Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Tiesa lemj par labu Džokovičam un liek atjaunot viņa Austrālijas vīzu

Tiesa lemj par labu Džokovičam un liek atjaunot viņa Austrālijas vīzu
Serbu fani Melburnā priecājas par tiesas lēmumu. Foto: AP/Scanpix

Austrālijas tiesa lēmusi par labu Serbijas tenisistam Novakam Džokovičam un likusi viņu tūlīt atbrīvot no aizturēšanas, kā arī atcēlusi lēmumu par vīzas atņemšanu viņam. Austrālijas valdības pārstāvji gan tiesā norādīja, ka vīza Džokovičam tik un tā varētu tikt atņemta.

Pasaules ranga līderis Novaks Džokovičs ieradās Austrālijā, lai piedalītos "Australian Open" turnīrā. Viņš bija saņēmis īpašu medicīnisko atļauju to darīt, jo vietējie likumi paredz, ka iebraukt Austrālijā var tikai personas, kas vakcinētas pret Covid-19. Taču Austrālijas valdība šo atļauju atcēla un viņa vīzu anulēja, norādot, ka viņš vajadzīgās prasības tomēr nav izpildījis, un lietā iesaistījās pat valsts premjerministrs.

Džokoviča pārstāvji vērsās tiesā, kamēr viņš pats tikmēr bija aizturēšanā, par kuras apstākļiem viņa pārstāvji izteica publiskas sūdzības. Šodien noritēja tiesas sēde, kurā tiesnesis Entonijs Kellijs apmierināja Džokoviča prasību un atjaunoja viņa vīzu.

Tiesas lēmumā noteikts, ka Džokovičs no aizturēšanas jāatbrīvo 30 minūšu laikā pēc lēmuma izsludināšanas. Tiesnesis uzklausīja Džokoviča puses argumentus, ka tika izpildītas nepieciešamās prasības īpašās medicīniskās atļaujas saņemšanai un ka Džokovičs ieradies Austrālijas teritorijā ar pārliecību, ka viņš ir saņēmis šādu atļauju.

Valdības pārstāvji atzina, ka Džokovičam nav sniegts pietiekami daudz laika, lai sniegtu atbildi, kad parādījās lieta par viņa vīzas anulēšanu. Valdības pārstāvis tiesā argumentēja, ka Džokoviča nesenais pozitīvais Covid-19 nav pietiekams iemesls, lai viņam tiktu piešķirta atļauja ierasties Austrālijā izņēmuma kārtā.

Tāpat tiesas lēmumā noteikts, ka Austrālijas valdībai jāsedz Džokoviča juridiskie izdevumi un uzreiz jāatgriež viņa rīcībā viņa personiskās mantas un pase.

Publiski kļuvuši tiesas dokumenti, kuros jāatzīmē Džokoviča liecība, kurā viņš atzīst, ka nav vakcinējies pret Covid-19. Līdz šim Džokovičs, lai arī bija paudis negatīvu nostāju pret vakcinēšanos, bija atteicies sniegt informāciju par savu vakcinēšanās statusu, raksturojot to kā privātu jautājumu.

Tiesa, Džokoviča uzvara šajā tiesā vēl nenozīmē, ka stāsts beigsies ar viņam laimīgām beigām. Pēc tiesas sēdes valdības advokāts Kriss Trans norādīja, ka Austrālijas imigrācijas ministrs varētu izmantot savas pilnvaras, lai anulētu Džokoviča vīzu. Austrālijas likumi paredz, ka imigrācijas ministram ir tiesības anulēt vīzu jebkāda iemesla dēļ. Ja tas tiks izdarīts, tādā gadījumā Džokovičs Austrālijā nevarēs atgriezties vēl vairākus gadus.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/news/world-aust...
https://www.bbc.com/news/live/world...


