Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Džokoviča ieteikumus pārprot, ranga līderis taisnojas savā ''Twitter'' kontā

Džokoviča ieteikumus pārprot, ranga līderis taisnojas savā ''Twitter'' kontā
Novaks Džokovičs. Foto: EPA/Scanpix

Pasaules ranga pirmā rakete serbs Novaks Džokovičs pirms ''Grand Slam'' turnīra Austrālijā izsūtīja ieteikumus sacensību organizatoriem, kā uzlabot tenisistu dzīves apstākļus, atrodoties pašizolācijā. Tie tika pārprasti, uztverot kā Džokoviča vēlmju sarakstu, par ko serbs saņēma lielu kritiku. Savā ''Twitter'' kontā sportists paskaidroja vēstules tapšanas iemeslus.

No šī gada astotā līdz 21. februārim paredzēts pirmais sezonas ''Grand Slam'' turnīrs - ''Australian Open''. Covid-19 ēnā jau sagatavošanās posmā ir vērojami sarežģījumi, jo atsevišķiem personāla darbiniekiem čārteros bijušas pozitīvas analīzes, kas licis tenisistiem doties 14 dienu pašizolācijā, vairākiem no tiem paužot savu neapmierinātību.

Ranga pirmā rakete vīriešiem Novaks Džokovičs izsūtīja turnīra direktoram vēstuli ar ieteikumiem, kā uzlabot tenisistu dzīvi pašizolācijas laikā. Beigās tas tika uztverti kā serba vēlmju saraksts. Nosūtītajos ieteikumos Džokovičs aicinājis ļaut treneriem apmeklēt tenisistus, kā arī pēc iespējas vairāk sportistus pārvietot uz privātām rezidencēm, kur ir pieejams tenisa laukums. Ātri vien šie ieteikumi tika noraidīti.

Ranga līderis savā ''Twitter'' kontā publicējis paziņojumu, kurā pauž sekojošo: ''Saistībā ar manu vēstuli ''Australian Open'' direktoram, par ko esmu saņēmis lielu kritiku, vēlos skaidrot pāris lietas. Sākotnēji labā iecere ir pārprasta un esmu nosaukts par egoistu un nepateicīgu. Tā nav taisnība. Vienmēr izvēlos darīt nevis sēdēt malā, neraugoties uz pārpratumiem. Man tiešām rūp, kā klājas citiem tenisistiem. Savas privilēģijas esmu nopelnījas ar smagu darbu un tāpēc man ir grūti nosēdēt malā, zinot, cik daudz katra palīdzība man nozīmēja, kad biju mazs šajā pasaulē. Izmantoju savu pozīciju, lai palīdzētu pēc iespējas vairāk. Man ir labas attiecības ar ''Australian Open'' direktoru un katru gadu ar prieku braucu uz šo turnīru. Mūsu e-pasta sarakstē ieteicu pāris uzlabojumus karantīnas noteikumos tiem tenisistiem, kas tādā atrodas. Šos ieteikumus ievācu no tenisistu kopējā čata un vēlējos tikai palīdzēt. Zināju, ka iespēja apstiprināt manus ieteikumus būs maza, taču mēģināju.''

Noslēgumā Džokovičs pauda, ka nevar sagaidīt turnīra sākumā, kā arī pateicās Austrālijas vadībai un organizatoriem par iespēju aizvadīt turnīru, kur pirms gada serbs triumfēja.

Izmantotie resursi:
Australian Open: Tennis Australia CEO defends...
https://twitter.com/DjokerNole


Janniks Sinners. Foto: AFP/Scanpix
25

Sinners glābjas no 0-2 un triumfē savā pirmajā Grand Slam finālā

Prestižā tenisa turnīra "Australian Open" vīriešu vienspēļu finālā tikās divi tenisisti, kuri Melburnā vēl nebija triumfējuši, un 22 gadus vecais itālietis Janniks Sinners piecu setu un nepilnu četru stundu cīņā pārspēja trešo Melburnas finālu zaudējušo Daņiilu Medvedevu – 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3.
"Australian Open" fināla dalībnieces - Elīza Mertensa, Suvei Sei, Ludmila Kičenoka, Aļona Ostapenko. Foto: AFP/Scanpix
17

Ostapenko/Kičenoka piekāpjas "Australian Open" finālā

Melburnā tuvojas noslēgumam "Australian Open". Šodienas finālā Latvijas-Ukrainas tandēms Aļona Ostapenko/Ludmila Kičenoka (#11) zaudēja ar otro numuru izsētajam Beļģijas-Taivānas duetam Elīzai Mertensai/Suvei Sei - 1:6, 5:7.
Foto: EPA/Scanpix
2

Bopanna un Ebdens Austrālijas atklātajā tenisa čempionātā uzvar dubultspēlēs

LETA. Internacionālais duets Rohens Bopanna un Metjū Ebdens sestdien Melburnā kļuva par Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētājiem vīriešu dubultspēlē.