Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Džokovičs zaudē apelāciju, tiek deportēts un neaizstāvēs Austrālijas titulu

Džokovičs zaudē apelāciju, tiek deportēts un neaizstāvēs Austrālijas titulu
Novaks Džokovičs. Foto: AFP/Scanpix

Austrālijas federālā tiesa šorīt noraidīja pasaules tenisa pirmās raketes Novaka Džokoviča apelāciju, tādējādi serbu tenisista vīza netiks atjaunota un viņam jāpamet valsts, nepiedaloties "Australian Open" pamatturnīrā, kas sāksies jau rīt.

Deviņkārtējam "Australian Open" čempionam Džokovičam, kurš Melburnā triumfējis trīs gadus pēc kārtas, ceļu pretī potenciālam divdesmit pirmajam "Grand Slam" titulam un rekordam bija paredzēts sākt pret savu tautieti Miomiru Kečmanoviču. Serbu duelis tika ieplānots kā pēdējais mačs Roda Leivera korta vakara sesijā, tomēr šī cīņa izpaliks, jo Austrālijas federālā tiesa ar trīs tiesnešu vienbalsīgu lēmumu neapmierināja Džokoviča apelāciju par Austrālijas imigrācijas ministra Aleksa Hoka lēmumu atcelt vīzu.

Ministrs šādu lēmumu iepriekš pamatoja ar bažām par potenciāliem nemieriem valstī, uzskatot Džokoviču par vakcinācijas pretinieku līderi. Džokoviča pārstāvji centās argumentēt, ka Džokovičs par spīti tam, ka nav vakcinējies, sevi neuzskata par vakcinācijas noliedzēju, turklāt arī viņa izraidīšana no valsts varētu izraisīt nemierus. Tiesu Džokoviča juristu argumenti gan nepārliecināja. Sīkāku pamatojumu apelācijas noraidījumam tiesneši sola sniegt tuvākajā laikā. Vīzas anulēšana Džokovičam draud ar trīs gadu ieceļošanas aizliegumu, ko gan var atcelt vai nepiemērot īpašu iemeslu dēļ. "Esmu ārkārtīgi sarūgtināts, taču sadarbošos ar varas iestādēm manas deportācijas no valsts sakarā," pauda Džokovičs.

29.12. Savu vakcinācijas statusu tobrīd vēl neatklājušais Džokovičs atsauc dalību no ATP kausa Sidnejā, raisot bažas par drīkstēšanu ieceļot Austrālijā un piedalīšanos "Australian Open".

04.01. Džokovičs sociālajos tīklos paziņo, ka ir saņēmis medicīnisko izņēmumu, lido uz Austrāliju un spēlēs "Australian Open". Serbs netieši apstiprina nojautas, ka viņš nav vakcinēts.

06.01. Atlidojušais Džokovičs netiek ielaists Austrālijā – pirms robežas šķērsošanas viņam tiek anulēta piešķirtā vīza, likumsargiem apšaubot saņemtā medicīniskā izņēmuma iemeslu patiesumu. Džokoviču ģimene sarīko emocionālu preses konferenci, un Srdžans Džokovičs dēlu medijos salīdzina ar Spartaku, Jēzu Kristu, apspiestu gūstekni, neapturamu ūdens šalti un daudz ko citu, pasludinot viņu par brīvās pasaules līderi.

08.01. Džokoviča pārstāvji paziņo, ka tenisists medicīnisko izņēmumu ieguva uz izslimošanas pamata – viņam pozitīvas bijušas 16. decembrī ņemtās Covid-19 analīzes.

