapenko un Anastasijas Sevastovas.

Par Federāciju kausu iepriekš dēvētais tenisa turnīrs pērn tika pārsaukts par Billijas Džīnas Kingas kausa izcīņu. Turnīrs pēc valstu pārstāvības ir lielākās ik gadu rīkotās sporta sacensības nacionālajām sieviešu komandām.

Bijusī ASV tenisiste Billija Džīna Kinga ir divpadsmitkārtēja "Grand Slam" turnīru uzvarētāja. Viņas rēķinā ir arī 16 uzvaras "Grand Slam" turnīros dubultspēlēs. Kingu uzskata par vienu no ievērojamākajām līdztiesības cīnītājām tenisā, cenšoties panākt vienādas tiesības vīriešiem un sievietēm.


Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA
2

Latvijas izlasē dalībai Kingas kausā iekļautas arī Ostapenko un Semeņistaja

LETA. Latvijas tenisa izlases sastāvā startam Billijas Džīnas Kingas kausa Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas mačos aprīlī Portugālē ir iekļauta Aļona Ostapenko, Darja Semeņistaja, Daniela Vismane, Beatrise Zeltiņa un Adelina Lačinova, ziņo sacensību organizatori.
Foto: Teniss.lat
6

Štrombahs/Rocēns zaudē dubultspēlē, Latvija Deivisa kausā kapitulē norvēģiem

LETA. Latvijas vīriešu tenisa izlase sestdien Jēvīkā uz cietā seguma Deivisa kausa pirmās grupas "play-off" kārtas duelī zaudēja Norvēģijai. Pēc nonākšanas zaudētājos ar 0-4, tika izlemts pēdējo spēli neaizvadīt.
Roberts Štrombahs. Foto: Latvijas Tenisa savienība
3

Štrombahs neizmanto pirmo breikbumbu, Latvijai divi zaudējumi Norvēģijā

Deivisa kausa Pasaules I grupas pārspēles Jēvīkā ar divām uzvarām sākusi mājiniece Norvēģija, pirmajā vienspēlē Viktoram Džurasovičam (#413) divos setos ar 7:5, 6:2 pārspējot Robertu Štrombahu, bet mājinieku līderim Kasperam Rūdam (#12) pēcāk pieveicot Mārtiņu Rocēnu (#1763) - 6:1, 6:1.