, 2022-01-10 09:41, pirms 2 gadiem
NO VAX Djokovic...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2022-01-10 09:45, pirms 2 gadiem
Kāds vēl mēģināja iestāstīt kā šim draud cietums par fake sertifikātu, bet vakcinētie aplauzās un gaidu ko tagad teiks.? Viens likums redz visiem, kas tagad uzpirka tiesu? Spiediens no faniem un mēdijiem? Nu gaidu ko teiksiet.
, 2022-01-10 09:52, pirms 2 gadiem
Punkts viens - anulēt vīzu.
Punkts divi - tā būs ar katru, kurš nepirks putekļusūcējus "Ural".
Punkts trīs - prozit!
Slēpts komentārs: Rujienas_Klondzha
, 2022-01-10 10:09, pirms 2 gadiem
"ka Džokoviča nesenais pozitīvais Covid-19 nav pietiekams iemesls, lai viņam tiktu piešķirta atļauja ierasties Austrālijā izņēmuma kārtā."
Vot šitas gan interesanti. Sanāk džeks nesen izslimojis un attiecīgi ieguvis imunitāti, tai pat laikā šie pieņem tikai vakcinētā statusu, kam tehniski zinātniski pierādīts ir mazāka antivielu noturība ilgtermiņā.
Protams, no šī visa varēja izbēgt vienkārši vakcinējoties. Bet nevar noliegt, ka Austrālijas likums arī ir absurds.
, 2022-01-10 10:14, pirms 2 gadiem
Antivielu līmeņus pārbauda? Nē taču, galvenais vakcinēties vairākas reizes un atkārtoti, jo jaunās mutācijas uzbrūk visiem nešķirojot. Ja nevakcinējies, tad apdraudi nabaga vakcinētos iedzīvotājus, lūdzu ejiet pakaļ nākošajai devai, jo zinātnes miljonāri to atzīst.
, 2022-01-10 10:16, pirms 2 gadiem
Sporta domātājs rakstīja: "ka Džokoviča nesenais pozitīvais Covid-19 nav pietiekams iemesls, lai viņam tiktu piešķirta atļauja ierasties Austrālijā izņēmuma kārtā."
Vot šitas gan interesanti. Sanāk džeks nesen izslimojis un attiecīgi ieguvis imunitāti, tai pat laikā šie pieņem tikai vakcinētā statusu, kam tehniski zinātniski pierādīts ir mazāka antivielu noturība ilgtermiņā.
Protams, no šī visa varēja izbēgt vienkārši vakcinējoties. Bet nevar noliegt, ka Austrālijas likums arī ir absurds.
Mēs jau nezinam ko nozīmē nesenais.Slims viņš bija dikti dikti sen.Vai tā saslimšana ir tā pirmā,vai tomēr viņš nesen norāvis to triperi.Slims viņš liekas vasarā bija.
, 2022-01-10 10:19, pirms 2 gadiem
Bostonietis rakstīja: Mēs jau nezinam ko nozīmē nesenais.Slims viņš bija dikti dikti sen.Vai tā saslimšana ir tā pirmā,vai tomēr viņš nesen norāvis to triperi.Slims viņš liekas vasarā bija.
Nu ja salīdzina izslimošanu vasarā ar vakcināciju vasarā, tad vienādās pozīcijās visi. Tad ar vakcinētos nebūtu jāielaiž, jo vakcīnas efekts ir beidzies. Ne par velti mumsun citur arī ievieš vakcīnu termiņus. (amizanti, ka balstvakcīnai tāda nav . Lai gan būs, kad gana daudzi savakcinēsies ).
, 2022-01-10 10:23, pirms 2 gadiem
Prasība vakcinēties pret covid ir absurda jau saknē
, 2022-01-10 10:29, pirms 2 gadiem
Sporta domātājs rakstīja: Nu ja salīdzina izslimošanu vasarā ar vakcināciju vasarā, tad vienādās pozīcijās visi. Tad ar vakcinētos nebūtu jāielaiž, jo vakcīnas efekts ir beidzies. Ne par velti mumsun citur arī ievieš vakcīnu termiņus. (amizanti, ka balstvakcīnai tāda nav . Lai gan būs, kad gana daudzi savakcinēsies ).
Es jau par šito visu laiku smejos.Paši vakcinācijas sākumā teica,ka derēs no 3-6 mēneši.Apmēram tādās robežās bija.Reāli pagājis gads un pagāšnedēļ tik sāk runāt,ka papīrs derēs tikai līdz februārim
, 2022-01-10 10:54, pirms 2 gadiem
Džoko - visu cieņu!
, 2022-01-10 10:56, pirms 2 gadiem
viņam obligāti ir jāsūdz režīms tiesā un jāpieprasa samaksa par visu pēc kārtas, tai skaitā potenciāli neiegūtā prēmija par pirmajām vietām turnīrā.
, 2022-01-10 10:59, pirms 2 gadiem
Brīnišķīgi! Austrālijas fašisteļi dabūja pliķi, drīz arī pārējie dabūs! Nurembergas tiesa viņus jau gaida!
, 2022-01-10 10:59, pirms 2 gadiem
Gaidu Nameja un pārējās riska grupas viedokli komentāru sadaļā!
, 2022-01-10 11:01, pirms 2 gadiem
Es neesmu 1 ar mani ir Džoko
, 2022-01-10 11:08, pirms 2 gadiem
Serbam nevar ticēt. Pārāk noslēpumains viņš šajā savas ''slimošanas'' sakarā.
, 2022-01-10 11:20, pirms 2 gadiem
Nospēlēja teātri mietpilsoņiem .
Visi laimīgi
, 2022-01-10 11:22, pirms 2 gadiem
vii rakstīja: viņam obligāti ir jāsūdz režīms tiesā un jāpieprasa samaksa par visu pēc kārtas, tai skaitā potenciāli neiegūtā prēmija par pirmajām vietām turnīrā.
Bļa, cik jūs sovaku folliji esat rēcīgi Svēto disidentu uzvara pār ļauno režīmu, ko.
Vecīt, tā ir AUSTRĀLIJAS TIESA, kurai jūs pekšņi baigie piekritēji esiet Varu droši visus 100% dot, ka no tiesnešu sastāva visi paši potēti un atbalsta vakcināciju, varu droši teikt, ka jau rīt tu pirmais viņu virzienā bļausi par "liberastiem" kādā citā jautājumā. A kad tev pa prātam kaut ko nolemj, tā pēkšņi esi Rietumu pasaules tiesas piekritējs, par Lukašiem un putiniem pafanosi citu dienu
, 2022-01-10 11:23, pirms 2 gadiem
Smags trieciens vaxxeriem...ouch
Prieks ka brīvība uzvarēja.
, 2022-01-10 11:25, pirms 2 gadiem
K-Rab rakstīja: Gaidu Nameja un pārējās riska grupas viedokli komentāru sadaļā!
Tadi kaa namgejs vel 2025. gada ar karogu rokas skries pec 18. potes!
Un tad kad tiesham noraus Koronku, bez variantiem noliks karoti ar visam imunitates shluram

