Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Cīrulis

Soderlings Nadala ceļā par vietu pusfinālā

Soderlings Nadala ceļā par vietu pusfinālā
Rafaels Nadals pret Robinu Soderlingu
Foto: www.rolandgarros.com

Šodien „French Open” tenisa turnīrā četri vienspēļu ceturtdaļfināli, pēc kuriem zināsim visus pusfinālistus kā kungu, tā dāmu vienspēļu sacensībās. Dienas intriģējošākā cīņa starp pieckārtējo čempionu Rafaelu Nadalu un pēdējo divu gadu finālistu Robinu Soderlingu. Tās sākums ap 16:30 pēc Latvijas laika.

Pēc vakardienas cīņām Parīzē kļuva skaidrs, ka pirmo dāmu turnīra pusfinālu veidos Frančeska Skjavone un Mariona Bartoli, bet kungiem Novaks Džokovičs un Rodžers Federers. Šodien otru pusfināla pāru noteikšana un uzreiz jāsaka liels „paldies” turnīra organizatoriem, kuri mačus ieplānojuši paralēli uz diviem galvenajiem kortiem, līdz ar to visus četrus mačus redzēt būs grūti.

15:00 sieviešu ceturtdaļfināli. „Philippe Chatrier” kortā spēkosies baltkrieviete Viktorija Azarenka un ķīniete Na Li – abas lūkos sasniegt pirmo pusfinālu Parīzē. Azarenka šobrīd ir rangā augstāk esošā tenisiste, kura vēl turpina cīņa par titulu. Līdzšinējais sniegums itin pārliecinošs – visās četrās spēlēs uzvarēts divos setos (nevienā setā nav zaudēts vairāk par trīs geimiem). Tikmēr vadošajai Ķīnas tenisistei Na Li divas no spēlēm bijušas kā pa celmiem (pret čehietēm Zahlavovu Strikovu un Kvitovu), kad uzvarēts trijos setos. Pēdējā spēle pret jau pieminēto Kvitovu gan tika pabeigta uz augstas nots – seši uzvarēti geimi pēc kārtas. Līdz šim abas sportistes aizvadījušas četras savstarpējās cīņas un trijās uzvarējusi ķīniete. Visas šīs spēles gan bijušas uz hard seguma, bet pirmajā māla seguma mačā bukmeikeri paredz Azarenkas triumfu.

Tikmēr „Suzanne Lenglen” kortā raketes krustos krieviete Marija Šarapova un vāciete Andrea Petkoviča. Kādreizējā ranga līdere Šarapova uz „French Open” ieradās ar paceltu galvu un Romas turnīra titulu, bet līdzīgas sajūtas arī viņas šodienas pretiniecei Petkovičai, kura tieši pirms Parīzes triumfēja Strasbūrā. „Roland Garros” kortos abas saskārušās ar lielākām vai mazākām problēmām – Šarapova pamanījās zaudēt setu pret mājinieci Karolīnu Garsiju (bija zaudētājos pat ar 3:6, 1:4), bet 4.kārtā pasvīda pret polietes Agneškas Radvanskas aizsardzību – 7:6(4), 7:5. Tikmēr Petkovičas kontā divas trīs setu cīņas (pret Jarmilu Gajdošovu un Mariju Kiriļenko). Abas šīs dienas pretinieces mīl spēlēt uzbrukuma tenisu – kura spēs būs precīzāka un pacietīgāka, tā visticamāk arī uzvarēs. Bukmeikeru skatījumā favorītes loma atvēlēta krievietei, kura uzvarējusi divas no trijām savstarpējām spēlēm (uz māla nav spēlējušas). Šarapova „French Open” pusfinālu jau sasniegusi 2007.gadā, bet Petkovičai šādu panākumu vēl nav.

Pēc dāmu spēlēm kortā dosies vīri. Centrālajā „Philippe Chatrier” kortā dienas gaidītākais mačs starp ranga līderi un pieckārtējo čempionu Rafaelu Nadalu un pēdējo divu gadu finālistu Robinu Soderlingu. Nadals šogad vairs nav tik pārliecinošs kā citus gadus. Atcerēsimies pirmās kārtas maču, kad tikai piecos setos salauzts Džons Isners. Lai arī nākamie trīs pretinieki (Pablo Anduhars, Antonio Veičs un Ivans Ļubičičs) uzveikti trijos setos, tomēr bez problēmām Rafa iztika tikai mačā pret Veiču. Arī Soderlings nav izticis bez zaudēta seta (1.kārtā pret amerikāni Herisonu), tomēr Parīzē atkal ir augstā līmenī (tāpat kā pēdējos divus gadus). Zviedrs ir vienīgais tenisists, kurš spējis uzveikt Nadalu „Roland Garros” kortos – 2009.gada 4.kārtā ar 6:2, 6:7(2), 6:4, 7:6(2). Pērn Parīzē Rafa revanšējās finālā (6:4, 6:2, 6:4), bet kurš būs labāks šoreiz. Bukmeikeru vērtējumā Nadals ir izteikts favorīts, tomēr nebūs pārsteigums, ja zviedrs paņems vismaz setu.

