Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Tīms piecu setu mačā pārtrauc Džokoviča 26 "Grand Slam" uzvaru sēriju

Tīms piecu setu mačā pārtrauc Džokoviča 26 "Grand Slam" uzvaru sēriju
Dominiks Tīms. Foto: Sputnik/Scanpix

Dominiks Tīms (ATP 4.) divas dienas spēlētā "French Open" otrajā pusfinālā ar 6:2, 3:6, 7:5, 5:7, 7:5 uzvarēja pasaules pirmo numuru Novaku Džokoviču, beidzot viņa misiju izcīnīt ceturto "Grand Slam" titulu pēc kārtas. Tīms otro reizi iekļuva "French Open" finālā, kur atkal tiksies ar Rafaelu Nadalu (ATP 2.).

Mačs atsākās pie rezultāta 6:2, 3:6, 3:1. Džokovičs vakar vējainos apstākļos spēlēja negribīgi un pat lūdza cīņu pārtraukt, jo bija pārāk spēcīgs vējš. Serbijas tenisista lūgums netika uzklausīts, tiesa, maču pārtrauca tik un tā, jo sāka līt, kas bija pietiekami labs iemesls, lai ranga līderi atbrīvotu no ciešanām.

Tīms piektajā geimā nostiprināja vakar iegūto breiku un izvirzījās vadībā ar 4:1. Austrietim vajadzēja atspēlēt vienu breikbumbu, to izdarot ar uzvaru 23 sitienu garā izspēlē, kas beidzās ar rezultatīvu "forehand" raidījumu labajā stūrī. Sitiens no labās puses Dominiku iegāza aiznākamajā geimā, kad viņam breikbumbas izspēlē raidījums pāri gala līnijai. Džokovičs tūlīt no 1:4 bija panācis izlīdzinājumu 4:4. Tīms devītajā geimā atspēlēja divas breikbumbas, nepieļaujot Džokoviča sērijas turpinājumu.

Džokovičs 12. geimā tuvojās taibreika spēlēšanai, taču to nesasniedza, zaudējot 11 minūtes ilgā geimā. Viņam bija trīs geimpunkti, divos gadījumos tiekot apspēlētam ar apvedošo sitienu, bet vienā reizē pieļaujot kļūdu ar sitienu autā. Džokovičs ilgajā geimā atspēlēja trīs setbumbas, bet ar ceturto netika galā. Viņš pēc pirmās serves izgāja pie tīkla, bet Tīmam izdevās lieliska serves atsišana, bumbiņu raidot Džokovičam kājās, un pasaules pirmais numurs nespēja bumbiņu pārcelt pāri tīklam.

Džokovičs 4. setā divreiz nenoturēja breika pārsvaru un no 4:2 zaudēja trīs geimos pēc kārtas, esot spiests servēt par palikšanu turnīrā. Džokovičs astotajā geimā nespēja atspēlēt breikbumbu, raidot tīklā "dropšotu". Tīms pēc tam noturēja servi un bija priekšā ar 5:4, bet 10. geimā uzņemšanā pretinieku apdraudēt nespēja, toties zaudēja savā nākamajā serves geimā. Dominikam 11. geimā lielas nekārtības uzbrukumā, nespējot atspēlēt Džokovičam pasniegto breikbumbu, kad ieservēja dubultkļūdu. Džokovičs pie 6:5 viegli izservēja setu.

Tīms 5. setā breikbumbu neizmantoja otrajā geimā, bet Džokovičs trešajā, abiem trāpot autā, kad bija labas iespējas. Džokovičam bija ļoti neveiksmīgs ceturtais geims, kad viņš pieļāva trīs "backhand" kļūdas – divi auti un "dropšots" tīklā. Viņš no 0:40 atvairīja tikai pirmo breikbumbu, bet otrajā izspēlē kļūdījās spēlē pie tīkla, bumbiņu nespējot pārcelt tam pāri. Tīms nostiprināja iegūto breiku un bija vadībā ar 4:1. Džokovičs nākamajā geimā ar neatvairāmu diagonālo "forehand" sitienu atspēlēja breikbumbu, nepieļaujot vēl lielāku deficītu. Tobrīd sāka līt, debesīm maču pārtraucot trešo reizi.

