Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Zverevs neizmanto iespējas, Džokovičs devīto reizi spēlēs pusfinālā

Zverevs neizmanto iespējas, Džokovičs devīto reizi spēlēs pusfinālā
Novaks Džokovičs. Foto: AFP/Scanpix

ATP ranga līderis un astoņkārtējais čempions Novaks Džokovičs sarežģītā "Australian Open" ceturtdaļfināla mačā ar rezultātu 6:7(6), 6:2, 6:4, 7:6(6) pieveica septīto numuru Aleksandru Zverevu, kurš pēdējos divos setos nenosargāja breika pārsvaru. Džokovičs devīto reizi sasniedza pusfinālu, kur ceturtdien tiksies ar sensacionālo ranga 114. numuru Aslanu Karacevu.

Zverevs tika pie perfekta cīņas sākuma, kad pirmajā geimā ar aizsardzību dabūja breikbumbu, kuras izspēlē Džokovičam dubultkļūda, riskējot ar jaudīgu otro servi. Serbijas tenisists pa vienai breikbumbai atspēlēja piektajā geimā (ar eisu) un devītajā geimā pie 3:5, kad Saša ieguva setbumbu. Džokovičs kritiskajā situācijā izcēlās ar neatvairāmu sitienu no kreisās puses.

Līdz brīdim, kad viņam bija jāservē par uzvaru setā, Zverevs setā ar servi bija zaudējis tikai divās izspēlēs, bet tagad nenosargāja servi. Džokovičam taibreikā divreiz bija minibreika pārsvars, viņš pēc tā zaudēšanas pie 5:6 ar pirmās serves un "forehand" uzbrukuma kombināciju atspēlēja otro setbumbu, bet drīz ar trešo galā netika, kad nespēja atsist pretinieka pirmo servi.

Tas arī palika Zvereva vienīgais šodien iegūtais sets, lai gan vēl divos viņam bija būtisks pārsvars. Zverevs izgāza 2. setu, tur pirmo geimu dabūjot pie 0:4, bet nākamajos divos setos bija vadībā ar breiku, attiecīgi 4:1 un 3:0. Džokovičs 4. setā arī pie rezultāta 5:6 ar eisu atspēlēja setbumbu un vēlāk tādā pašā veidā taibreikā realizēja otro mačbumbu.

Džokovičam pēc šodienas triumfa savstarpējos mačos 6-2 pārsvars ar 2-0 "Grand Slam" turnīros, kur vienīgā iepriekšējā tikšanās bija 2019. gadā "French Open" ceturtdaļfinālā (7:5, 6:2, 6:2). Džokovičs kopš zaudējuma Zverevam 2018. gada "ATP Finals" titula mačā Londonā (4:6, 3:6) Vācijas pirmo numuru uzvarējis četros dueļos pēc kārtas. Zverevs joprojām "Grand Slam" turnīros nespēj uzvarēt Top 10 spēlētājus (0-9).

Džokovičs devīto reizi iekļuva "Australian Open" pusfinālā, kas viņam būs 39. pusfināls "Grand Slam" turnīros. Šogad Melburnā nespēlējošajam rekordistam Rodžeram Federeram ir septiņiem "major" pusfināliem vairāk, ieskaitot 15 Melburnas kortos.


