Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Izraidītais Džokovičs pametis Austrāliju, Serbijas prezidents aizstāv tenisistu

Izraidītais Džokovičs pametis Austrāliju, Serbijas prezidents aizstāv tenisistu
Novaks Džokovičs. Foto: Reuters/Scanpix

LETA--AP/DPA. Planētas pirmā rakete vīriešu tenisā Novaks Džokovičs svētdien devies prom no Austrālijas pēc tam, kad valsts augstākā tiesa atbalstīja imigrācijas lietu ministra lēmumu anulēt viņa vīzu.

"Varu apstiprināt, ka Džokoviča kungs tagad ir devies prom no Austrālijas," tviterī paziņoja Austrālijas imigrācijas lietu ministrs Alekss Hoks. 34 gadus vecais serbs bija redzams Melburnas lidostā divu Austrālijas valdības amatpersonu pavadībā. Pēc tam viņš ar lidsabiedrības "Emirates" reisu devās uz Dubaiju. No šīs Apvienoto Arābu Emirātu pilsētas 5.janvārī ieradās Melburnā.

Pēc trīs Austrālijas Federālās tiesas tiesnešu vienbalsīgā lēmuma atstāt spēkā imigrācijas ministra lēmumu anulēt Džokoviča vīzu, sportists izplatīja paziņojumu, kurā pauda "dziļu vilšanos" par tiesas lēmumu, tomēr solīja to izpildīt un sadarboties ar Austrālijas varasiestādēm "saistībā ar došanos prom no valsts". Ierasti rīkojums par izraidīšanu no valsts ietver aizliegumu trīs gadus ierasties Austrālijā.

Austrālijas Tenisa federācija, kas organizē "Australian Open" paziņoja, ka ievēros tiesas lēmumu un novēlēja visiem spēlētājiem aizraujošu turnīru. Tenisa profesionāļu asociācija (ATP) pauda nožēlu par to, ka "dziļi nelāgu notikumu virknes noslēgumā" Džokovičam nebūs iespējas aizstāvēt savu Austrālijas atklātā tenisa turnīra čempiona titulu.

ATP arī uzsvēra, ka īpaši mudina visus spēlētājus vakcinēties pret Covid-19. "Galu galā likumīgi iestāžu lēmumi par sabiedrības veselību ir jāievēro. Ir nepieciešams laiks, lai apkopotu faktus un mācītos no šīs situācijas," pausts asociācijas paziņojumā. "Neatkarīgi no tā, kā nonācām šajā vietā, Novaks ir viens no mūsu sporta veida dižākajiem čempioniem un viņa nepiedalīšanās "Australian Open" ir zaudējums spēlei," atzina ATP.

Serbijas prezidents Aleksandars Vučičs nosodīja Austrālijas lēmumu, tiesas procesu raksturojot kā "farsu ar daudz meliem". "Viņi domā, ka ar šo desmit dienu zākāšanu ir pazemojuši Džokoviču, un patiesībā viņi ir pazemojuši paši sevi. Ja viņi saka, ka nevienam bez vakcinācijas nav tiesību ierasties, Novaks nebūtu ieradies vai būtu vakcinējies," žurnālistiem teica Vučičs. Serbijas prezidents Džokovičam teicis, ka "nevaram sagaidīt, kad viņš ieradīsies Serbijā, atgriezīsies savā zemē, ieradīsies tur, kur viņš vienmēr ir gaidīts".

Savukārt Austrālijas premjerministrs Skots Morisons ir aizstāvējis stingro pozīciju uz valsts robežas, sakot, ka "noteikumi ir noteikumi" un neviens nav augstāks par likumu. Morisona paziņojumā svētdien apsveikts tiesas lēmums "gādāt par mūsu spēcīgām robežām un Austrālijas iedzīvotāju drošību". "Austrālijas iedzīvotāji pandēmijas laikā ir daudz upurējuši, un viņiem ir tiesības gaidīt, ka šo upuru rezultāts tiek aizsargāts".

Serba, kurš Austrālijas atklātajā tenisa čempionātā tika izlikts ar pirmo numuru, vietā turnīrā spēlēs 29 gadus vecais itālietis Salvatore Karuzo, kurš pasaules rangā ieņem 150.vietu un kļuva par kvalifikācijas turnīra tā dēvēto "laimīgo zaudētāju".

