Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Osaka pēc brīdinājuma par iespējamu diskvalifikāciju izstājas no "French Open"

Osaka pēc brīdinājuma par iespējamu diskvalifikāciju izstājas no "French Open"
Naomi Osaka. Foto: AP/Scanpix

WTA ranga otrās pozīcijas īpašniece Naomi Osaka dienu pēc pirmās kārtas pārvarēšanas paziņoja, ka neturpinās "French Open" tenisa turnīru. Organizatori viņai piedraudēja ar diskvalifikāciju par mediju boikotēšanu.

Osaka svētdien startēja ar neizteiksmīgu uzvaru, pēc mača turot solījumu depresijas dēļ ignorēt preses konferenci, kas turnīra spēlētājiem ir obligāts pasākums. Osaka tika sodīta 15 000 ASV dolāru apmērā, taču ar to viņas likstas nebija galā, jo visu četru "Grand Slam" turnīru kopīgi veidotā paziņojumā tika sacīts, ka Osakai, turpinot boikotēt masu medijus, draud izslēgšana ne vien no šobrīd notiekošā "French Open", bet arī iespējama diskvalifikācija no "Grand Slam" sacensībām nākotnē.

Osaka pagājušā gada augustā, paužot atbalstu "Black Lives Matter" kustībai ASV, izstājās no Ņujorkā notikušā WTA 1000 turnīra. Tiesa, Osaka vēlāk nolēma turpināt turnīru, kas gan viņai beidzās ar vēl vienu izstāšanos – šoreiz pirms fināla savainojuma dēļ.

Četrkārtējā "Grand Slam" čempione uzvarēja iepriekšējos divos "major" turnīros, kuros piedalījās – pērn "US Open" un šogad "Australian Open". Viņa abos minētajos turnīros uzvarējusi divas reizes, bet ārpus cietā seguma turnīriem nav draudīga. Osaka gan "French Open", gan Vimbldonā nav tikusi tālāk par 3. kārtu. Viņa pērn "French Open", kad tas notika rudenī, nespēlēja savainojuma dēļ.

Pēc Osakas izstāšanās 3. kārtā iekļuva ranga 102. vietā esošā rumāniete Ana Bogdana, kura savā 15. "Grand Slam" turnīrā tikai otro reizi spēlēs 3. kārtā. Viņa tik tālu tika arī 2018. gadā Austrālijā.


, 2021-05-31 21:42, pirms 3 gadiem
Būtu uzrakstījusi kāpēc viņa ignorē presi, bet tas tak nav svarīgi galvenais uzmest kaut kādu rakstu.
, 2021-05-31 21:48, pirms 3 gadiem
Izcils raksts Bērziņ..
, 2021-05-31 21:53, pirms 3 gadiem
Laimīgu taciņu
, 2021-05-31 22:19, pirms 3 gadiem
Galva sagājusi šreijā... Slavas nastu nevar panest
, 2021-05-31 22:23, pirms 3 gadiem
Mans variants, ka BLM kustībai apsolījusi, ka presenēs runās par to, bet gan jau organizatori aizliedz politiku.
, 2021-05-31 22:39, pirms 3 gadiem
Dakots nolaid podu, smird tavs iedirsiens. Izlasi, ko viņa raksta sākumā.
, 2021-05-31 22:46, pirms 3 gadiem
tiesnesis94 rakstīja: Dakots nolaid podu, smird tavs iedirsiens. Izlasi, ko viņa raksta sākumā.
Dakota taisniba, loti sakapis galvaa meiteenam, jaasaka loti pretiga speleetaaja
, 2021-06-01 01:16, pirms 3 gadiem
Nē, nu tviterī, protams, ir skaidrojums, bet tekstā latviski ne vārda par to
, 2021-06-01 07:46, pirms 3 gadiem
Bērziņ, tu tiešām esi viens reti pretīgs vecis!!

Kas attiecas uz Osaku, viņas lēmumam nav pilnīgi nekāds sakars ar BLM vai jebkādu politiku, nekas viņai nav sakāpis galvā un vēl pieklajigaku un piezemētāku cilvēku būtu grūti atrast. Laikam jau tikai patiesi introverti cilvēki sapratīs, par ko Osaka runā un ko vēlas panākt. Un visiem tiem, kuriem gribas paņirgāties par depresiju un sociālo trauksmi novēlu, lai jums bumbuļi nopūst.
, 2021-06-01 08:57, pirms 3 gadiem
Osaka? BLM?
Vai tad kāds kaut reizi viņu ir diskriminējis? Viņas krusttēva Toma būdiņa ir nosvilusi? Murgs...
Osaka, ka es tev saku - piedalies gan tajā BLM. Tu varētu Džordža Floida ģimenei noziedot kādus pāris miljonus. Māju viņiem nevajag, to jau uzsaucis Kairijs Īrvings. Un kāpēc lai tev būtu žēl? Floids taču ir izcils varonis. Vai tad tev būtu drosme narkotiku reibumā ar viltotu 20 usd banknoti iesteberēt veikalā un mēģināt nopirkt cigaretes? Un pirms taču arī vairākkārtīgi krimināli sodītais Floids bija paveicis varoņdarbu - bruņotā veikala aplaupīšanā kā ķīlnieku saņēma grūtnieci un turēja pie viņas puncīša pistoli. Lai kaut ko tādu paveiktu, ir tiešām vajadzīga dūša. BLM!
, 2021-06-01 09:05, pirms 3 gadiem
neputns rakstīja: Bērziņ, tu tiešām esi viens reti pretīgs vecis!!

