Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2959, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Gulbis pēc uzvaras pirmajā setā cieš zaudējumu Halles ATP turnīra kvalifikācijā

Gulbis pēc uzvaras pirmajā setā cieš zaudējumu Halles ATP turnīra kvalifikācijā
Ernests Gulbis. Foto: Oeiras Open

Latvijas tenisists Ernests Gulbis Vācijā notiekošajā Halles ATP līmeņa turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā ar 7:5, 5:7 un 2:6 piekāpās Džeimsam Dakvorfam.

Pirmajā setā Ernests Gulbis (ATP rangā 189. vietā) pret Austrālijas tenisistu Džeimsu Dakvorfu (ATP rangā 101. vieta) pie breikbumbas tika jau pirmajā geimā, taču to neizdevās izmantot, un līdzvērtīgā cīņā rezultāts nonāca līdz 5:5. Tad Gulbim izdevās tikt pie vadības 40:15 pie pretinieka serves un iegūt iniciatīvu, pirmajā setā uzvarot ar 7:5.

Arī otrajā setā, kas izvērsās gandrīz stundas garumā (55 minūtes), rezultāts kļuva 5:5, nevienam spēlētājam netiekot pat pie breika iespējām. Dakvorfs izservēja savu geimu, panākot 6:5, un Gulbis bija ļoti tuvu taibreika panākšanai, tiekot vadībā ar 40:0, taču tas zaudēja piecās izspēlēs pēc kārtas un piedzīvoja zaudējumu otrajā setā ar 5:7.

Gulbim trešajā setā pagriezt cīņas gaitu savā virzienā vairs neizdevās. Dakvorfs ar breiku panāca sev vadību 4:2, pēc tam uzvarēja servi sausā, bet astotajā geimā ieguva sev divas mačbumbas. Gulbim ar savu servi gan izdevās abas atspēlēt, taču viņš vēlreiz nonāca līdzīgā situācijā, un tad gan Dakvorfam ar trešo mačbumbu izdevās tikt pie uzvaras ar 6:2.

Gulbis izcēlās ar 11 eisiem, taču tikai 59% pirmo servju bija precīzas. Gulbim šī bija pirmā spēle kopš "French Open" un kopumā jau trešais zaudējums pēc kārtas.

Statistika

KategorijaGulbisDakvorfs
Eisi118
Dubultkļūdas82
1. serves %59%70%
1. serves punkti75%77%
2. serves punkti47%58%
Breikbumbas1/23/5
Punkti91101

, 2021-06-12 19:12, pirms 3 gadiem
Spārni jau ir sažuvuši....
, 2021-06-13 00:08, pirms 3 gadiem
189 pret 101, nav brīnums. Treneri ļoti vajag, zvans Agassi!
Foto: Publicitātes foto
1

Ernesta Gulbja fonda un ''Rimi'' stipendiju ieguvēji sākuši kopīgos treniņus

Svētdien, 31. martā, tenisa centrā Lielupe aizvadīts Ernesta Gulbja fonda un Rimi stipendijas ieguvēju pirmais kopīgais treniņš, kura laikā Ernests Gulbis kopā ar treneru komandu novērtēja jauno tenisistu individuālo treniņu rezultātus. Kopīgajā treniņā piedalījās 57 stipendijas ieguvēji no visas Latvijas un viņu treneri, kuri kopš šī gada sākuma aizvada individuālos treniņus dažādās Latvijas pilsētās.
Ernests Gulbis. Foto: Latvijas Tenisa savienība
1

Gulbja fonds palielina stipendiātu skaitu, tenisa prasmes apgūs 57 bērni

Stipendiju programmas ietvaros, pateicoties Ernesta Gulbja fondam un "Rimi" ziedojumam, gada garumā bērniem būs iespēja bez maksas apgūt tenisa prasmes sertificētu treneru vadībā tenisa centros dažādās Latvijas pilsētās. Stipendiju programma paredzēta piecus līdz astoņus gadus veciem bērniem ar vai bez tenisa priekšzināšanām no visas Latvijas. Šodien tika paziņoti 57 programmas dalībnieki.
Ernests Gulbis. Publicitātes foto
2

Ernesta Gulbja fonda un "Rimi" stipendiju atlases dienā piedalījušies 630 bērni

Ernesta Gulbja fonda un "Rimi" stipendiju atlases dienā svētdien tenisa centrā "Lielupe" piedalījušies 630 bērni, aģentūru LETA informēja rīkotāji.