Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Osaka arī Melburnā pieveic Viljamsu, finālā tiksies ar Breidiju

Osaka arī Melburnā pieveic Viljamsu, finālā tiksies ar Breidiju
Naomi Osaka un Serēna Viljamsa. Foto: AFP/Scanpix

2019. gada "Australian Open" čempione Naomi Osaka (WTA 3.) pirmajā pusfinālā ar 6:3, 6:4 pieveica septiņkārtējo čempioni Serēnu Viljamsu (WTA 11.), ceturto reizi sasniedzot "Grand Slam" finālu. Viņas pretiniece tajā sestdien būs Dženifera Breidija (WTA 24.), kura otrajā pusfinālā ar 6:4, 3:6, 6:4 uzvarēja Karolīnu Muhovu (WTA 27.), pirmoreiz tiekot līdz "major" finālam.

Naomi Osakai bija nepārliecinošs mača sākums ar servi – Japānas zvaigznei katrā no pirmajiem trim serves geimiem vajadzēja atspēlēt vismaz vienu breikbumbu. Serēna Viljamsa visas iespējas neizmantoja, vēlāk to nožēlojot, jo viņa nenosargāja startā iegūto pārsvaru un neprata atspēlēties.

Osakai pirmajā geimā 15:40 deficīts. Viljamsa pirmo breikbumbu neizmantoja ar "backhand" kļūdu, bet nākamajā izspēlē identisks misēklis Osakai. Serēna drīz bija vadībā ar 2:0, bet trešajā geimā neizmantoja breikbumbu vēl lielāka pārsvara iegūšanai, neprecīzi uzbrūkot no labās puses otrās serves izspēlē.

Amerikāniete nākamajā geimā servi zaudēja no 40:15 pārsvara, sākoties Osakas dominancei. Osaka no 0:2 uzvarēja piecos geimos pēc kārtas, turklāt piektajā geimā guva vēl vienu mazo uzvaru, kad ar neatvairāmu diagonālo sitienu atvairīja breikbumbu, tobrīd 3:2 pārsvaru iegūstot viņai, nevis Viljamsai.

Osaka 2. setu sāka ar agru breiku un vienīgo atslābuma brīdi piedzīvoja, kad zaudēja breika pārsvaru (4:2). Viljamsa astotajā geimā pēc trim Osakas dubultkļūdām panāca izlīdzinājumu 4:4, bet vairāk punktus šajā mačā nedabūja – Osakai tūlīt "sausais" breiks ar trim neaizsniedzamiem "backhand" sitieniem un vienu Viljamsas dubultkļūdu, pēc tam perfekts serves geims.

Osakai pēc šodien gūtās uzvaras savstarpējo maču bilancē 3-1 pārsvars, ieskaitot 2-0 "Grand Slam" turnīros, kur viņa uzvarējusi visos četros setos. Pirmā tikšanās bija 2018. gadā "US Open" finālā (6:2, 6:4). Osaka ceturtdien svinēja 20. uzvaru pēc kārtas, ceturto reizi iekļūstot "Grand Slam" finālā. Viņa uzvarēja visos trīs iepriekšējos – Melburnā pirms diviem gadiem un divreiz Ņujorkā (2018, 2020).

Dženiferai Breidijai vajadzēja piecas mačbumbas, lai pabeigtu nervozu maču pret Karolīnu Muhovu, kurā abas tenisistes bija tālu no labas kvalitātes tenisa. Izšķirošajā setā bija tikai viens breiks, kas ar Muhovas četrām kļūdām notika trešajā geimā. Breidija pēc savas serves noturēšanas nākamajā geimā bija priekšā ar 3:1. Amerikāniete tobrīd bija uzvarējusi 13 no pēdējām 15 izspēlēm.

Kad Breidija pie 5:4 servēja par tikšanu karjeras lielākajā finālā, viņai bija pamatīgas problēmas ar finišēšanu. Muhova atspēlēja četras mačbumbas, bet arī ar kļūdām neizmantoja trīs breikbumbas un beigās neprecīzi nospēlēja arī piektās mačbumbas izspēlē, kad čehietei liels auts pāri gala līnijai pēc Dženiferas otrās serves.

Muhova pirmoreiz spēlēja "Grand Slam" pusfinālā, bet Breidijai bija otrais. Viņa septembrī "US Open" ar 6:7(1), 6:3, 3:6 zaudēja Osakai, ar kuru šoreiz tiksies finālā. Osakai visos mačos 2-1 pārsvars, uzvarot pēdējās divās cīņās.


