Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Osaka atspēlē divas mačbumbas pret Mugurusu, Viljamsa iztur Sabaļenkas pārbaudījumu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Osaka atspēlē divas mačbumbas pret Mugurusu, Viljamsa iztur Sabaļenkas pārbaudījumu
Naomi Osaka. Foto: imago/Scanpix

2019. gada čempione Naomi Osaka (WTA 3.) svētdien uzvarēja dramatiskā "Australian Open" astotdaļfinālā, kur ar rezultātu 4:6, 6:4, 7:5 pieveica pagājušā gada finālisti Garbinji Mugurusu (WTA 14.). Japānas zvaigzne pēdējā setā atspēlēja divas mačbumbas, svinot 18. uzvaru pēc kārtas. Ceturtdaļfinālos iekļuva arī septiņkārtējā čempione Serēna Viljamsa un Taivānas tenisiste Sūveja Šjē, kurai tas pirmoreiz izdevās vienspēļu turnīrā.

Bijušās pasaules pirmās raketes apbrīnojamā kārtā nebija tikušās, bet pirmais mačs drāmas ziņā vilties nelika. Visos trīs setos uzvarētāja bija iedzinējos ar breiku – 1. setā pēc 0:2 sākuma uzvarēja Garbinje Mugurusa, bet 2. setā identiska atspēlēšanās izdevās Naomi Osakai. Abas tenisistes breikus ieguva pārsvarā ar uzbrukumiem pretinieces otrajai servei.

Mugurusa 3. setā breika pārsvaru ieguva pēc piektā geima, kas beidzās ar Osakas dubultkļūdu. Spānijas tenisiste vēlāk bija priekšā ar 5:3, bet turpinājumā pie vārda vairs netika, turklāt Osaka iespaidīgi izglābās, devītajā geimā ar savu servi atspēlējot divas mačbumbas, kad bija iedzinējos ar 3:5 un 15:40. Osaka pirmo atvairīja ar eisu, bet otro ar diagonālo "forehand" uzbrukumu.

Mugurusa nākamajā geimā neizservēja maču. Viņa prata atspēlēties no 15:40, bet pēc tam nespēja atvairīt Osakas uzbrukumu no kreisās puses. Japānas zvaigzne trešās breikbumbas izspēlē izkombinēja līdz vienkāršam uzbrukuma noslēgumam izgājienā pie tīkla. Mugurusai katastrofa, servējot par palikšanu turnīrā pie 5:6. Viņai četras kļūdas ar sitieniem autos, servi zaudējot "sausā".

Osaka ceturtdaļfinālā tiksies ar Sūveju Šjē (WTA 71.), kura šogad otro reizi uzvarēja čehu kreili Marketu Vondrušovu (WTA 20.). Āzijas tenisiste janvārī ar 3:6, 6:3, 7:6(3) bija pārāka Abū Dabī (pēdējā setā 3:5 deficīts), bet šodien Melburnā uzvarēja viegli ar 6:4, 6:2). Trīskārtējā "Grand Slam" dubultspēļu čempione Šjē 35 gadu vecumā pirmoreiz iekļuva vienspēļu ceturtdaļfinālā, to paveicot 38. turnīrā.

Serēna Viljamsa (WTA 11.) pirmo reizi tikās ar agresīvo Arinu Sabaļenku (WTA 7.), šajā mačā daudz esot spiesta spēlēt aizsardzībā, un baltkrievietes uzbrukumu viļņus nespēja novaldīt tikai vidējā setā, kur trīs reizes zaudēja savas serves geimos. Sabaļenku abos zaudētajos setos iegāza kļūdas, abos gadījumos servi zaudējot pie rezultāta 4:5. Sabaļenka, kura šodien cieta tika otro zaudējumu pēdējos 20 mačos, joprojām nav spējusi sasniegt "Grand Slam" ceturtdaļfinālu.

"Australian Open 2021", sieviešu vienspēles

4. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(2) Simona Halep – (15) Iga Swiatek3:6 6:1 6:4
(3) Naomi Osaka – (14) Garbine Muguruza4:6 6:4 7:5
(10) Serena Williams – (7) Aryna Sabalenka6:4 2:6 6:4
Su-Wei Hsieh – (19) Marketa Vondrousova6:4 6:2

Ceturtdaļfinālu pāri

Spēle
(2) Simona Halep – (10) Serena Williams
(3) Naomi Osaka – Su-Wei Hsieh