Bet ko tu stulbam padarisi
, 2022-01-10 11:26, pirms 2 gadiem
GoroMajima rakstīja: Smags trieciens vaxxeriem...ouch
Prieks ka brīvība uzvarēja.
Aizvien vairak cilveku saprot kas shi par stripinu pandemiju ir
Bet nu turpiniet poteties, kaa Trusis Rodzers teica, uzkadejiet savus telefonus
Bet ironiski ari no telefoniem, jo biezhak lade jo atrak bacha seezhas
, 2022-01-10 11:27, pirms 2 gadiem
Aivars_Kalns rakstīja: Antivielu līmeņus pārbauda? Nē taču, galvenais vakcinēties vairākas reizes un atkārtoti, jo jaunās mutācijas uzbrūk visiem nešķirojot. Ja nevakcinējies, tad apdraudi nabaga vakcinētos iedzīvotājus, lūdzu ejiet pakaļ nākošajai devai, jo zinātnes miljonāri to atzīst.
Ja kaiminam ir diabets, tad needishu saldumus un pasargashu vinu
, 2022-01-10 11:32, pirms 2 gadiem
vaxxeri pa krúmiem
, 2022-01-10 11:50, pirms 2 gadiem
Rujienas_Klondzha rakstīja: Aizvien vairak cilveku saprot kas shi par stripinu pandemiju ir
Klau, tev tāds žilbinošs intelekts, varbūt nepaslinkosi apskaidrot tumšajiem cilvēciņiem nedaudz tās vispasaules shēmas ekonomisko pusi?

Redz, viens pats NBA tikai 2021.gadā vien iebrauca pusotra miljarda zaudējumos. Pierēķini visus citus sportus, koncertus, restorānus, azartspēles, tūrismu, transportu. Naftai cena vienubrīd pat mīnusā.
Bļa, visos aizklapētajos biznesos kopā vienā vakarā apgrozās 10x vairāk naudas, kā visās vakcīnās pa 2 gadiem kopā. Vēl pierēķini visus dīkstāves pabalstus, kuras valdības visā pasaulē maksā mazajam cilvēkam par nekā nedarīšanu.

Kur piķis? Kur izdevīgums? Dzirdēju tak, ka viss šai pasaulē pieder ļoti mazam cilvēku skaitam. Nahren visus biznesus upurēt, neviens follijs tā arī nekad nav SAKARĪGI pateicis, jo nav tak smadzeņu. Tikai blēj. kkādus saukļus
, 2022-01-10 11:51, pirms 2 gadiem
Lai kā arī būtu, pat ja Džokovičam atļaus palikt Austrālijā, gatavošanās tenisa turnīram ir izjaukta. Pats vainīgs.
, 2022-01-10 11:53, pirms 2 gadiem
Vēl tāpat ierēcu, ka Sorosam tak mērķis bija multi kulti un iznīdēt balto rasi.
Sākas pandēmija, robežas ciet, kebabs vairs netiek iekšā, viss tātad kūl, visi priecīgi, right?

