Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Cīrulis

Dāmas noskaidros "French Open" finālistes

Dāmas noskaidros "French Open" finālistes
Vai Mariona Bartoli iepriecinās mājiniekus?
Foto: AFP/Scanpix

Šodien „Roland Garros” kortos tiks aizvadītas abas sieviešu vienspēļu turnīra pusfināla cīņas. Vispirms 15:00 spēkosies krieviete Marija Šarapova un ķīniete Na Li, bet pēc tam pērnā gada čempione, itāliete Frančeska Skjavone un francūziete Mariona Bartoli. Mači tiešraidē Eurosport TV kanālā.

Vai Li sasniegs otro „Grand Slam” finālu pēc kārtas?

Kā pirmās „Philippe Chatrier” kortā 15:00 dosies ar 6. un 7.numuru izliktās Na Li un Marija Šarapova. Abas tenisistes šogad demonstrē atzīstamu sniegumu un viņu nokļūšana pusfinālā nav pārsteidzoša. Gan Li, gan Šarapovai turnīrā nav izdevies parādīt vienlīdz stabilu sniegumu – ķīniete pamocījās pirmās kārtas spēlē pret čehieti Barboru Zahlavovu-Strikovu, bet vēlāk izspēlēja trīs setus arī pret citu čehieti Petru Kvitovu. Tikmēr Šarapovai smagākās izrādījās cīņas pret mājinieci Karolīnu Garsiju un polieti Agnešku Radvansku. Tomēr vakar ceturtdaļfināla spēlēs gan ķīniete, gan krieviete nodemonstrēja ļoti augsta līmeņa tenisu, neatstājot variantus attiecīgi Viktorijai Azarenkai un Andrea Petkovičai.

Abas fināla pretendentes mīl spēlēt uzbrukuma tenisu, kas bieži nes līdzi nepiespiestās kļūdas. Serve labāka Šarapovai, tomēr viņai jāmēģina izvairīties no dubultkļūdām. Līdz šim abas sportistes savā starpā spēlējušas septiņas reizes – pirmajās piecās uzvarējusi Šarapova, bet pēdējās divās (uz zāliena Birmingemā) triumfējusi Li. Viena no Šarapovas piecām uzvarām bijusi arī Parīzē – 2009.gadā 4.kārtas mačā krieviete uzvarēja ar 6:4, 0:6, 6:4. Jāpiemin, ka toreiz Li trešajā setā bija priekšā ar 4:2. Šodien bukmeikeri favorītes statusu atvēlējuši krievietei, tomēr nebūs brīnums, ja uzvarētājas noteikšanai vajadzēs trīs setus. Kā Šarapova, tā Li vēl nekad nav spēlējušas „French Open” finālā – kādai tas beidzot izdosies. Atgādinām, ka ķīniete janvārī sasniedza arī „Australian Open” finālu, kurā piekāpās Kimai Klijstersai (Beļģija).

Vai Bartoli iepriecinās mājiniekus?

Mājinieču panākumi Parīzē pēdējā laikā ir retums – kā pēdējā 2000.gadā čempiones godu izcīnījusi Mērija Pīrsa, viņa arī pēdējā mājinieku fināliste (2005.). Marionai Bartoli nu ir laba iespēja atkārtot vismaz vienu no šiem Pīrsas panākumiem. Ranga 11.vietu ieņemošā francūziete vienmēr atradusies starp favorītēm dažādos turnīros, tomēr ne galvenajām. Sestdienā pirms „French Open” viņa guva savainojumu Strasbūras sacensību finālā, un paklīda runas, ka dzimtenes „Grand Slam” pat varētu iet secen, tomēr iznāca savādāk. Laužot ceļu caur trīs setu mačiem, Mariona guva vienu uzvaru pēc otras un savu labāko spēli aizvadīja ceturtdaļfinālā pret 2009.gada čempioni Svetlanu Kuzņecovu – 7:6(4), 6:4. Lai tiktu finālā vajadzēs vēl vienu lielisku spēli, jo pretiniekos būs īsta cīnītāja – pērnā gada čempione, itāliete Frančeska Skjavone.

