Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2981, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Austrijas izlases kapteine: Ostapenko seguma maiņa nenāks par labu

Austrijas izlases kapteine: Ostapenko seguma maiņa nenāks par labu
Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA

LETA. Latvijas sieviešu tenisa pirmajai raketei Aļonai Ostapenko seguma maiņa nenāks par labu, uzskata pretinieces Billijas Džīnas Kingas kausā Austrijas kapteine Mariona Maruska.

Piektdien un sestdien Kingas kausa "play-off" duelis tiks aizvadīts Vīnes dienvidaustrumu piepilsētā Švečātā. Spēles norisināsies iekštelpās uz māla seguma kortiem.

Plānots, ka Ostapenko, kura tikai svētdien noslēdza WTA sezonas noslēguma turnīra dubultspēļu sacensības, ieradīsies ne ātrāk par trešdienu.

"Domāju, ka viņas sagatavošanās process nebūs tas labākais, ja viņa ASV spēlēja uz cietā seguma kortiem, bet tagad būs jāspēlē uz māla. Pārāk mazs sagatavošanās laiks - tas nav ideāli. Mums jāizmanto savas iespējas un šī būs viena no tām," sarunā ar Austrijas Tenisa federācija (OTV) stāstīja Maruska.

Latvijas pieteikumā ir Ostapenko (WTA 18.), Daniela Vismane (WTA 266.) un Diāna Marcinkēviča (300.), kā arī reitingā neesošā Beatrise Zeltiņa, bet nav iepriekš sastāvā iekļautās Darjas Semeņistajas (WTA 254.). Latvijas izlases kapteinis būs Adrians Žguns.

Tikmēr Austrijas izlases kapteine Mariona Maruska komandas sastāvā iekļāvusi Sinju Krausu (WTA 197.), Barbaru Hāsu (WTA 396.), Tamiru Pašeku (WTA 492.) un Melāniju Klafneri (WTA 652.). Šīs tenisistes ir Austrijas nākamās četras raketes aiz valsts pirmā numura Jūlijas Grāberes (WTA 84.), kura šoreiz nevarēs doties talkā valstsvienībai.

Astoņas izslēgšanas dueļu uzvarētājas izcīnīs iespēju spēlēt 2023.gada kvalifikācijas turnīrā, bet zaudētājas cīnīsies reģionālajās grupās.

Šopavasar Latvijas tenisistes Kingas kausa kvalifikācijas spēlēs piekāpās Kanādas tenisistēm un nekvalificējās finālturnīram. Šajās spēlēs latvietes spēlēja bez Ostapenko un Anastasijas Sevastovas.

Par Federāciju kausu iepriekš dēvētais tenisa turnīrs pērn tika pārsaukts par Billijas Džīnas Kingas kausa izcīņu. Turnīrs pēc valstu pārstāvības ir lielākās ik gadu rīkotās sporta sacensības nacionālajām sieviešu komandām.

Bijusī ASV tenisiste Billija Džīna Kinga ir divpadsmitkārtēja "Grand Slam" turnīru uzvarētāja. Viņas rēķinā ir arī 16 uzvaras "Grand Slam" turnīros dubultspēlēs.

Kingu uzskata par vienu no ievērojamākajām līdztiesības cīnītājām tenisā, cenšoties panākt vienādas tiesības vīriešiem un sievietēm.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2022-11-10 00:52, pirms gada
Austrija nezin, ka māls ir must have segums Ostijai.
Sastāva izmaiņas ir apsveicamas, jo Ostapenko-Marcinkēviča jāspēlē dubultspēles. Jaunietes šobrīd ir nekādas, būtu apsveicami, ja apspēlēs ar rezervi.
Aļona Ostapenko. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
14

Ostapenko/Lačinova zaudē izšķirošajā taibreikā, Latvijai 0-3 pret Grieķiju

Portugāles rietumu pilsētā Oeirašā uz māla turpinās Billijas Džīnas Kingas kausa mači Eiropas/Āfrikas pirmajā līmenī. Latvijas tenisa jaunizveidotais duets Aļona Ostapenko un Adelina Lačinova šodien zaudēja (4:6, 6:3, 8-10) grieķietēm. Tādējādi izlašu dueļa gala rezultāts rezultāts ir 0-3. Pēdējais duelis 13. aprīlī pēc plkst. 13.00.
Darja Semeņistaja un Marija Sakari. Foto: Gaspar Ribeiro Lança / @gasparlanca
7

Semeņistaja nopelna 14 breika iespējas, tomēr atzīst Sakari pārākumu

Portugāles rietumu pilsētā Oeirašā uz māla turpinās Billijas Džīnas Kingas kausa mači Eiropas/Āfrikas pirmajā līmenī. Latvijas tenisa otrā rakete Darja Semeņistaja šodien zaudēja (0:6, 5:7) pasaules sestajam numuram. Tādējādi rezultāts kļuva 0-2 pret Grieķiju.
Daniela Vismane (otrā no labās). Foto: Latvijas Tenisa federācija
10

Vismane piedzīvo zaudējumu, Latvijai 0-1 pret Grieķiju

Portugāles rietumu pilsētā Oeirašā uz māla turpinās Billijas Džīnas Kingas kausa mači Eiropas/Āfrikas pirmajā līmenī. Latvijas tenisa ceturtā rakete Daniela Vismane šodien zaudēja grieķietei Valentini Grammatikopulu. Tādējādi rezultāts kļuva 0-1 pret Grieķiju.