Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Cicipass piecu setu cīņā pieveic Zverevu un pirmoreiz sasniedz "Grand Slam" finālu

Cicipass piecu setu cīņā pieveic Zverevu un pirmoreiz sasniedz "Grand Slam" finālu
Stefanoss Cicipass. Foto: EPA/Scanpix

Grieķijas tenisa līderis Stefanoss Cicipass (ATP 5.) pirmajā "French Open" pusfinālā ar 6:3, 6:3, 4:6, 4:6, 6:3 pieveica Vācijas pirmo numuru Aleksandru Zverevu (ATP 6.), pirmoreiz sasniedzot "Grand Slam" finālu.

1. setā vienīgais breiks notika jau otrajā geimā jeb Aleksandra Zvereva pirmajā servēšanas reizē. Viņš sāka ar eisu, bet turpinājumā ieservēja divas dubultkļūdas un no 15:40 visu izlieto ūdeni nesasmēla. Saša pirmo breikbumbu atspēlēja ar eisu, bet otrajā izspēlē nespēja aizstāvēt otro servi, bumbiņu raidot autā pēc Stefanosa Cicipasa uzbrukuma. Zverevam setā breika iespēju nebija.

Grieķijas tenisists nesakarīgi nospēlēja 2. seta pirmajā serves geimā, kur viņam divas "forehand" kļūdas un nesekmīgs izgājiens pie tīkla, bumbiņu tam nepārceļoti pāri. Cicipass netika galā ar Zvereva pirmo breikbumbu mačā, neapdraudēts bumbiņu raidot pāri gala līnijai. Zverevs pēc breika nostiprināšanas bija vadībā ar 3:0, taču vairāk geimu šajā setā neieguva.

Vācijas tenisists ceturtajā geimā ar servi bija priekšā 3:1 un 30:0. Viņam turpinājumā dubultkļūda un divi sitieni autā. Cicipass ar sitienu tīklā neizmantoja breikbumbu, taču pēc Zvereva sitiena autā ieguva otro iespēju, un Saša vēlreiz bumbiņu raidīja autā. Identiski beidzās Zvereva nākamie divi serves geimi pie 3:3 un 3:5 – pēc vienas breikbumbas atspēlēšanas auts otras breikbumbas izspēlē.

Nākamie divi seti bija ļoti līdzīgi. Zverevs abos setos pēc Cicipasa "forehand" kļūdām ieguva agru breiku (attiecīgi trešajā un pirmajā geimā) un seta turpinājumā pārsvaru nosargāja. Viņam 3. setā vajadzēja atspēlēt vienu breikbumbu, to izdarot sestajā geimā ar pirmo servi, kas raidīta uz grieķa "backhand", un Stefanoss nespēja bumbiņu noturēt laukumā. Savukārt 4. setā Zverevs pretiniekam breikbumbas nedeva.

Cicipasam 5. seta pirmajā geimā izdevās izglābties no 0:40, tādā situācijā nokļūstot pēc divām kļūdām un Zvereva "smeša". Stefanoss pirmo un trešo breikbumbu atspēlēja ar neatvairītu pirmo servi, bet vidējo ar diagonālo "backhand" raidījumu īsā otrās serves izspēlē, kad Zverevs nokavēja aizsardzībā. Apvedošais sitiens grieķim deva geimbumbu, to realizējot ar vēl vienu labu pirmo servi.

Izgāzis iepriekšējos divus setus, grieķis spēlēja savu dienas labāko tenisu. Viņš breikbumbas nebija redzējis kopš 3. seta vidus, bet tagad vienu pēkšņi dabūja izšķirošā seta ceturtajā geimā. Zverevs no 30:15 divreiz pēc kārtas izsita autā un kļūdījās arī breikbumbas izspēlē, bumbiņu ar sitienu no kreisās puses ietriecot tīklā – 3:1.

Zverevam nākamajā geimā radās cerības uz atspēlēšanos, taču viņš pie 15:30 atsita autā Cicipasa otro servi un breikbumbas tā arī neieguva. Cicipass drīz bija vadībā ar 4:1 un vēlāk ar 5:2. Zverevs gandrīz 10 minūtes ilgā un grūtā serves geimā atspēlēja četras mačbumbas, bet Cicipass pēc tam pie 5:3 izservēja 3:37 stundas ilgo maču. Viņš pēdējā geimā zaudēja tikai vienā (pirmajā) izspēlē, kas notika ar "forehand" kļūdu.

Cicipasam pēc šodienas panākuma ir 6-2 bilance pret Zverevu. Abi šodien pirmoreiz sacentās uz "Grand Slam" skatuves. Cicipass ar ceturto mēģinājumu uzvarēja "Grand Slam" pusfinālā. Visi trīs zaudējumi piedzīvoti pret Top 4 spēlētājiem, vienreiz zaudējot Novakam Džokovičam (pērn Parīzē), Rafaelam Nadalam (2019. gadā Melburnā) un Daniilam Medvedevam (šogad Melburnā).

Cicipass ir pirmais "Grand Slam" finālists Grieķijas vēsturē. Vakar ļoti tuvu sieviešu finālam bija Marija Sakari, kura pusfinālā nerealizēja mačbumbu. 22 gadus vecais Cicipass ir jaunākais "Grand Slam" finālists kopš 2010. gada "Australian Open", kur 22 gadus vecais Endijs Marejs zaudēja Rodžeram Federeram.

Zverevs pirmo "French Open" pusfinālu sasniedza bez Top 40 spēlētāju satikšanas. Zverevs "Grand Slam" turnīros joprojām nav uzvarējis Top 10 spēlētājus (0-10)! Zverevs šodien pirmoreiz "French Open" karjerā zaudēja piecu setu spēlē (7-1). Pozitīvā statistika sakrāta pret vājiem pretiniekiem – ranga izteiksmē lielākā uzvara bijusi pret 29. numuru Damiru Džumhuru.


, 2021-06-11 20:20, pirms 3 gadiem
nu, tas bija gaidāms un spēle, cik redzēju no tām 3,5 stundām, bija skatāma un intriga laba līdz 5.setam...5.sets gan varēja būt ciešāka konkurence...nu, 8:6, bet ir kā ir...pēc gadiem diviem grieķis varbūt arī Nadalu vinnēs
Aļona Ostapenko. Foto: ZUMA Press/Scanpix
5

Ostapenko saglabā 17. pozīciju WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) pirmdien publiskoja jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko atrodas 17. vietā, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja noslīdējusi uz 210. pozīciju.
Novaks Džokovičs. Foto: AFP/Scanpix
48

Džokovičs trešo reizi triumfē Parīzē un labo "Grand Slam" rekordu

Par prestižā vīriešu tenisa turnīra "French Open" uzvarētāju kļuvis serbs Novaks Džokovičs (trešā vieta pasaules rangā), kurš trijos setos ar 7:6(1), 6:3 un 7:5 apspēlēja pasaules ceturto raketi Kasperu Rūdu, kurš Parīzes finālā zaudēja otro gadu pēc kārtas. Džokovičs ar 23 "Grand Slam" tituliem kļuvis par vīriešu tenisa rekordistu.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
7

Švjonteka kļūst par trīskārtējo "French Open" čempioni

Francijas galvaspilsētā Parīzē noslēdzies "French Open" jeb "Roland Garros" turnīrs tenisā sievietēm. Lielajā finālā poliete Iga Švjonteka šodien apspēlēja čehieti Karolīnu Muhovu - 6:2, 5:7, 6:4.