, 2021-02-16 16:36, pirms 3 gadiem
Misters 'Plēstais Muskulis'
, 2021-02-16 16:53, pirms 3 gadiem
nu, tāc blēdis un manipulators!
...pēc tenisa būs Serbijas prezis!
, 2021-02-16 17:01, pirms 3 gadiem
O jā.. Gan jau Nikam K. par šo visu arī būs viedoklis..
, 2021-02-16 17:21, pirms 3 gadiem
Manuprāt, vecais lapsa tiešām izmanto traumas, lai manipulētu ar pretiniekiem un daudzi uzķeras. Es domāju, ka trauma bija, bet ne nopietnāka kā tam pašam Zverevam vienkārši serbs to izcēla un brīžiem apzināti pazemināja spēles līmenī, lai izsistu no ritma pretinieku. Nevar ar cik necik nopietnu traumu pēc trīs stundu spēles bliezt tādā līmenī kā Džokovičs to darīja ceturtā seta beigās. Nepatīk šis tenisists, bet domāju, ka aizmanipulēsies līdz kausam.
, 2021-02-16 17:33, pirms 3 gadiem
rīts rakstīja: Manuprāt, vecais lapsa tiešām izmanto traumas, lai manipulētu ar pretiniekiem un daudzi uzķeras. Es domāju, ka trauma bija, bet ne nopietnāka kā tam pašam Zverevam vienkārši serbs to izcēla un brīžiem apzināti pazemināja spēles līmenī, lai izsistu no ritma pretinieku. Nevar ar cik necik nopietnu traumu pēc trīs stundu spēles bliezt tādā līmenī kā Džokovičs to darīja ceturtā seta beigās. Nepatīk šis tenisists, bet domāju, ka aizmanipulēsies līdz kausam.
Daļēji piekrītu, bet nu elites klases sportistam vajadzētu būt vienalga pret ko spēlē un kāds rezultāts ir konkrētajā brīdī. Visi punkti ir jāuztver vienādi un par tiem jācīnas, tāpēc arī aprīnoju Nadalu, jāpiemin, ka Džokovičs šajā aspektā ir ir otrajā vietā.
Manuprāt, tas ir iemesls, kāpēc vēl jaunie nespēj vecos uzva4ēt tieši svarīgajos mačos.
Šodien Zverevs no gala līnijas bija vienā līmenī ar Noli, serve arī Zverevam ir labāka, bet morāli neizturēja, pirmās divas stundas bez nevienas (!) dubultkļūdas, bet tad divas vienā geimā, un pazaudēta iniciatīva.
, 2021-02-16 19:01, pirms 3 gadiem
Zverevam kā reizi tieši psiholoģija ir vienīgais, kas nav elites sportista līmenī. Būs interesanti, ko Džokovičs darīs pret Karacevu. Teātri spēlēt pret faktiski tiki čelenďzeru līmenī spēlējošu čali būtu jocīgi, bet patiesībā tieši Karavcevs šai turnīrā izskatās stabilākais, turklāt spēlējot uzbrukuma tenisu un, iespējams, Nolem nāksies ielīst oponentam galvā, ja citādi nevarēs.
, 2021-02-16 19:12, pirms 3 gadiem
tak Aslans debils...Gulbis jau mēģināja ielīst šim galvā - tur nekā nav!...Novakam nebūs idejas kā ar šo spēlēt...nu, vismaz lai uzvana Ernestam un uzprasa - kas tas par augli ir Aslans?...nepazvanīs, tad zaudēs!
, 2021-02-16 22:01, pirms 3 gadiem
Gulbis ćećenu no Vladikaukãzas nepãrkoda 4 reizes.
Interesanti kã Nolem veiksies?!
Janniks Sinners. Foto: AFP/Scanpix
25

Sinners glābjas no 0-2 un triumfē savā pirmajā Grand Slam finālā

Prestižā tenisa turnīra "Australian Open" vīriešu vienspēļu finālā tikās divi tenisisti, kuri Melburnā vēl nebija triumfējuši, un 22 gadus vecais itālietis Janniks Sinners piecu setu un nepilnu četru stundu cīņā pārspēja trešo Melburnas finālu zaudējušo Daņiilu Medvedevu – 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3.
"Australian Open" fināla dalībnieces - Elīza Mertensa, Suvei Sei, Ludmila Kičenoka, Aļona Ostapenko. Foto: AFP/Scanpix
17

Ostapenko/Kičenoka piekāpjas "Australian Open" finālā

Melburnā tuvojas noslēgumam "Australian Open". Šodienas finālā Latvijas-Ukrainas tandēms Aļona Ostapenko/Ludmila Kičenoka (#11) zaudēja ar otro numuru izsētajam Beļģijas-Taivānas duetam Elīzai Mertensai/Suvei Sei - 1:6, 5:7.
Foto: EPA/Scanpix
2

Bopanna un Ebdens Austrālijas atklātajā tenisa čempionātā uzvar dubultspēlēs

LETA. Internacionālais duets Rohens Bopanna un Metjū Ebdens sestdien Melburnā kļuva par Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētājiem vīriešu dubultspēlē.