Kas attiecas uz Osaku, viņas lēmumam nav pilnīgi nekāds sakars ar BLM vai jebkādu politiku, nekas viņai nav sakāpis galvā un vēl pieklajigaku un piezemētāku cilvēku būtu grūti atrast. Laikam jau tikai patiesi introverti cilvēki sapratīs, par ko Osaka runā un ko vēlas panākt. Un visiem tiem, kuriem gribas paņirgāties par depresiju un sociālo trauksmi novēlu, lai jums bumbuļi nopūst.
Kā introverts cilvēks nevaru nepiekrist!
, 2021-06-01 09:20, pirms 3 gadiem
Elwiss rakstīja: Kā introverts cilvēks nevaru nepiekrist!
Es arī esmu introverts un I approve this message.

Bērziņš gan briesmīgu rakstu sarakstījis neko nepasakot par reālo iemeslu nerunāšanai, turklāt vēl maldīgi vedina domāt, ka tam būtu kāds sakars ar BLM... Pretīgi!
, 2021-06-01 10:11, pirms 3 gadiem
Ivijis rakstīja: Es arī esmu introverts un I approve this message.

Bērziņš gan briesmīgu rakstu sarakstījis neko nepasakot par reālo iemeslu nerunāšanai, turklāt vēl maldīgi vedina domāt, ka tam būtu kāds sakars ar BLM... Pretīgi!
Ko tad, Bērziņš pieņēma lēmumu izstāties no turnīra un atbalstīt BLM?
Un 'rules' ir visiem vienādas, ar ārsta zīmi drīkst nepiedalīties lielajos turnīros. Tik vienkārši.
, 2021-06-01 10:26, pirms 3 gadiem
nicks rakstīja: Ko tad, Bērziņš pieņēma lēmumu izstāties no turnīra un atbalstīt BLM?
Un 'rules' ir visiem vienādas, ar ārsta zīmi drīkst nepiedalīties lielajos turnīros. Tik vienkārši.
Bērziņš izvēlējās uzrakstīt viltus ziņu, apzināti maldinot lasītāju par iemesliem, kāpēc viņa izvēlējās izstāties. Ar kkādu BML šeit nav vispār nekāda sakara.
, 2021-06-01 10:59, pirms 3 gadiem
neputns rakstīja: Bērziņš izvēlējās uzrakstīt viltus ziņu, apzināti maldinot lasītāju par iemesliem, kāpēc viņa izvēlējās izstāties. Ar kkādu BML šeit nav vispār nekāda sakara.
kā Tu zini, ka nav sakara?...un kurš tic tiem murgiem, kurus uzrakstījis profesionāls PR specs nopirkts no Naomi komandas?...intraverts, depresija - pilnīgs bullšits priekš sportista, kurš uzvar INDIVIDUĀLI! ...tie ir psiholoģiski viss noturīgākie...depresija šiem iestājas, kad lērums zaudējumu un ne jau pēdējo divu GS čempionei!...tur kas cits...varbūt kovidu norāvusi, vai ir varbūtība, ka atklās viltotu testu...kaut kas neglīts tur ir, kas tiek piesegts ar depresiju u.c. muļķibām..
, 2021-06-01 19:08, pirms 3 gadiem
dakots rakstīja: kā Tu zini, ka nav sakara?...un kurš tic tiem murgiem, kurus uzrakstījis profesionāls PR specs nopirkts no Naomi komandas?...intraverts, depresija - pilnīgs bullšits priekš sportista, kurš uzvar INDIVIDUĀLI! ...tie ir psiholoģiski viss noturīgākie...depresija šiem iestājas, kad lērums zaudējumu un ne jau pēdējo divu GS čempionei!...tur kas cits...varbūt kovidu norāvusi, vai ir varbūtība, ka atklās viltotu testu...kaut kas neglīts tur ir, kas tiek piesegts ar depresiju u.c. muļķibām..
55 mio spiež uz aknām
Aļona Ostapenko. Foto: ZUMA Press/Scanpix
5

Ostapenko saglabā 17. pozīciju WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) pirmdien publiskoja jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko atrodas 17. vietā, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja noslīdējusi uz 210. pozīciju.
Novaks Džokovičs. Foto: AFP/Scanpix
48

Džokovičs trešo reizi triumfē Parīzē un labo "Grand Slam" rekordu

Par prestižā vīriešu tenisa turnīra "French Open" uzvarētāju kļuvis serbs Novaks Džokovičs (trešā vieta pasaules rangā), kurš trijos setos ar 7:6(1), 6:3 un 7:5 apspēlēja pasaules ceturto raketi Kasperu Rūdu, kurš Parīzes finālā zaudēja otro gadu pēc kārtas. Džokovičs ar 23 "Grand Slam" tituliem kļuvis par vīriešu tenisa rekordistu.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
7

Švjonteka kļūst par trīskārtējo "French Open" čempioni

Francijas galvaspilsētā Parīzē noslēdzies "French Open" jeb "Roland Garros" turnīrs tenisā sievietēm. Lielajā finālā poliete Iga Švjonteka šodien apspēlēja čehieti Karolīnu Muhovu - 6:2, 5:7, 6:4.