Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Džokoviča tēvs: "Novaks ir brīvās pasaules simbols – viņš ir mūsdienu Spartaks"

Džokoviča tēvs: "Novaks ir brīvās pasaules simbols – viņš ir mūsdienu Spartaks"
Novaka Džokoviča māte Diana, tēvs Srdžans un brālis Džordže preses konferencē Belgradā. Foto: EPA/Scanpix

Tenisa pirmās raketes Novaka Džokoviča tēvs Srdžans ļoti emocionāli reaģējis uz viņa dēla neielaišanu Austrālijā, uzskatot, ka Novaks kļuvis par ideoloģiskas un politiskas cīņas upuri.

"Mans dēls šonakt Austrālijā tika turēts gūstā, bet viņš nekad nav bijis vēl brīvāks. Kopš šā brīža Novaks ir kļuvis par brīvās pasaules simbolu un līderi – nabadzīgo un apspiesto valstu un cilvēku pasaules," Džokoviča tēva paziņojumu citē Serbijas medijs Telegraf. "Mans dēls Novaks Džokovičs pierādīja, ka pat tik mazai, bet varonīgai valstij kā Serbija var būt visu laiku labākais tenisists un sportists."

"Jūs varat šodien viņu ieslodzīt un rīt iekalt važās, bet patiesība ir kā ūdens – tā allaž atrod savu ceļu ārā. Novaks ir jaunās pasaules Spartaks - pasaules, kas nevēlas paciest netaisnību, koloniālismu un liekulību un cīnās par visu cilvēku vienlīdzību uz šīs planētas, neatkarīgi no viņu ādas krāsas, Dieva, kuru viņi lūdz, un tā, cik daudz naudas viņiem ir," Džokoviča tēvs turpināja.

Džokoviču ģimene šodien Belgradā arī sarīkoja emocionālu preses konferenci. "Jēzus tika sists krustā, un pēc visa tā, kas viņam tika nodarīts, viņš joprojām dzīvo starp mums. Viņi cenšas Novaku piesist krustā tādā pašā veidā, nenovērtē viņu un mēģina panākt, lai viņš kristu ceļos," teica tenisista tēvs. "Rietumu pasaules cilvēki domā, ka viņiem pieder pasaule. Planētā dzīvo astoņi miljardi cilvēku, no kuriem septiņi miljardi tiek saukti par Trešo pasauli. Mēs esam Pirmā pasaule – serbi, Austrumeiropa, Tālie un Tuvie Austrumi, Serbija, Krievija, Ķīna, Indija, Brazīlija, visa Āfrika, Dienvidamerika. Mēs esam liberālās pasaules daļa, turklāt lielākā, un mēs neesam mazvērtīgāki par viņiem. Novaks jau 20 gadus [tenisa kortos] pierāda, ka ir šīs pasaules daļa."

Vakcīnskeptiķa Džokoviča neskaidrā vakcinācijas statusa dēļ jau ilgu laiku bija bažas, ka "Australian Open" nāktos notikt bez pirmās raketes un iepriekšējo trīs gadu turnīra uzvarētāja, kurš Melburnā kopumā izcīnījis deviņus no saviem divdesmit "Grand Slam" tituliem. Nedēļas sākumā Džokovičs paziņoja, ka ir ieguvis medicīnisko izņēmumu, kas ļautu viņam aizstāvēt titulu, tomēr pēc lidmašīnas nosēšanās viņš netika ielaists Austrālijas teritorijā. Austrālijas varas iestādes pauda, ka Džokovičs nav spējis pierādīt medicīniskā izņēmuma atbilstību, un anulēja viņa vīzu, bet Džokoviča puse uzsvēra, ka, viņuprāt, viss bijis nokārtots pareizi un ka noteikumu piemērošana Džokovičam atšķīrusies no citām personām, kuras arī pieteicās medicīniskajam izņēmumam.

Izmantotie resursi:
https://www.telegraf.rs/sport/tenis...
https://www.telegraf.rs/sport/tenis...