Izmantotie resursi:
LETA


, 2022-01-16 15:44, pirms 2 gadiem
Visiem viens likums. Plus neskaidrības, kad tad ticis inficēts, plus melošana.
, 2022-01-16 15:50, pirms 2 gadiem
Tāpēc jau Serbijā dzīvo kā Serbijā ,ka pat prezidentam likums ir mazsvarīgāks par pietuvinātību.
, 2022-01-16 15:53, pirms 2 gadiem
Precīzāk būtu teikt, ka viņš Austrāliju nevis "pameta", bet viņu no turienes izmeta. Visu cieņu, Austrālija!
, 2022-01-16 16:23, pirms 2 gadiem
Nesen vēl skandināja,ka viņam Serbijā draud līdz 3 gadu cietumsods,jo apkārt planējis slims,bet te jau serbu prezidents viņu gatavs sagaidīt lidostā,apskaut un samīļot. Vot ķebe kārtējās slāvu nācijas murgi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Ulllis
Slēpts komentārs: Jānis Derums
Slēpts komentārs: Kārlis Vasalnieks
, 2022-01-16 16:45, pirms 2 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Birokrãtijas uzvara!
No sportiskã viedokła turnîrs zaudé!
Likuma un taisnības uzvara.
Interesanti, kā Džokevičs plāno startēt pārējos šīs sezonas GS turnīros, ja Francijā, UK un ASV arī spēlētājiem būs prasība būt vakcinētiem.
, 2022-01-16 16:48, pirms 2 gadiem
Ulllis rakstīja: Normāli būtu pārējiem spēlētājiem solidarizēties un pamest šo stulbo valsti... lai spēlējas paši ar savām bumbiņām...
Kāds vispār sakars. Absolūts liekulis, ar degunu stūrē mākoņus, melojis imigrācijas formās, melojis atrodoties vēl Serbijā, būdams inficējies vēl bez maskas apsveic Serbijas jaunos tenisistus un valkājās apkārt. Pižons ibio. Ar asti kājstarpē var braukt mājās.
Baigais jau nu brīvības cīnītājs, ja tāds tiešām būtu, tad pat uz Austrāliju nebrauktu un paustu savu nostāju, bet te mēģināja izlavierēt caur noteikumiem, lai tikai tiktu pie spēlēšanas un naudas balvām.
Slēpts komentārs: Kārlis Vasalnieks
, 2022-01-16 16:52, pirms 2 gadiem
Laikam tas ir raksturīgi visiem slāviem - melot un vienlaicīgi apsūdzēt melos tos, kuriem viņi melo.
, 2022-01-16 16:56, pirms 2 gadiem
Kārlis Vasalnieks rakstīja: Nu un?Es arī ar covid pozitīvs esmu braucis sabiedriskajā, gājis veikalos un uz darbu, vienkārši nevienam neteicu. jo simptomi bija kā saaukstēšanas, pārspilēta tā tava slimība
Dolbis, kas dolbis. Te runa nav par braukāšanu sabiedriskajā slimam, bet reālu dokumentu viltošanu. Tas ir tas pats, kas braukt bez vai ar viltotām tiesībām, kreisiem auto doķiem utt. Un arī tas, ka slims braukā sabiedriskajā - tupenis, ko lai saka.. Un runa nav tikai par covidu, bet jebkuru zarazu. Esi slims ņem lapu nevis tēlo varoni.
Slēpts komentārs: Kārlis Vasalnieks
, 2022-01-16 16:57, pirms 2 gadiem
Kārlis Vasalnieks rakstīja: Galīgi galvu saspieduši ar savām vakcinām no kurām nav jēgas, totāli padibenes, cerams sāksies karš Ukrainā un eiropa iesaistīsies, lai viss šitas covid šovs tiktu aizmirsts un visu domātu par KARU! ĻOTI CERU!
Es ceru, ka tādus dolbjus, kā tu beidzot sāks ņemt priekšā DP... Karu viņš gribot. Ja tiešām sāksies karš tādi mēsli, kā tu būs pirmie, kas asti kājstarpē iežmieguši muks kur acis rāda.
, 2022-01-16 16:59, pirms 2 gadiem
Kārlis Vasalnieks rakstīja: Man vienalga, esmu slims eju uz darbu, nevis tēlēju nīkuli, ja kāds saslima no manis, pats vainigs
Nīkulis esi tieši tu. Cilvēks ir slims - viņam jāārstējās. Nevienam, kad tu ar savu attieksmi dačakarēsi veselību nav ar saviem nodokļiem jāapmaksā tava ārstēšana. Poh vai runa par stroikā sapistu muguru, jo strādā bez līguma un nodokļiem vai sirdi, kas vienā brīdī pateiks - opački, vsjo žopa ir.
, 2022-01-16 17:03, pirms 2 gadiem
Tas tā kā pašsaprotami, ka attiecīgo valstu amatpersonas aizstāv un atbalsta savu pavalstnieku rīcību. Ta nu gan brīnums!

