Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Parīzē Medvedeva un Cicipasa duelis par pusfinālu

Parīzē Medvedeva un Cicipasa duelis par pusfinālu
Daniils Medvedevs un Stefanoss Cicipass. Foto: imago/Scanpix

Šodien tiks noskaidroti pirmie "French Open" pusfinālisti. Dienas mačs nešaubīgi ir plkst. 22:00 gaidāmais Daniila Medvedeva un Stefanosa Cicipasa duelis.

Abi šogad tikās arī "Australian Open", kur Daniils Medvedevs uzvarēja pusfinālā ar 6:4, 6:2, 7:5. Krievijas tenisists dominējis šajā sāncensībā, iekrājot 6-1 bilanci. Stefanoss Cicipass vienīgo uzvaru guva 2019. gadā "ATP Finals" turnīrā Londonā, kad grupas cīņā bija pārāks ar 7:6(5), 6:4.

Neskatoties uz Medvedeva dominanci, šodienas mačā favorīta statusā dosies Cicipass, jo viņam māls ir mīļākais segums, bet Medvedevam tieši pretēji. Cicipass Parīzē ir uzvaras attālumā no otrā pusfināla pēc kārtas, bet Medvedevam ceturtdaļfināls ir labākais rezultāts – viņam pirms šīs sezonas bija 0-4 bilance.

Interesanti, ka Medvedevs bija pārāks arī abu vienīgajā māla duelī, 2019. gadā ar 6:2, 1:6, 6:4 uzvarot Montekarlo – savā mājas turnīrā, kur viņš pēc Cicipasa pieveikšanas vēl pārsteidzošāk uzvarēja pasaules pirmo numuru Novaku Džokoviču (6:3, 4:6, 6:2).

Medvedevs potenciāli ir tikai divu uzvaru attālumā no kļūšanas par ATP ranga līderi. Tas pēc "French Open" notiks, ja Medvedevs Parīzē sasniegs finālu, bet pašreizējais līderis Džokovičs netiks tālāk par pusfinālu. Otrs variants ir Medvedeva uzvara turnīrā.

Aleksandrs Zverevs zaudējis abos "French Open" ceturtdaļfinālos (pret Dominiku Tīmu un Džokoviču), bet šodien favorīts būs viņš, tiekoties ar Alehandro Davidoviču Fokinu. Spānis pirmoreiz spēlēs "Grand Slam" ceturtdaļfinālā. Viņa iepriekšējais labākais "major" turnīrs beidzās ar sagrāvi pret Zverevu, Sašam pērn ar 2:6, 2:6, 1:6 kapitulējot "US Open" 4. kārtā.

Paula Badosa šogad uzvarējusi 17 no 19 mačiem uz māla seguma. Viņas tikšana līdz ceturtdaļfinālā Parīzē nav tik liels pārsteigums kā Tamāras Zidanšekas progress. Slovēniete, kura sasniegusi valsts vēsturē pirmo "Grand Slam" ceturtdaļfinālu, iepriekš "Grand Slam" turnīros nebija pārvarējusi 2. kārtu. Abas šodien pirmoreiz tiksies pieaugušo turnīros. Badosa 2014. gadā ar 6:2, 6:4 uzvarēja Eiropas junioru čempionāta pusfinālā (arī māls) un šodien būs liela favorīte.

Anastasija Pavļučenkova vienīgā no šodien spēlējošām tenisistēm bijusi "Grand Slam" ceturtdaļfinālos, turklāt sešas reizes, taču zaudējusi visos mačos. Pirmais no tiem bija pirms 10 gadiem Parīzē, kad viņa ar 6:1, 5:7, 5:7 piekāpās Frančeskai Skjavonei. Šodien pieredze būs krievietes pusē, viņai tiekoties ar savu dubultspēļu pārinieci Jeļenu Ribakinu. Abas vakar iekļuva ceturtdaļfinālā, šodien tālāk tikt var tikai viena.


Aļona Ostapenko. Foto: ZUMA Press/Scanpix
5

Ostapenko saglabā 17. pozīciju WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) pirmdien publiskoja jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko atrodas 17. vietā, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja noslīdējusi uz 210. pozīciju.
Novaks Džokovičs. Foto: AFP/Scanpix
48

Džokovičs trešo reizi triumfē Parīzē un labo "Grand Slam" rekordu

Par prestižā vīriešu tenisa turnīra "French Open" uzvarētāju kļuvis serbs Novaks Džokovičs (trešā vieta pasaules rangā), kurš trijos setos ar 7:6(1), 6:3 un 7:5 apspēlēja pasaules ceturto raketi Kasperu Rūdu, kurš Parīzes finālā zaudēja otro gadu pēc kārtas. Džokovičs ar 23 "Grand Slam" tituliem kļuvis par vīriešu tenisa rekordistu.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
7

Švjonteka kļūst par trīskārtējo "French Open" čempioni

Francijas galvaspilsētā Parīzē noslēdzies "French Open" jeb "Roland Garros" turnīrs tenisā sievietēm. Lielajā finālā poliete Iga Švjonteka šodien apspēlēja čehieti Karolīnu Muhovu - 6:2, 5:7, 6:4.