10.01. Tiesa uzskata, ka Džokovičam vīzas atcelšanas procesā netika dots pietiekami daudz laika un iespējas savai aizstāvībai un ieceļošanas likumības pamatošanai, un lemj par labu Džokovičam, liekot atjaunot viņa Austrālijas vīzu. Tiesas procesa gaitā tiek publiskota Džokoviča intervija ar Austrālijas robežsargiem, kurā Džokovičs pirmoreiz oficiāli paziņo, ka nav vakcinēts. Atbrīvotais Džokovičs aizvada pirmo treniņu Melburnā un pauž gatavību par spīti visam piedalīties turnīrā. Kaut arī serbs tika atbrīvots, hronoloģija turpina radīt jautājumus, jo Džokovičs 16., 17. un 18. decembrī piedalījās publiskos pasākumos, gan piedaloties bērnu apbalvošanā, gan ierodoties uz interviju ar franču laikrakstu L'Equipe. Džokoviča brālis Džordže ignorē jautājumu par šo tēmu, pasludinot preses konferenci par izbeigtu, taču pats Novaks vēlāk atzīst, ka došanās uz interviju bijusi kļūda, bet pārējo pasākumu sakarā viņš vēl neesot zinājis par pārbaužu rezultātiem. Džokovičs arī atzīst, ka viņa aģents ieceļošanas dokumentos pieļāvis nejaušu kļūdu, nepatiesi norādot, ka Spānijā pabijušais Džokovičs pirms došanās uz Austrāliju nav ceļojis ārpus Serbijas.

14.01. Džokoviča vīza anulēta otro reizi. Šoreiz savas tiesības anulēt ieceļošanas atļauju izmanto imigrācijas ministrs Alekss Hoks, uzskatot, ka vakcinācijas pretinieki Dzokoviču redz kā savu līderi un viņa palikšana valstī un dalība "Australian Open" var radīt nemierus.

15.01. Džokovičs iesniedz apelāciju un, atbilstoši procedūrai, pirms apelācijas izskatīšanas un iespējamās deportācijas, ja apelācija netiks apmierināta, vēlreiz tiek aizturēts.

16.01. Austrālijas federālā tiesa noraida Džokoviča apelāciju: vīzas anulēšana paliek spēkā, Džokovičs tiks deportēts no valsts un nespēlēs "Australian Open".