Skatīsimies, kas notiks Francijā, Vimbldonā uz īpaši Štatos pie Baidoņa
, 2022-01-16 17:19, pirms 2 gadiem
Neba tikko tika izglābta visa Austrālija no jauna uzliesmojuma
, 2022-01-16 17:20, pirms 2 gadiem
Keiss, par kuru jāpamet valsti, dīvains. Tas ir kā ieiet rimi pēc baltmaizes un apsargs tevi, veselu cilvēku, izmet laukā. Bet ir viena zīmīga atšķirība - es neeju uz rimi, bet izvēlos citu veikalu, kur no manis nekā neprasa. Serbs tādu vienkāršu elementāru loģiku palaida garām.
Zaudētāji ir visi, arī mēs, skatītāji. Izņemot vienīgi jauno čempionu.
, 2022-01-16 17:22, pirms 2 gadiem
Geralt of Rivia rakstīja: Nīkulis esi tieši tu. Cilvēks ir slims - viņam jāārstējās. Nevienam, kad tu ar savu attieksmi dačakarēsi veselību nav ar saviem nodokļiem jāapmaksā tava ārstēšana. Poh vai runa par stroikā sapistu muguru, jo strādā bez līguma un nodokļiem vai sirdi, kas vienā brīdī pateiks - opački, vsjo žopa ir.
Es tev rokas varu salauzt
, 2022-01-16 17:25, pirms 2 gadiem
Nirnbergas rasu likumi arī bija likumi kuri bija jāievēro un kas noveda pie holokausta

Vai tiešām no morāles un ētikas viedokļa ir jāievēro necilvēcīgi likumi, labi zinot ka jau vēsturē tas ir novedis pie neskaitămām traģēdijām?
, 2022-01-16 17:55, pirms 2 gadiem
Vučičs pat nezina ka Novaka dzīves vieta ziemā ir Dubaja, bet vasarā Monako...., saucās gaidi ar maisu
, 2022-01-16 18:05, pirms 2 gadiem
Novilka bikses un padzina kā vecu filipīniešu bēgli. Varētu vēl šengenas, asv un kanādas vizas anulēt vai neissniegt uz gadiem 5 vai 10
, 2022-01-16 18:16, pirms 2 gadiem
Matss Vīlanders Eirosportā minēja, ka Francija Džokoviču ielaidīšot, taču daudzas citas valstis to varētu nedarīt. Tāpēc, ja viņš nopietni vēlas turpināt karjeru, tad visticamāk jāvakcinējas būs.
, 2022-01-16 18:46, pirms 2 gadiem
didzuks rakstīja: Matss Vīlanders Eirosportā minēja, ka Francija Džokoviču ielaidīšot, taču daudzas citas valstis to varētu nedarīt. Tāpēc, ja viņš nopietni vēlas turpināt karjeru, tad visticamāk jāvakcinējas būs.
Tu personīgi atbildēsi, kad noraus miokardītu no vakcīnas un beigās tāpat beigs karjeru?
, 2022-01-16 18:58, pirms 2 gadiem
Andrjuha_Ziekurs rakstīja: Tu personīgi atbildēsi, kad noraus miokardītu no vakcīnas un beigās tāpat beigs karjeru?
Gan vakcīnu skeptiķiem gan faniem jābeidz vienam otru baidīt
, 2022-01-16 19:26, pirms 2 gadiem
Viens augsta kalibra antivakseris saņēma to, ko pelnījis. Serbijai atliek vien ieviest sankcijas pret Austrāliju, valsti, kurā viens likums un viena taisnība visiem. Izcili!
, 2022-01-16 19:43, pirms 2 gadiem
notroļļoja un izpederēja
, 2022-01-16 22:06, pirms 2 gadiem
Isi un precizi kapec tika anuleta viza. Parejais nav svarigi.