Pirms Parīzes Skjavone nebija rādījusi to spožāko sniegumu, tomēr tāpat bija pērn. Pirmās spēles itālietei bija itin vieglas, bet pēdējās divās nācies pat ļoti pasvīst – vispirms triju setu uzvara pār Jeļenu Jankoviču, bet pēc tam arī izglābšanās pret krievieti Anastasiju Pavļučenkovu (mača gaitā viņa bija iedzinējos ar 1:6, 1:4), kurā tika apliecināta cīnītājas slava. Bukmeikeru vērtējumā Skjavone ir favorīte uz iekļūšanu finālā. Viņas kontā arī četras uzvaras pār Bartoli un tikai viens zaudējums. Uz māla seguma gan nav bijis neviens no šiem mačiem – redzēs ko nesīs pirmā cīņa.

Jauktajās dubultspēlēs noteiks čempionus

Šodien uzzināsim arī pirmos šī gada turnīra čempionus – jaukto dubultspēļu finālā tiksies Nenads Zimoņičs (Serbija) / Katarina Srebotņika (Slovēnija) un Skots Lipskis (ASV) un Keisija Dellakva (Austrālija). Ja Zimoņiča un Srebotņikas iekļūšana finālā ir tikai loģiska (izlikti ar 1.numuru), tad Lipska un Dellakvas sniegums gan ir pārsteigums. Šī spēle notiks pēc abiem dāmu pusfināliem centrālajā kortā.

Izmantotie resursi:
Roland Garros - Internationaux de France 2011 -...

Kas spēlēs finālā?

  • 19

  • 25

  • 9

  • 8



, 2011-06-02 10:41, pirms 13 gadiem
MARIJA!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-06-02 13:14, pirms 13 gadiem
loti interesanti un gruti prognozejami pusfinali
biju domajis, ka Bartoli vieta bus Kuznecova, bet sadi pat interesantak
te nu viss bus atkarigs no nerviem, jo principa panemt titulu var jebkura!
, 2011-06-02 15:18, pirms 13 gadiem
Li smuki spēlē...līdzīgi Kimai !!! Šarapova stabili zaudēs !!!
, 2011-06-02 15:23, pirms 13 gadiem
par Mašu protams
, 2011-06-02 15:36, pirms 13 gadiem
Li Na šodien vinnēs. Talantīgāka par Mašku. Finālā gan nezinu kas vinnēs, jo Skiavone ir baigais zvērs, var paņemt uz gribasspēku.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-06-02 17:03, pirms 13 gadiem
Atkal mana prognoze apstiprinājās !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Aļona Ostapenko. Foto: ZUMA Press/Scanpix
5

Ostapenko saglabā 17. pozīciju WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) pirmdien publiskoja jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko atrodas 17. vietā, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja noslīdējusi uz 210. pozīciju.
Novaks Džokovičs. Foto: AFP/Scanpix
48

Džokovičs trešo reizi triumfē Parīzē un labo "Grand Slam" rekordu

Par prestižā vīriešu tenisa turnīra "French Open" uzvarētāju kļuvis serbs Novaks Džokovičs (trešā vieta pasaules rangā), kurš trijos setos ar 7:6(1), 6:3 un 7:5 apspēlēja pasaules ceturto raketi Kasperu Rūdu, kurš Parīzes finālā zaudēja otro gadu pēc kārtas. Džokovičs ar 23 "Grand Slam" tituliem kļuvis par vīriešu tenisa rekordistu.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
7

Švjonteka kļūst par trīskārtējo "French Open" čempioni

Francijas galvaspilsētā Parīzē noslēdzies "French Open" jeb "Roland Garros" turnīrs tenisā sievietēm. Lielajā finālā poliete Iga Švjonteka šodien apspēlēja čehieti Karolīnu Muhovu - 6:2, 5:7, 6:4.