Vēl izteiktāks favorīts ir otrajā šīs dienas vīru ceturtdaļfinālā – izglābies no divu setu deficīta pret Viktoru Troicki, savu pirmo „French Open” pusfinālu cer sasniegt skots Endijs Marejs. Pirms spēles pret Troicki bija šaubas, vai Marejs spēs aizvadīt pilnvērtīgu cīņu potītes savainojuma dēļ, tomēr skotam tas izdevās un vakar (kad tika izspēlēts piektais sets) vispār neizskatījās, ka viņam būtu kādas problēmas. Tagad viņam jāuzveic argentīnieti Huanu Ignasio Čelu. 31 gadu vecais Čela ne reizes nav ticis „Grand Slam” turnīru pusfinālos un grūti spriest, vai viņš būs spējis atgūt spēkus pēc vairākām smagām iepriekšējo kārtu cīņām (piecos setos uzvarēti Kevins Andersons un Alehandro Falja, četros Lukašs Rosols). Mareja un Čelas ceļi līdz šim krustojušies septiņas reizes, no kurām argentīnietis uzvarējis tikai pašu pirmo 2006.gadā. Pēdējie trīs mači bijuši māla seguma kortos un visos itin drošas skota uzvaras (arī pēdējos divus gadus Parīzē).

Izmantotie resursi:
Roland Garros - Internationaux de France 2011 -...

Kas spēlēs pusfinālā?

  • 61

  • 11

  • 38

  • 5



Slēpts komentārs: Maneejs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-06-01 11:49, pirms 13 gadiem
Par Soderlingu! ';
Slēpts komentārs: RDFan
, 2011-06-01 12:31, pirms 13 gadiem
Ja Rafa spēlēs kā māk,tad soderlingam izredžu nav,ja spēlēs kā pagaidām šajā turnīrā tad gaidāms ļoti interesants mačs
, 2011-06-01 13:06, pirms 13 gadiem
RDFan rakstīja: Nadals: Kā tev mans jaunais dezodarants?
Soderlings: Tīri neko, kur pirki?
Ir cilvēki, kuriem nesanāk, un labi vien ir, ka nesanāk.....
, 2011-06-01 13:15, pirms 13 gadiem
Kuluāros jau runā, ka šodien pēc Nad Sod mača, Serbijā cilvēki izies ielās!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-06-01 17:02, pirms 13 gadiem
Stilīgs fons bildei!
, 2011-06-01 17:09, pirms 13 gadiem
Mjā, te neko nevar zināt, būs interesanti, cerams
, 2011-06-01 19:37, pirms 13 gadiem
Dartele rakstīja: Stilīgs fons bildei!
Normāli: abu divu valsts karogi!
Aļona Ostapenko. Foto: ZUMA Press/Scanpix
5

Ostapenko saglabā 17. pozīciju WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) pirmdien publiskoja jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko atrodas 17. vietā, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja noslīdējusi uz 210. pozīciju.
Novaks Džokovičs. Foto: AFP/Scanpix
48

Džokovičs trešo reizi triumfē Parīzē un labo "Grand Slam" rekordu

Par prestižā vīriešu tenisa turnīra "French Open" uzvarētāju kļuvis serbs Novaks Džokovičs (trešā vieta pasaules rangā), kurš trijos setos ar 7:6(1), 6:3 un 7:5 apspēlēja pasaules ceturto raketi Kasperu Rūdu, kurš Parīzes finālā zaudēja otro gadu pēc kārtas. Džokovičs ar 23 "Grand Slam" tituliem kļuvis par vīriešu tenisa rekordistu.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
7

Švjonteka kļūst par trīskārtējo "French Open" čempioni

Francijas galvaspilsētā Parīzē noslēdzies "French Open" jeb "Roland Garros" turnīrs tenisā sievietēm. Lielajā finālā poliete Iga Švjonteka šodien apspēlēja čehieti Karolīnu Muhovu - 6:2, 5:7, 6:4.