Slēpts komentārs: Tumanovs
, 2022-01-16 09:20, pirms 2 gadiem
Beidzot, uz Sibīriju gaili!
Nevar visu par naudu nopirkt, likumi visiem vienādi 👍
, 2022-01-16 09:22, pirms 2 gadiem
Spartak paraša
, 2022-01-16 09:25, pirms 2 gadiem
Ķenguru zemē sportistiem nav privilēģiju.Visi ir vienā laivā.Uvažuha
, 2022-01-16 09:27, pirms 2 gadiem
Tumanovs rakstīja: Pida*i
tu to par sevi?
, 2022-01-16 09:27, pirms 2 gadiem
Nu redz,lai kāda superzvaigzne,rietumos visi vienādi likuma priekšā.
, 2022-01-16 09:27, pirms 2 gadiem
Ja godīgi - prieks par šo iznākumu, respect austrāliešiem. Viens likumus, viena taisnība visiem - gan pasaules tenisa spīdeklim, gan bomzim. Ņe po poņaķijam, a po zakonu - labs piemērs daudziem, arī mums. Tiesiskums visiem bez izņēmuma, ir labklājības pamatu pamats!
, 2022-01-16 09:34, pirms 2 gadiem
Spartaks ir gāzts
, 2022-01-16 09:34, pirms 2 gadiem
Tika sveikā cauri, varēja būt arī sliktāki scenāriji.
, 2022-01-16 09:37, pirms 2 gadiem
Visa cieņa - ķenguriem un moriem ir arī p.aut.i!
Džoko, lai labāk spēlē dzeltanās bumbiņas, bet kas notiek Serbijā, tur slāvi paliek slāvi, uzskata, ka apbižo nabadziņu.
, 2022-01-16 09:40, pirms 2 gadiem
Viens likums, viena taisnība visiem. Prozit!
, 2022-01-16 09:40, pirms 2 gadiem
Ziepju operas pirmais cēliens beidzies Gaidam nākamo. Prieks ka šo tipisko jugu(serbu) nekaunības paraugu sportā nolika pie vietas publiski, ilgi čakarējot un beigās drošībnieku eskorta pavadībā aizvedot uz lidostu
Slēpts komentārs: cobham
, 2022-01-16 09:47, pirms 2 gadiem
NorchaN rakstīja: tu to par sevi?
Par tevi,puisīt un pārējiem hoksiem
, 2022-01-16 09:52, pirms 2 gadiem
alguns rakstīja: Nu redz,lai kāda superzvaigzne,rietumos visi vienādi likuma priekšā.
Rietumos?
Slēpts komentārs: kasha
, 2022-01-16 09:59, pirms 2 gadiem
nolika slāvu pie vietas... spartaka karikatūra
, 2022-01-16 10:01, pirms 2 gadiem
aizermans rakstīja: Rietumos?
Jā rietumos,jo gan Austrālija ,gan Jaunzēlande ir rietumvalstis ņemot vērā valsts iekārtu.
, 2022-01-16 10:03, pirms 2 gadiem
kasha rakstīja: Nu nekas citi 22 nevakcinetie vares spelet, tapec viens likums un viena taisniba varat neminet. Tiri politiskais gajiens. Nu nevar pielaut to ka cilveks kurs pret vakcinaciju var atrasties Australija. Tur pat ar likumu ir aizliegts apspriest kaut ko kas saistits ar pret covid, ja strada valsts iestades. Darbu uzreiz zaudesi.
Jo ātrāk visās demokrātijas valstīs sapratīs,ka demokrātija nav visatļautība ,jo labāk.
Slēpts komentārs: Abrrags
Slēpts komentārs: Abrrags
Slēpts komentārs: evil11
Slēpts komentārs: Modžohēds
, 2022-01-16 10:11, pirms 2 gadiem
alguns rakstīja: Nu redz,lai kāda superzvaigzne,rietumos visi vienādi likuma priekšā.
Nav tā

Ja Džokovičs būtu no LGBT vai BLM tad viss būtu ok
, 2022-01-16 10:11, pirms 2 gadiem
slāvs domāja, ka viltīgāks par visiem... tipiski putina bidlām... melot līdz pēdējam un tēlot cietušo
Slēpts komentārs: Modžohēds
, 2022-01-16 10:16, pirms 2 gadiem
coffijs rakstīja: Jo ātrāk visās demokrātijas valstīs sapratīs,ka demokrātija nav visatļautība ,jo labāk.
Ir bijuši referendumi par covid jautājumiem rietumos?

Ja valdība un pseidoeksperti lemj tautas vietā tad tā nav demokrātija bet oligarhija un totalitārisms

Labā ziņā ka vismaz Latvijā tauta spļauj virsū covidam - nevalkā maskas, vismaz pareizi nevalkā, tāpat turpina tusēties, lai arī slepus
, 2022-01-16 10:17, pirms 2 gadiem
Vietējie trollīši visur saskata fašismu. Jūs tā visu kas nepatīk saucat par fašistiem? Sieva neapmierina-fašiste, seriāls garlaicīgs-fašists, Kanāda atļaujas hokejā uzvarēt Krieviju-fašisti! Baigi ož pēc mūsu dārgās kaimiņvalsts kurai ari visi ir fašisti.

Džoko beidzot tika norādits ka viņš ir tāds pats cilveks kā pārējie un uz viņu attiecas tie paši "fašistiskie" noteikumi. Nez kapēc sportistiem mēdz likties ka viņi stāv pāri visiem(Džokovičs,Hamiltons ar krišanu ceļos, Ģinamka-pajautājiet lidostas darbiniekiem kā tie "superstāri" izturas pret personālu)
, 2022-01-16 10:24, pirms 2 gadiem
Taisnīgi un pamatoti. Likuma priekšā visiem jābūt vienādiem.
, 2022-01-16 10:26, pirms 2 gadiem
Kas arī bija sagaidāms!