, 2022-01-06 17:14, pirms 2 gadiem
Pajols viņš ir nevis Spartaks !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2022-01-06 17:22, pirms 2 gadiem
Tāds vājš Rīgas Dinamo, ne Spartaks.
Slēpts komentārs: iplaymyway
, 2022-01-06 17:31, pirms 2 gadiem
Gaidu video, kā Džoko tiks galā ar 6 pacaniem
, 2022-01-06 17:31, pirms 2 gadiem
Vispār serbi paši nepotējas tik aktīvi, bet pie viņiem ir viss brīvāk un mācības notiek klātiene tagad, jo pazīstams draugs no Serbijas tur dzīvo. Tur vispār serbiem nepatīk, kad kāds kaut ko uzspiež un ļoti agresīvi uz to reāģe.
, 2022-01-06 17:32, pirms 2 gadiem
Svētās jaunavas Marijas pozīcija ir apdraudēta ... ir dzimis Džokovičs ...
, 2022-01-06 17:36, pirms 2 gadiem
Novāks īstenībā ir mūsdienu REMBO...
, 2022-01-06 17:39, pirms 2 gadiem
Īstenībā visu cieņu Džoko, na agrāk vēl bija kaut kādas šaubas par to vakcīnu, tad tagad statistika uzskatāmi parāda, ka vakcīna no saslimšanas neaizsargā, vienīgais no kā, izsakatās tā pasargā ir no nomiršanas, bet tas ir riska grupām, kurā Novaks pavisam noteikti neietilpst.
Slēpts komentārs: Ndeki
, 2022-01-06 17:48, pirms 2 gadiem
Jaunais Jēzus krāpnieks?
, 2022-01-06 17:50, pirms 2 gadiem
Špricpastala viņš ir.
Jebkurā gadījumā, ne jau tautība pie vainas ir tajā, ka viņu neielaida, bet valsts prasību neievērošana, kas būtu attiecināta uz jebkuras citas valsts pilsoni. Bet tagad Serbiju pasniedz kā tādus mocekļus.
, 2022-01-06 18:52, pirms 2 gadiem
Bik jau liekas ka sapisusies cilveki ir galvaa ar savam vakcinam nevakcinam
, 2022-01-06 19:08, pirms 2 gadiem
Par ko viņš īsti cīnās? Par kādiem nabagiem un apspiestiem? Ja viņš pret kko cīnītos, tad būtu paziņojis, ka boikotē visu to pasākumu un dēļ "piespeidu" vakcinācija pats pēc savas iniciatīvas pārtrauc savu karjeru līdz lietas mainīsies. Pasaules pirmā rakete sper šādu soli - vot tas pievērstu kkādu uzmanību un izraisītu vismaz īslaicīgu ažiotāžu....bet tagad? par ko viņš cīnās? ne jau par nabagiem vai apspiestiem, bet tikai par sevi - lai viņam izņēmuma kārtā ļauj spēlēt. Un tas ir ok, neko nepārmetu, bet nu viņam un viņa komandai tad vajag reāli novērtēt situāciju nevis sevi Jēzum pielīdzināt Klaunu bars...
Slēpts komentārs: Abrrags
, 2022-01-06 19:13, pirms 2 gadiem
killo2000 rakstīja: Par ko viņš īsti cīnās? Par kādiem nabagiem un apspiestiem? Ja viņš pret kko cīnītos, tad būtu paziņojis, ka boikotē visu to pasākumu un dēļ "piespeidu" vakcinācija pats pēc savas iniciatīvas pārtrauc savu karjeru līdz lietas mainīsies. Pasaules pirmā rakete sper šādu soli - vot tas pievērstu kkādu uzmanību un izraisītu vismaz īslaicīgu ažiotāžu....bet tagad? par ko viņš cīnās? ne jau par nabagiem vai apspiestiem, bet tikai par sevi - lai viņam izņēmuma kārtā ļauj spēlēt. Un tas ir ok, neko nepārmetu, bet nu viņam un viņa komandai tad vajag reāli novērtēt situāciju nevis sevi Jēzum pielīdzināt Klaunu bars...
Par savu bablonu viņš cīnās, fāterim arī škrobe, ka nekas neatkritīs.
, 2022-01-06 19:14, pirms 2 gadiem
Abrrags rakstīja: Varonis. Nav jau no vergu tautas Latvijas.
Pajolis, nav jau no normālas tautas kā latvieši, bet kaut kāds slāvu pabira.
, 2022-01-06 19:17, pirms 2 gadiem
viņš ir visu nabadzīgo simbols. tagad kļūs vēl nabadzīgāks, sametam nabadziņam atpakaļ ceļam naudu, citādi būs kā vergam jāvergo uz galerām lai tiktu pāri dīķim...
, 2022-01-06 19:19, pirms 2 gadiem
Viņš ir Maskavas Spartaks 😇
, 2022-01-06 19:34, pirms 2 gadiem
Serbija skaitās maza valsts? oki
, 2022-01-06 20:04, pirms 2 gadiem
Spartak Moscow- šampiņjons- this is style
, 2022-01-06 20:12, pirms 2 gadiem
skaidrs!
, 2022-01-06 20:20, pirms 2 gadiem
.............. rakstīja: Serbija skaitās maza valsts? oki
Vai tad liela pieliec Latvijai vēl vienu Zemgali klāt un Latvija būs tik pat liela.
, 2022-01-06 20:22, pirms 2 gadiem
Tā ir katra cilvēka izvēle dzīvot zaļajā ,vai sarkanajā režīmā.Negrib vakcinēties var tenisu sist Serbijā.
, 2022-01-06 20:24, pirms 2 gadiem
Ir cilvēkveidīgi dzīvnieki - piemēram, delfīni.