Džokovičs pēc stundu ilgas piespiedu atpūtas atspēlēja vēl vienu breikbumbu (ar labu servi) un pēc tam atguva breiku, kad Tīms septītajā geimā nesekmīgi darbojās ar "backhand". Dominiks pēc vienas breikbumbas atspēlēšanas netika galā ar otru. Viņš Džokoviču izvilināja pie tīkla ar "dropšotu", kam sekoja neprecīzs mēģinājums bumbiņu mest pāri Džokovičam. Tīms pārmeta pāri gan Džokovičam, gan gala līnijai. Džokovičs tuvojās neizšķirtam 4:4, bet to nesasniedza, kad astotajā geimā no 30:0 zaudēja četrās izspēlēs pēc kārtas. Tīms trešo punktu ieguva ar uzbrukumu, bet nākamos trīs ar Džokoviča kļūdām – dubultkļūdu un diviem sitieniem tīklā.

Tīms saņēma iespēju servēt par uzvaru mačā, taču to neizmantoja, turklāt izniekoja arī divas mačbumbas. Tīms no 5:3, 40:15 pieļāva četras kļūdas pēc kārtas – "backhand" sitiens tīklā, "backhand" sitiens autā (abi ar "slaisu"), "forehand" auts un "backhand" sitiens tīklā. Džokovičs 10. geimā nosargāja servi – 5:5. Nākamā servēšana par mača turpināšanu Džokoviča bija nesekmīga. Viņš 12. geimā neizmantoja divus geimpunktus, pa reizei piespiedu kārtā trāpot autā un tīklā pēc Tīma jaudīgiem uzbrukumiem. Pēc tam Džokovičam paša radīta kļūda ar sitienu tīklā – Tīms ieguva trešo mačbumbu.

Dominiks arī šoreiz mačbumbas izspēlē izpildīja "backhand slice" pa diagonāli un tagad trāpīja laukumā, labajā stūrī. Džokovičs bumbiņu atsita, bet bija bezspēcīgs atvairīt nākamo sitienu, kad Tīms 4:13 stundas ilgu maču pabeidza ar varenu "forehand" sitienu gar kreiso sānu līniju. Tīmam tas bija "French Open" karjeras pirmais piecu setu mačs. Viņam piecu setu mačos ir 7-6 bilance, bet Džokovičam 29-10.

Tīms svinēja trešo uzvaru pret Džokoviču (3-6), viņu otro reizi pieveicot "French Open", kur Dominiks iepriekš bija pārāks arī 2017. gadā ceturtdaļfinālā ar 7:6(5), 6:3, 6:0. Savukārt Džokovičs 2016. gadā uzvarēja pusfinālā ar 6:2, 6:1, 6:4.

Šodien gūtā uzvara pār Džokoviču Tīmam ir trešā uzvara pret ranga līderi, pirmoreiz tādu panākumu gūstot "Grand Slam" turnīrā. Viņš pirmās divas uzvaras pret pasaules pirmo numuru guva 2017. gadā Barselonā pret Endiju Mareju un 2018. gadā Madridē pret Rafaelu Nadalu.

Šodien beidzās Džokoviča iespaidīgā 26 uzvaru sērija "Grand Slam" turnīros. Viņš pēdējo zaudējumu piedzīvoja pirms gada "French Open" ceturtdaļfinālā, kur zaudēja 72. numuram Marko Čekinato. Džokovičs šonedēļ palika divu uzvaru attālumā no karjeras otrā "Djoko Slam". Novaks četros "major" turnīros pēc kārtas uzvarēja no 2015. gada Vimbldonas līdz 2016. gada "French Open".

Tīms otro gadu pēc kārtas sasniedza "French Open" finālu, kur atkal tiksies ar Nadalu. Spānis pērn bija pārāks ar 6:4, 6:3, 6:2. Tīms ir pirmais Austrijas tenisists, kurš divreiz ticis līdz "Grand Slam" finālam. Tomasam Musteram bija viens, 1995. gadā kļūstot par "French Open" čempionu.