One of the Australian government lawyer's main arguments against him is that he may become "an icon of free choice".
, 2022-01-16 22:07, pirms 2 gadiem
wolmar rakstīja: Viens augsta kalibra antivakseris saņēma to, ko pelnījis. Serbijai atliek vien ieviest sankcijas pret Austrāliju, valsti, kurā viens likums un viena taisnība visiem. Izcili!
Ka ar parejiem 23 speletajiem kuri nav vakcinejusies?
, 2022-01-17 13:46, pirms 2 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Tas tā kā pašsaprotami, ka attiecīgo valstu amatpersonas aizstāv un atbalsta savu pavalstnieku rīcību. Ta nu gan brīnums!

Skatīsimies, kas notiks Francijā, Vimbldonā uz īpaši Štatos pie Baidoņa
Pie angļiem viss būs OK, atsēdēs karantīnā (ja tāda vēl būs) pēc tam bez ierobežojumiem, Francijā arī tiks. Par ASV hvz, tagad itkā vakcinētos nelaiž bet līdz US Open gan jau situācija mainīsies
, 2022-01-17 13:50, pirms 2 gadiem
kasha rakstīja: Isi un precizi kapec tika anuleta viza. Parejais nav svarigi.

One of the Australian government lawyer's main arguments against him is that he may become "an icon of free choice".
pajoļiem sagādā grūtības saprast par ko Novaxam annulēja vīzu, nejau par to ka viltoja info, vai pārkāpa kaut kādus ierobežojumus, bet par to ka atļāvās izteik viedokli kas nesakrīt ar valdošo valsts diktātu, pat baigi neizteicās, vienkārši eksistēja ar šādu viedokli
, 2022-01-18 05:42, pirms 2 gadiem
Domāju, var droši apgalvot, ka 90% likuma aizstāvju šajā komentāru sadaļā ir oficiāli "uzsēdināti uz šprices" un grib regulāri durties. Nu tad to arī novēlu! Lai jums daudz balstvakcīnu, balstbalstvakcīnu un balstbalstbalstvakcīnu!
, 2022-01-18 05:44, pirms 2 gadiem
Narkomāns Jānis rakstīja: Novilka bikses un padzina kā vecu filipīniešu bēgli. Varētu vēl šengenas, asv un kanādas vizas anulēt vai neissniegt uz gadiem 5 vai 10
Tavs niks visu "pasaka" vairāk nekā miljons vārdu!
Janniks Sinners. Foto: AFP/Scanpix
25

Sinners glābjas no 0-2 un triumfē savā pirmajā Grand Slam finālā

Prestižā tenisa turnīra "Australian Open" vīriešu vienspēļu finālā tikās divi tenisisti, kuri Melburnā vēl nebija triumfējuši, un 22 gadus vecais itālietis Janniks Sinners piecu setu un nepilnu četru stundu cīņā pārspēja trešo Melburnas finālu zaudējušo Daņiilu Medvedevu – 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3.
"Australian Open" fināla dalībnieces - Elīza Mertensa, Suvei Sei, Ludmila Kičenoka, Aļona Ostapenko. Foto: AFP/Scanpix
17

Ostapenko/Kičenoka piekāpjas "Australian Open" finālā

Melburnā tuvojas noslēgumam "Australian Open". Šodienas finālā Latvijas-Ukrainas tandēms Aļona Ostapenko/Ludmila Kičenoka (#11) zaudēja ar otro numuru izsētajam Beļģijas-Taivānas duetam Elīzai Mertensai/Suvei Sei - 1:6, 5:7.
Foto: EPA/Scanpix
2

Bopanna un Ebdens Austrālijas atklātajā tenisa čempionātā uzvar dubultspēlēs

LETA. Internacionālais duets Rohens Bopanna un Metjū Ebdens sestdien Melburnā kļuva par Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētājiem vīriešu dubultspēlē.