Un ir dzīvniekveidīgi cilvēki - pēc skata it kā cilvēki, bet stulbi, kā mieti.
Šiem nesaprast, ko nozīmē brīvs Cilvēks.
Šie stulbeņi ir tik primitīvi, ka viņiem pat neliekas dīvaini tas, ka Nadals saslima pēc 2 tā saucamo "vakcīnu" (patiesībā mRNS preparātu) injekcijām...
, 2022-01-06 20:30, pirms 2 gadiem
Bludnij sin Masķera TAEKWONDO rakstīja: Ir cilvēkveidīgi dzīvnieki - piemēram, delfīni.

Un ir dzīvniekveidīgi cilvēki - pēc skata it kā cilvēki, bet stulbi, kā mieti.
Šiem nesaprast, ko nozīmē brīvs Cilvēks.
Šie stulbeņi ir tik primitīvi, ka viņiem pat neliekas dīvaini tas, ka Nadals saslima pēc 2 tā saucamo "vakcīnu" (patiesībā mRNS preparātu) injekcijām...
Ko neteiksi pēc gripas difterijas un encefalīta vakcīnām arī daļa saslimst,bet tas neatceļ faktu,ka vakcīnas palīdz.
, 2022-01-06 20:42, pirms 2 gadiem
Dubultmorāle pilnā krāšņumā. Pūstošie Rietumi ierobežo brīvo Dieva dēlu, bet ar labumiem ir apdāvināti vairākas paaudzēs uz priekšu.
, 2022-01-06 20:43, pirms 2 gadiem
coffijs rakstīja: Ko neteiksi pēc gripas difterijas un encefalīta vakcīnām arī daļa saslimst,bet tas neatceļ faktu,ka vakcīnas palīdz.
Grūti kaut ko paskaidrot neizglītotam cilvēkam, kurš turklāt acīm redzot nav spējīgs uztver ko vairāk, kā vien oficiālo smadzeņu skalošanu un zombēšanu. Žēl, protams.

Bet mēģināšu vēlreiz, ļoti īsi - klasiskās vakcīnas ir pilnīgi kas cits, nekā mRNS preparāti, kurus dēvēt par "vakcīnām" jau ir MELI!!!

Pats esmu potējies ar klasiskajām vakcīnām, tai skaitā pret garo klepu, difteriju, arī ērču encefalītu. Ne pret gripu, jo tās ir ļoti neefektīvas vakcīnas.

Neredzēt, ka problēma nav kaut kādā tur vīrusā, bet gan politikā, apstāklī, ka visā pasaulē tiek veidota vienai vadībai pakļauta galēji autoritāra pārvaldes sistēma - to neredzēt un nesaprast var tikai pilnīgs stulbenis.
, 2022-01-06 20:48, pirms 2 gadiem
Nu vot idioti , kurs vispar kkad ir un kad ticis ka no vakvinas sanemsanas nevar saslimt at covidu ??? Teica ka tas vnk palidzes nenokluut slimnica pie aparata. Runaa te ar kaa itkaa kads cietumaa ielicis cilveekus buutu un nav brivibas , re kur ir briviba , gribi dzivot bez vakcinas nevakcinejies bet tad ir ierobezojumi gribi bez tad vakcinejies , apmeram gribi piipet piipe un dabu veezi gribi nepiipet tad nepiipe un dabu citu veezi 😁
, 2022-01-06 20:51, pirms 2 gadiem
Bludnij sin Masķera TAEKWONDO
Neredzēt, ka problēma nav kaut kādā tur vīrusā, bet gan politikā, apstāklī, ka visā pasaulē tiek veidota vienai vadībai pakļauta galēji autoritāra pārvaldes sistēma - to neredzēt un nesaprast var tikai pilnīgs stulbenis.
-------------------

Labs Kāda ironija
, 2022-01-06 20:55, pirms 2 gadiem
Bludnij sin Masķera TAEKWONDO rakstīja: Grūti kaut ko paskaidrot neizglītotam cilvēkam, kurš turklāt acīm redzot nav spējīgs uztver ko vairāk, kā vien oficiālo smadzeņu skalošanu un zombēšanu. Žēl, protams.