, 2019-06-08 17:40, pirms 5 gadiem
Izcili job.. Džokers ir nolauzts!! Cerams Tīms spēs arī nopietni pretestību izrādīt māla karalim
, 2019-06-08 17:46, pirms 5 gadiem
Džoko nebija savā ādā! Beidzamos geimus abi spēlēja vāji! Nadālam nebūs problēmu!
, 2019-06-08 17:59, pirms 5 gadiem
žēl, būs garlaicīgs fināls, Nadals sagraus. ar Džoko vismaz būtu interesanta cīņa..
, 2019-06-08 20:00, pirms 5 gadiem
Gulbis labi uztrenējis Tīmu
, 2019-06-08 20:33, pirms 5 gadiem
zaxx rakstīja: Izcili job.. Džokers ir nolauzts!! Cerams Tīms spēs arī nopietni pretestību izrādīt māla karalim
nopietnu pretestību?par ko tu sapņo?
, 2019-06-08 21:22, pirms 5 gadiem
Dubultspēlē pilnīgs underdog fināls un čempioni
, 2019-06-08 21:39, pirms 5 gadiem
Ļoti nesekoju līdzi vīriešu tenisam un nemaz nezināju, ka Tīmam tagad ir cits treneris. Tad jau Gulbis varēs atsākt normāli trenēties pie Bresnika.
, 2019-06-08 22:20, pirms 5 gadiem
zanessa rakstīja: Ļoti nesekoju līdzi vīriešu tenisam un nemaz nezināju, ka Tīmam tagad ir cits treneris. Tad jau Gulbis varēs atsākt normāli trenēties pie Bresnika.
Viņiem bija viens treneris Beresniks. Un kad Gulbis sāka iet lejā viņš palika ar Tīmu. Tolaik man tā šķita jocīga ideja,top 10 čalis vs top 50 noname,bet tagad redzu kāpēc Gulbis tik augstu viņu vērtēja
, 2019-06-08 23:12, pirms 5 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Viņiem bija viens treneris Beresniks. Un kad Gulbis sāka iet lejā viņš palika ar Tīmu. Tolaik man tā šķita jocīga ideja,top 10 čalis vs top 50 noname,bet tagad redzu kāpēc Gulbis tik augstu viņu vērtēja
mh drizak jēga trenēt wasted talantu, jauna potenciāla vietā...

un kas te augstak pajokoja ka gulbis labi satrenejis timu, tims kad abi trenejas pie bresnika teica, ka no gulbja neesot ko macities vini spelejot dazadu tenisu. lai gan nepiekritu, no gulbja vareja macities kadas kludas karjeras sakuma nepielaut.
, 2019-06-08 23:14, pirms 5 gadiem
bet nu spelet grand slam pusfinalu melna maika 11 diena atklata saule varbut ari nevajadzetu...
Aļona Ostapenko. Foto: ZUMA Press/Scanpix
5

Ostapenko saglabā 17. pozīciju WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) pirmdien publiskoja jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko atrodas 17. vietā, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja noslīdējusi uz 210. pozīciju.
Novaks Džokovičs. Foto: AFP/Scanpix
48

Džokovičs trešo reizi triumfē Parīzē un labo "Grand Slam" rekordu

Par prestižā vīriešu tenisa turnīra "French Open" uzvarētāju kļuvis serbs Novaks Džokovičs (trešā vieta pasaules rangā), kurš trijos setos ar 7:6(1), 6:3 un 7:5 apspēlēja pasaules ceturto raketi Kasperu Rūdu, kurš Parīzes finālā zaudēja otro gadu pēc kārtas. Džokovičs ar 23 "Grand Slam" tituliem kļuvis par vīriešu tenisa rekordistu.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
7

Švjonteka kļūst par trīskārtējo "French Open" čempioni

Francijas galvaspilsētā Parīzē noslēdzies "French Open" jeb "Roland Garros" turnīrs tenisā sievietēm. Lielajā finālā poliete Iga Švjonteka šodien apspēlēja čehieti Karolīnu Muhovu - 6:2, 5:7, 6:4.