Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2959, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Gandrīz trīs stundu garā cīņā Gulbis uzvar Ito un iekļūst Zagrebas pamatturnīrā

Gandrīz trīs stundu garā cīņā Gulbis uzvar Ito un iekļūst Zagrebas pamatturnīrā
Ernests Gulbis. Foto: Raul Mee/Postimees Grupp/Scanpix Baltics

Šodien grūtu uzvaru Zagrebas ''Challenger'' turnīra kvalifikācijas otrajā kārtā gandrīz trīs stundu garā cīņā izcīnīja Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis (ATP 185.), kurš trijos setos ar 7:6 (5), 1:6, 6:4 apspēlēja japāni Tatsumu Ito (ATP 221.), tādējādi iekļūstot pamatturnīrā.

Pirmajā kvalifikācijas kārtā par iekļūšanu ''Challenger'' pamatturnīrā, kurš notiek Horvātijas pilsētā Zagrebā, Ernests Gulbis divos setos ar 6:3 un 7:5 pārspēja Krievijas tenisistu Jevgēņiju Tjurņevu.

Lai iekļūtu pamatturnīrā, Gulbis šodien spēkojās pret japāni Tatsumas Ito (rangā 216. vieta). Stundu un trīspadsmit minūšu garajā pirmajā setā abi tenisisti nosargāja savas serves, un bija jāspēlē taibreiks. Tuvāk breikam bija Gulbis, kurš neizmantoja breikbumbas piektajā un divpadsmitajā geimā. Pie 6:5 Gulbim bija arī iespēja pabeigt setu, taču tā netika izmantota. Taibreikā pie 4:4 Gulbis guva divus punktus pēc kārtas, bet vēlāk ar otro setbumbu uzvarēja setā ar 7:6 (5).

Otrais sets latviešu tenisistam bija pagalam neveiksmīgs. Ito divas reizes nobreikoja Gulbi un pārliecinoši uzvarēja visā setā ar 6:1. Par izšķirošo kļuva ceturtais geims, kurā japāņu tenisists izmantoja otro breikbumbu un panāca 3:1. Gulbim neizdevās lauzt seta gaitu un uzvarēt kādā no pretinieka sāktajiem geimiem.

Trešo setu ar servi iesāka Gulbis. Pirmais geims bija viens no ilgākajiem visā spēlē (13 minūtes), un tikai ar piekto iespēju Gulbis to uzvarēja, geima laikā atspēlēdams arī divas breikbumbas. Līdz desmitajam geimam abi tenisisti uzvarēja pie savas serves, taču tad Gulbim izdevās lauzt Ito servi. Pie rezultāta 5:4 Gulbis nonāca vadībā ar 40:15 un izmantoja pirmo mačbumbu, tādējādi uzvarot setā ar 6:4 un arī visā spēlē. Tas ļāvis Latvijas tenisistam iekļūt Zagrebas ''Challenger'' pamatturnīrā.

Statistika

Ernests GulbisTatsuma Ito
Eisi61
Dubultkļūdas81
1. serves punkti78% (46/59)71% (37/52)
2. serves punkti50% (19/38)65% (28/43)
Kopējie punkti49% (95/192)51% (97/192)

, 2021-05-10 16:37, pirms 3 gadiem
Jā, skatījos. grūti spēlet, kad nav pat bumbiņu padevēji, taču Gulbis tomēr nograuza to japošku. Malacis, lai gan lēnāks gan ērnijs palicis...ar ko nākamā spēle?
, 2021-05-10 17:04, pirms 3 gadiem
Regbists rakstīja: Jā, skatījos. grūti spēlet, kad nav pat bumbiņu padevēji, taču Gulbis tomēr nograuza to japošku. Malacis, lai gan lēnāks gan ērnijs palicis...ar ko nākamā spēle?
Borna Gojo
Foto: Publicitātes foto
1

Ernesta Gulbja fonda un ''Rimi'' stipendiju ieguvēji sākuši kopīgos treniņus

Svētdien, 31. martā, tenisa centrā Lielupe aizvadīts Ernesta Gulbja fonda un Rimi stipendijas ieguvēju pirmais kopīgais treniņš, kura laikā Ernests Gulbis kopā ar treneru komandu novērtēja jauno tenisistu individuālo treniņu rezultātus. Kopīgajā treniņā piedalījās 57 stipendijas ieguvēji no visas Latvijas un viņu treneri, kuri kopš šī gada sākuma aizvada individuālos treniņus dažādās Latvijas pilsētās.
Ernests Gulbis. Foto: Latvijas Tenisa savienība
1

Gulbja fonds palielina stipendiātu skaitu, tenisa prasmes apgūs 57 bērni

Stipendiju programmas ietvaros, pateicoties Ernesta Gulbja fondam un "Rimi" ziedojumam, gada garumā bērniem būs iespēja bez maksas apgūt tenisa prasmes sertificētu treneru vadībā tenisa centros dažādās Latvijas pilsētās. Stipendiju programma paredzēta piecus līdz astoņus gadus veciem bērniem ar vai bez tenisa priekšzināšanām no visas Latvijas. Šodien tika paziņoti 57 programmas dalībnieki.
Ernests Gulbis. Publicitātes foto
2

Ernesta Gulbja fonda un "Rimi" stipendiju atlases dienā piedalījušies 630 bērni

Ernesta Gulbja fonda un "Rimi" stipendiju atlases dienā svētdien tenisa centrā "Lielupe" piedalījušies 630 bērni, aģentūru LETA informēja rīkotāji.