Bet mēģināšu vēlreiz, ļoti īsi - klasiskās vakcīnas ir pilnīgi kas cits, nekā mRNS preparāti, kurus dēvēt par "vakcīnām" jau ir MELI!!!

Pats esmu potējies ar klasiskajām vakcīnām, tai skaitā pret garo klepu, difteriju, arī ērču encefalītu. Ne pret gripu, jo tās ir ļoti neefektīvas vakcīnas.

Neredzēt, ka problēma nav kaut kādā tur vīrusā, bet gan politikā, apstāklī, ka visā pasaulē tiek veidota vienai vadībai pakļauta galēji autoritāra pārvaldes sistēma - to neredzēt un nesaprast var tikai pilnīgs stulbenis.
STarp citu - šitos slimu suņu murgus par vienas pasaules valdību murgoja jau Spāņu gripas laikā 100 gadus atpakaļ, kad tādi paši alternatīvie visszinātāji stāstīja, ka Rotšīldi un Rokfelleri palaiduši spāņu gripu, lai pārņemtu varu pasaulē Un to pašu stāstīja ko tagadējie urīnterapiju mīļi un atmiņūdens dzērāji - ka vakcīna nogalina, vakcīna samazina auglību, vakcīna samazina ticību dievam (šo mūsējie vēl nav pārņēmuši)!

Neesi tu nedz orģināls, nedz patiesības gaismnesis - parasts konsiprators, kurš pie tam nav orģināls! 100 gadus par vēlu nāc, ja gribēji būt orģināls ;D
, 2022-01-06 21:18, pirms 2 gadiem
Abrrags rakstīja: Varonis. Nav jau no vergu tautas Latvijas.
Verdzība Latvijā sen beigusies. Par tumsonību gan to nevar teikt, šajā ziņā Džokovičam fanu kāds bariņš atradīsies. No tiem, kuri sevi iedomājas ar zilām asinīm, bet patiesībā mucā dzīvo.
, 2022-01-06 21:18, pirms 2 gadiem
Interesanti, kāda ir Lacoste loma šajā, un Eurosport?
Ja viņš sevi salīdzina ar blm, tad tas ir primāta cienīgs gājiens. Labāk patiktu Nole kā tīrs antivaxeris, šobrīd tādi balkānu čigāna gājieni pec krievu parunas par zivtiņu ....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Janniks Sinners. Foto: AFP/Scanpix
25

Sinners glābjas no 0-2 un triumfē savā pirmajā Grand Slam finālā

Prestižā tenisa turnīra "Australian Open" vīriešu vienspēļu finālā tikās divi tenisisti, kuri Melburnā vēl nebija triumfējuši, un 22 gadus vecais itālietis Janniks Sinners piecu setu un nepilnu četru stundu cīņā pārspēja trešo Melburnas finālu zaudējušo Daņiilu Medvedevu – 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3.
"Australian Open" fināla dalībnieces - Elīza Mertensa, Suvei Sei, Ludmila Kičenoka, Aļona Ostapenko. Foto: AFP/Scanpix
17

Ostapenko/Kičenoka piekāpjas "Australian Open" finālā

Melburnā tuvojas noslēgumam "Australian Open". Šodienas finālā Latvijas-Ukrainas tandēms Aļona Ostapenko/Ludmila Kičenoka (#11) zaudēja ar otro numuru izsētajam Beļģijas-Taivānas duetam Elīzai Mertensai/Suvei Sei - 1:6, 5:7.
Foto: EPA/Scanpix
2

Bopanna un Ebdens Austrālijas atklātajā tenisa čempionātā uzvar dubultspēlēs

LETA. Internacionālais duets Rohens Bopanna un Metjū Ebdens sestdien Melburnā kļuva par Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētājiem vīriešu dubultspēlē.