Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"Australian Open" pēc incidentiem aizliedz Krievijas un Baltkrievijas karogus

"Australian Open" pēc incidentiem aizliedz Krievijas un Baltkrievijas karogus
Krievi. Foto: AP/Scanpix

Melburnā norisinās 2023. gada pirmais "Grand Slam" turnīrs – "Australian Open". Rīkotāji sacensību otrajā dienā pieņēmuši lēmumu visā teritorijā aizliegt Krievijas un Baltkrievijas karogus.

Ažiotāžu izsauca pirmās kārtas duelis starp Ukrainas tenisisti Katerinu Baindlu un krievieti Kamilu Rahimovu, jo kortā pie žoga tika piestiprināts okupantus simbolizējošais karogs. Ukrainas sportiste bija pārāka ar 7:5, 6:7(8), 6:1, bet pēc tam turnīra rīkotāji pieņēma lēmumu sacensību teritorijā aizliegt krievu un baltkrievu karogus.

Kortā redzamais karogs izsauca arī Ukrainas vēstnieka Austrālijā un Jaunzēlandē Vasila Mirošņičenko sašutumu. Neapmierināta bija arī Marta Kostjuka – ukraiņu tenisiste, kura iepriekš daudz publiski runājusi par krievu un baltkrievu sportistu gļēvumu. Arī Kostjuka sasniegusi "Australian Open" otro kārtu.

Vēl viens okupantu karogs bija redzams, kad Daniils Medvedevs viegli sasniedza otro kārtu. Pēc uzvaras, kurā tika zaudēti tikai trīs geimi, viņš nekautrējoties uzlika savu autogrāfu uz okupantu simbola. Jāpiezīmē, ka krievu un baltkrievu tenisisti spiesti startēt zem neitrālā karoga, jo viņu simboli kopš iebrukuma Ukrainā ir aizliegti.

"Labāk būtu, ja sports un politika paliktu šķirti, taču saprotu šādu lēmumu. Ja visi tā jūtas labāk, tad – labi. Es to nevaru kontrolēt. Ko varu pateikt? Viņi pieņēma šādu lēmumu. Bez karogiem? Tad nu bez karogiem," sacīja baltkrievu tenisiste Arina Sabaļenka, kura "Australian Open" izsēta ar piekto numuru.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/tennis/story/_...


, 2023-01-17 10:49, pirms gada
Nedrīkst ļaut okupantiem izmantot savu simboliku, lai propogandētu savas murgainās idejas un nežēlību.
, 2023-01-17 11:03, pirms gada
Tak lai tie okupanti spēlē savā okupantu valstī. Tur viņi var karināt ko un kur grib. Kapēc vispāt tādam medvedevam atļauj spēlēt. Viņam putina desa visu laiku aiz vaiga. Mīzali vai.
, 2023-01-17 11:10, pirms gada
Lai brauc cīnīties par savu dzimteni, un parāda savu patriotismu tur!
, 2023-01-17 11:19, pirms gada
markkomartins rakstīja: Tak lai tie okupanti spēlē savā okupantu valstī. Tur viņi var karināt ko un kur grib. Kapēc vispāt tādam medvedevam atļauj spēlēt. Viņam putina desa visu laiku aiz vaiga. Mīzali vai.
Medvedevs jau bija viens no tiem, kas savu dzimteni mīl tikai no ļoti liela attāluma
Slēpts komentārs: Two goats one Champion
Slēpts komentārs: Two goats one Champion
, 2023-01-17 11:33, pirms gada
fašisti visā savā krāšņumā! mēsli!
, 2023-01-17 11:48, pirms gada
Nesaprotu kāpēc ATP un WTA vispār atļauj piedalīties krieviem un baltkrieviem??? Vajadzēja ņemt piemēru no Wimbldonas!!! Nu nevar būt nekādi neitrālie sportisti! Visi viņi pārstāv slepkavu valstis!
, 2023-01-17 11:49, pirms gada
Two goats one Champion rakstīja: Vel pasaki ka Ovečkinu jaizmet uz Krieviju?
Nevaru sagaidīt kad viņš lauzīs Grecka rekordu!
Nesagaidīsi! Tava dzīve par īsu
Slēpts komentārs: ice F-1
, 2023-01-17 12:44, pirms gada
ice F-1 rakstīja: Man liekas,ka Krieviju vajag atgriezt pasaules sporta aprite
Jo pēc ta ,ka tenisa virziena vispār nav bijis nekada nosodījuma ne no viena puses,ta lai pārējie krieviem arī sak startet
Diemžēl,visiem dzili pajāt ta Ukraina
Dīvaina loģika
, 2023-01-17 13:41, pirms gada
Kāpēc gan abu parašu orki nevarētu palikt tur, kur ir tik labi. Ko viņi meklē rietumu civilizācijas pasākumos?
Muhozasranskas apgabala atklātais čempionāts, Ziemeļkoreja, Eritreja, Nauru... ir kur tiekties!
Un putlera tīma auniņu par turnīru talismanu ☠️
Janniks Sinners. Foto: AFP/Scanpix
25

Sinners glābjas no 0-2 un triumfē savā pirmajā Grand Slam finālā

Prestižā tenisa turnīra "Australian Open" vīriešu vienspēļu finālā tikās divi tenisisti, kuri Melburnā vēl nebija triumfējuši, un 22 gadus vecais itālietis Janniks Sinners piecu setu un nepilnu četru stundu cīņā pārspēja trešo Melburnas finālu zaudējušo Daņiilu Medvedevu – 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3.
"Australian Open" fināla dalībnieces - Elīza Mertensa, Suvei Sei, Ludmila Kičenoka, Aļona Ostapenko. Foto: AFP/Scanpix
17

Ostapenko/Kičenoka piekāpjas "Australian Open" finālā

Melburnā tuvojas noslēgumam "Australian Open". Šodienas finālā Latvijas-Ukrainas tandēms Aļona Ostapenko/Ludmila Kičenoka (#11) zaudēja ar otro numuru izsētajam Beļģijas-Taivānas duetam Elīzai Mertensai/Suvei Sei - 1:6, 5:7.
Foto: EPA/Scanpix
2

Bopanna un Ebdens Austrālijas atklātajā tenisa čempionātā uzvar dubultspēlēs

LETA. Internacionālais duets Rohens Bopanna un Metjū Ebdens sestdien Melburnā kļuva par Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētājiem vīriešu dubultspēlē.