Dž pozicīja vakcinācijas sakarā man ir ļoti saprotama un OK, bet gribēšana par katru cenu spēlēt AUS bija aplama.
Viņam bija lepni jātinās prom no AUS pēc pirmās tiesas vinnēšanas.
, 2022-01-16 10:27, pirms 2 gadiem
coffijs rakstīja: Jo ātrāk visās demokrātijas valstīs sapratīs,ka demokrātija nav visatļautība ,jo labāk.
🐑🐑🐑🐑
, 2022-01-16 10:29, pirms 2 gadiem
"Domā tikai par sevi. Nerūpējas par iespējamo kaitējumu citiem. Uzskata sevi par apspiestu, ja nesaņem privilēģijas, kuru citiem nav. Cīnās par «patiesību», bet netiek galā ar faktiem. Gatavs ticēt jebkam, izņemot nopietnu zinātni.

Jā, Novaks Džokovičs tiešām ir antivakseru simbols un viņu cienīgs varonis." - Pauls Raudseps, jaunākais žurnāls "IR"
Slēpts komentārs: NorchaN
, 2022-01-16 10:34, pirms 2 gadiem
Es atbalstu Džokoviču, bet nu noteikumi ir noteikumi. Labāk pats būtu boikotējis AO nevis rīkojis cirku. Pareizs lēmums.
, 2022-01-16 10:37, pirms 2 gadiem
otins rakstīja: "Domā tikai par sevi. Nerūpējas par iespējamo kaitējumu citiem. Uzskata sevi par apspiestu, ja nesaņem privilēģijas, kuru citiem nav. Cīnās par «patiesību», bet netiek galā ar faktiem. Gatavs ticēt jebkam, izņemot nopietnu zinātni.

Jā, Novaks Džokovičs tiešām ir antivakseru simbols un viņu cienīgs varonis." - Pauls Raudseps, jaunākais žurnāls "IR"
Da kāds viņš simbols, jopcik!
Egocentrisks personāžs, un tikai, kuram par katru cenu vajag 21-mo SLAM, lai apsteigtu tos pārējos divus kadrus!

Paulu Raudsepu neesmu uzskatījis par īpašu gudru kopā Latvijas Bankas acīmredzamās, bet tā arī neatzītās pīārēšanas laika, Taču te nu viņš pārspēj pats sevi.
Janniks Sinners. Foto: AFP/Scanpix
25

Sinners glābjas no 0-2 un triumfē savā pirmajā Grand Slam finālā

Prestižā tenisa turnīra "Australian Open" vīriešu vienspēļu finālā tikās divi tenisisti, kuri Melburnā vēl nebija triumfējuši, un 22 gadus vecais itālietis Janniks Sinners piecu setu un nepilnu četru stundu cīņā pārspēja trešo Melburnas finālu zaudējušo Daņiilu Medvedevu – 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3.
"Australian Open" fināla dalībnieces - Elīza Mertensa, Suvei Sei, Ludmila Kičenoka, Aļona Ostapenko. Foto: AFP/Scanpix
17

Ostapenko/Kičenoka piekāpjas "Australian Open" finālā

Melburnā tuvojas noslēgumam "Australian Open". Šodienas finālā Latvijas-Ukrainas tandēms Aļona Ostapenko/Ludmila Kičenoka (#11) zaudēja ar otro numuru izsētajam Beļģijas-Taivānas duetam Elīzai Mertensai/Suvei Sei - 1:6, 5:7.
Foto: EPA/Scanpix
2

Bopanna un Ebdens Austrālijas atklātajā tenisa čempionātā uzvar dubultspēlēs

LETA. Internacionālais duets Rohens Bopanna un Metjū Ebdens sestdien Melburnā kļuva par Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētājiem vīriešu dubultspēlē.