Nē, bļe, tomēr neesot labi, tomēr atkal "liberasti" tur kaut ko, poxuj, ko tieši, poxuj, ka pretruna aiziet
, 2022-01-10 11:59, pirms 2 gadiem
Kas no dzimshanas nav dots, to ar karoti neiebaros!
Toties tadiem idiotiem var iebarot jebko no augshas
, 2022-01-10 12:06, pirms 2 gadiem
Rujienas_Klondzha rakstīja: Kas no dzimshanas nav dots, to ar karoti neiebaros!
Toties tadiem idiotiem var iebarot jebko no augshas
Stroika edu
, 2022-01-10 12:09, pirms 2 gadiem
Ja kāds aizmirsis, Nole pirmoreiz 2020. norāva korona, laiks ātri skrien. ATP pret bigpharma - kurš kuru ? Var jau miljons x jautāt, kāda starpība vaxējies, nevaxējies - uztaisa katru dienu testu un spēlē.
, 2022-01-10 12:14, pirms 2 gadiem
nicks rakstīja: Ja kāds aizmirsis, Nole pirmoreiz 2020. norāva korona, laiks ātri skrien. ATP pret bigpharma - kurš kuru ? Var jau miljons x jautāt, kāda starpība vaxējies, nevaxējies - uztaisa katru dienu testu un spēlē.
Esi koronu noravis?
, 2022-01-10 12:26, pirms 2 gadiem
otins1 rakstīja: Stroika edu
Ko labu malko?
, 2022-01-10 12:37, pirms 2 gadiem
Kovidgudrie no vakcīnrealitātes pārcēlušies uz sportacentru.
, 2022-01-10 12:38, pirms 2 gadiem
Rujienas_Klondzha rakstīja: Kas no dzimshanas nav dots, to ar karoti neiebaros!
Toties tadiem idiotiem var iebarot jebko no augshas
Nu re, kā parasti, neko gudrāku, protams, ka no amēbām negaidīju Kā vajag kaut ko vairāk, kā vnk blēt iekaltas īsas frāzītes par režīmu, kariņiem un papļūtiem, tā čušs vien sanāk.
, 2022-01-10 13:09, pirms 2 gadiem
Es Black Bullet rakstīja: Nu re, kā parasti, neko gudrāku, protams, ka no amēbām negaidīju Kā vajag kaut ko vairāk, kā vnk blēt iekaltas īsas frāzītes par režīmu, kariņiem un papļūtiem, tā čušs vien sanāk.
Kur loģika bija Hitleram sākt karu, piemēram pret PSRS? Staļins taču jau tāpat piegādāja visus resursus pa brīvu un būtu ietaupījis 3 miljonu vāciešu dzīvību.

Dažreiz nevajag meklēt loģiku tur kur tās nav, arī rietumu režīmu veiktajās darbībās nav loģikas, jo vīrusu un nāves tās nav apturējušas.
Janniks Sinners. Foto: AFP/Scanpix
25

Sinners glābjas no 0-2 un triumfē savā pirmajā Grand Slam finālā

Prestižā tenisa turnīra "Australian Open" vīriešu vienspēļu finālā tikās divi tenisisti, kuri Melburnā vēl nebija triumfējuši, un 22 gadus vecais itālietis Janniks Sinners piecu setu un nepilnu četru stundu cīņā pārspēja trešo Melburnas finālu zaudējušo Daņiilu Medvedevu – 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3.
"Australian Open" fināla dalībnieces - Elīza Mertensa, Suvei Sei, Ludmila Kičenoka, Aļona Ostapenko. Foto: AFP/Scanpix
17

Ostapenko/Kičenoka piekāpjas "Australian Open" finālā

Melburnā tuvojas noslēgumam "Australian Open". Šodienas finālā Latvijas-Ukrainas tandēms Aļona Ostapenko/Ludmila Kičenoka (#11) zaudēja ar otro numuru izsētajam Beļģijas-Taivānas duetam Elīzai Mertensai/Suvei Sei - 1:6, 5:7.
Foto: EPA/Scanpix
2

Bopanna un Ebdens Austrālijas atklātajā tenisa čempionātā uzvar dubultspēlēs

LETA. Internacionālais duets Rohens Bopanna un Metjū Ebdens sestdien Melburnā kļuva par Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētājiem vīriešu dubultspēlē.