Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Ribakina sakauj Viljamsu: Parīzē atkal būs jauna "Grand Slam" fināliste

Ribakina sakauj Viljamsu: Parīzē atkal būs jauna "Grand Slam" fināliste
Serēna Viljamsa un Jeļena Ribakina. Foto: Reuters/Scanpix

WTA ranga 8. vietā esošās Serēnas Viljamsas 24. "Grand Slam" titula misija pārceļas uz Vimbldonu, jo amerikāniete uzstāšanos Parīzē pabeidza svētdien, kad astotdaļfinālā ar 3:6, 5:7 zaudēja Kazahstānas sportistei Jeļenai Ribakinai (WTA 22.), kura pirmoreiz iekļuva "Grand Slam" ceturtdaļfinālā.

Favorītēm neveiksmīgajā "French Open" turnīrā bija izveidojusies ASV veterānei labvēlīga situācija – trīskārtējā čempione Serēna Viljamsa finālu varēja sasniegt bez Top 20 spēlētāju satikšanas, taču nespēja pārvarēt 4. kārtas barjeru, jo zaudēja tenisistei, kura pirmoreiz spēlēja "Grand Slam" astotdaļfinālā.

Lai arī rezultāts izskatās sīvs, mačs tāds nebija. Agresīvā Jeļena Ribakina dominēja ar jaudīgiem uzbrukumiem, neļaujot Viljamsai izvērsties. Kazahstānas tenisistes pārsvaram vajadzēja būt lielākam, taču viņai bija problēmas ar breiku nosargāšanu – uzvarai 1. setā vajadzēja divus breikus, bet 2. setā – pat trīs.

Ribakina tikai stundu un 17 minūtes ilgušajā mačā sakrāja 21 tīri uzvarētu izspēli, pieļaujot tikai 13 nepiespiestās kļūdas. Viljamsai šajos rādītājos negatīva attiecība ar 15:19. Ribakina piekto reizi uzvarēja Top 10 spēlētāju, pirmoreiz tādu uzvaru gūstot "Grand Slam" turnīrā.

Viljamsas fiasko garantē jaunu "Grand Slam" finālisti no zara apakšējās puses, turklāt neviena no šīs sekcijas ceturtdaļfinālistēm arī nav spēlējusi pusfinālā. Ribakina savā pirmajā ceturtdaļfinālā tiksies ar Anastasiju Pavļučenkovu, kura zaudējusi visos sešos ceturtdaļfinālos, bet vēl vienu pāri veidos Paula Badosa un Tamāra Zidanšeka (abām pirmais ceturtdaļfināls).

Turnīrā palikušas trīs "Grand Slam" čempiones – pašreizējā "French Open" čempione Iga Švjonteka, pagājušā gada "Australian Open" uzvarētāja Sofija Kenina un 2017. gada "US Open" čempione Slouna Stīvensa. Visas ir zara augšgalā. Švjonteka un Kenina var tikties ceturtdaļfinālā, kas būtu pagājušā gada fināla atkārtojums.

Parīzē trešo gadu pēc kārtas viena vai abas finālistes būs bez "Grand Slam" finālu pieredzes. Ešlija Bārtija 2019. gadā ar 6:1, 6:3 sagrāva Marketu Vondrušovu, abām pirmoreiz spēlējot finālā. Švjonteka pagājušajā gadā savā pirmajā finālā ar 6:4, 6:1 sakāva Keninu, kurai tas bija otrais fināls.

"French Open 2021", sieviešu vienspēles

4. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(21) Elena Rybakina – (7) Serena Williams6:3 7:5
(31) Anastasia Pavlyuchenkova – (15) Victoria Azarenka5:7 6:3 6:2
(33) Paula Badosa – (20) Marketa Vondrousova6:4 3:6 6:2
Tamara Zidansek – Sorana Cirstea7:6(4) 6:1

, 2021-06-06 22:37, pirms 3 gadiem
Ribakina no šī zara vajadzētu būt finālā, bet dāmas, dāmas un pirmie 1/4 fināli un pusfināls...fgvinzin, bet Serēna papi$a savu iespēju
, 2021-06-07 00:22, pirms 3 gadiem
Ak Dies tas Tēvs ! :O Cik reālais svars uz doto momentu ir tai melnajai mātītei ?!
Aļona Ostapenko. Foto: ZUMA Press/Scanpix
5

Ostapenko saglabā 17. pozīciju WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) pirmdien publiskoja jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko atrodas 17. vietā, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja noslīdējusi uz 210. pozīciju.
Novaks Džokovičs. Foto: AFP/Scanpix
48

Džokovičs trešo reizi triumfē Parīzē un labo "Grand Slam" rekordu

Par prestižā vīriešu tenisa turnīra "French Open" uzvarētāju kļuvis serbs Novaks Džokovičs (trešā vieta pasaules rangā), kurš trijos setos ar 7:6(1), 6:3 un 7:5 apspēlēja pasaules ceturto raketi Kasperu Rūdu, kurš Parīzes finālā zaudēja otro gadu pēc kārtas. Džokovičs ar 23 "Grand Slam" tituliem kļuvis par vīriešu tenisa rekordistu.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
7

Švjonteka kļūst par trīskārtējo "French Open" čempioni

Francijas galvaspilsētā Parīzē noslēdzies "French Open" jeb "Roland Garros" turnīrs tenisā sievietēm. Lielajā finālā poliete Iga Švjonteka šodien apspēlēja čehieti Karolīnu Muhovu - 6:2, 5:7, 6:4.