, 2021-02-18 06:56, pirms 3 gadiem
Nu vismaz fināls ar 2 sieviešu piedalīšanos...
, 2021-02-18 07:55, pirms 3 gadiem
cesinieks777 rakstīja: Nu vismaz fināls ar 2 sieviešu piedalīšanos...
Lūdzu šeit par tenisu!!!
, 2021-02-18 07:59, pirms 3 gadiem
Hm un tiesām Serēna neuzbruja tiesnesim par kaut kadu kārtejo feminismu vai rasismu?
, 2021-02-18 09:09, pirms 3 gadiem
Skatāmības dēļ finālā gribējās Muhovu (iespējams tikai man nepatīk traka sišana), bet nu vismaz ir jauna fināliste.. Un tenisam tas ir feini.. Par Serēnas netikšanu tomēr nav liels pārsteigums.. Ļoti stipri apšaubu, ka būs vēl viens GS tituls..
, 2021-02-18 09:17, pirms 3 gadiem
cesinieks777 rakstīja: Nu vismaz fināls ar 2 sieviešu piedalīšanos...
Serēna ir precēta sieviete ar bērnu, bet kas ir Osaka - tas vēl ir jautājums....man nepatika tas viņas ieraksts uz tv kameras - lai kaut kāda tur Marija liek viņai mieru....izklausās pēc lesbu razborkas...
, 2021-02-18 09:36, pirms 3 gadiem
Patīkama ziņa, bija jau tā sajūta, ka tā vajadzētu būt, bet nu, sieviešu tenisā jau neko nevar zināt. Tagad var likt likmes, cik ilgi Serēna to karjeru vilks, dzenoties pēc rekorda, kurš, manuprāt, viņai tomēr vairs nav aizsniedzams - pati paliek vecāka ar katru dienu un tagad netrūkst jaunu meiču, kas arī var nikni pa bumbiņu uzbliest.
, 2021-02-18 10:34, pirms 3 gadiem
cesinieks777 rakstīja: Nu vismaz fināls ar 2 sieviešu piedalīšanos...
Ja Serēna nav sieviete , tad kas esi tu??
, 2021-02-18 10:59, pirms 3 gadiem
Lai Mambai izdodas! Viņa pati jūtas pārliecināta, ka varēs, savādāk jau nemaz nav arī vērts darīt. Laukumā izskatās daudz labāk kā pirms 2-3 gadiem.
Japānas nigu ne skatīšos, ne komentēšu ....
, 2021-02-18 11:21, pirms 3 gadiem
nicks rakstīja: Lai Mambai izdodas! Viņa pati jūtas pārliecināta, ka varēs, savādāk jau nemaz nav arī vērts darīt. Laukumā izskatās daudz labāk kā pirms 2-3 gadiem.
Japānas nigu ne skatīšos, ne komentēšu ....
Serēna ir mamba, bet Osaka ir niga zinot, cik lopiski mēdz uzvesties Serēna, tad tādi komenti no viņas faniem laikam arī nav nekas izbrīnas vērts
, 2021-02-18 14:32, pirms 3 gadiem
Osaka uzrakstīja joku ziņu savai māsai, nevajag jau sadomāt nez ko pie katras iespējas
dakots rakstīja: Serēna ir precēta sieviete ar bērnu, bet kas ir Osaka - tas vēl ir jautājums....man nepatika tas viņas ieraksts uz tv kameras - lai kaut kāda tur Marija liek viņai mieru....izklausās pēc lesbu razborkas...
, 2021-02-18 14:36, pirms 3 gadiem
Jānis Cīrulis rakstīja: Skatāmības dēļ finālā gribējās Muhovu (iespējams tikai man nepatīk traka sišana), bet nu vismaz ir jauna fināliste.. Un tenisam tas ir feini.. Par Serēnas netikšanu tomēr nav liels pārsteigums.. Ļoti stipri apšaubu, ka būs vēl viens GS tituls..
Wimbldona ar sadu speli ir labas iespejas.
Janniks Sinners. Foto: AFP/Scanpix
25

Sinners glābjas no 0-2 un triumfē savā pirmajā Grand Slam finālā

Prestižā tenisa turnīra "Australian Open" vīriešu vienspēļu finālā tikās divi tenisisti, kuri Melburnā vēl nebija triumfējuši, un 22 gadus vecais itālietis Janniks Sinners piecu setu un nepilnu četru stundu cīņā pārspēja trešo Melburnas finālu zaudējušo Daņiilu Medvedevu – 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3.
"Australian Open" fināla dalībnieces - Elīza Mertensa, Suvei Sei, Ludmila Kičenoka, Aļona Ostapenko. Foto: AFP/Scanpix
17

Ostapenko/Kičenoka piekāpjas "Australian Open" finālā

Melburnā tuvojas noslēgumam "Australian Open". Šodienas finālā Latvijas-Ukrainas tandēms Aļona Ostapenko/Ludmila Kičenoka (#11) zaudēja ar otro numuru izsētajam Beļģijas-Taivānas duetam Elīzai Mertensai/Suvei Sei - 1:6, 5:7.
Foto: EPA/Scanpix
2

Bopanna un Ebdens Austrālijas atklātajā tenisa čempionātā uzvar dubultspēlēs

LETA. Internacionālais duets Rohens Bopanna un Metjū Ebdens sestdien Melburnā kļuva par Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētājiem vīriešu dubultspēlē.