Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Cīrulis

Vozņacki vai Klijstersa – kura triumfēs Dohā?

Vozņacki vai Klijstersa – kura triumfēs Dohā?
Kima Klijstersa vai Karolīna Vozņacki?
Foto: AP/Scanpix

Šodien Kataras galvaspilsētā Dohā notiks „WTA Championships” turnīra fināli vienspēlēs un dubultspēlēs. Lielākā interese, protams, par vienspēļu finālu, kurā tiksies dāniete Karolīna Vozņacki un beļģiete Kima Klijstersa. Mača sākums 17:00, tiešraide „Eurosport” TV kanālā.

WTA sezonas noslēguma turnīrs šogad trešo un pēdējo reizi norisinās Kataras galvaspilsētā Dohā. Turnīra norises vieta dalībnieces pārsteidza ar visai lielo karstumu (vairāk nekā +30 pēc Celsija un pietiekami liels gaisa mitrums), tomēr tas neliedza tenisistēm parādīt labu sniegumu. Apakšgrupu turnīros veiksmīgākās izrādījās krieviete Vera Zvonarjova un austrāliete Samanta Stosura, izcīnot pirmās vietas, taču pusfinālos viņas bija spiestas atzīt otro vietu ieguvēju – attiecīgi Karolīnas Vozņacki un Kimas Klijstersas pārākumu. Līdz ar to šodien cīņā par galveno balvu dosies tenisistes, kuras uzskatīja par galvenajām favorītēm jau pirms turnīra.

Klijstersa WTA sezonas noslēguma turnīros šogad startē trešo reizi karjerā. Pirmās divas bija ļoti sekmīgas – gan 2002., gan 2003. gadā viņa kļuva par čempioni. Uz šī gada turnīru viņa ieradās pēc itin lielas pauzes (nebija spēlējusi kopš triumfa „US Open”), tomēr jau pirmajās cīņās parādīja, ka ir itin labi sagatavojusies. Vietu pusfinālā devā uzvaras pār Jeļenu Jankoviču (6:2, 6:3) un Viktoriju Azarenku (6:4, 5:7, 6:1), bet spēle pret Veru Zvonarjovu vairs nebija tik svarīga (beļģiete nerāvās pēc uzvaras par visām varītēm un zaudēja ar 4:6, 5:7). Vakar pusfinālā viņai piekto reizi karjerā izdevās tikt galā ar austrālieti Samantu Stosuru – 7:6(3), 6:1, kaut arī spēles ziņā Kimai vēl bija kur pielikt.

WTA ranga līderei Karolīnai Vozņacki turnīrs Dohā šogad iznācis diezgan saspringts. Sākts tika ar sagrāvi pār Jeļenu Dementjevu (6:1, 6:1), bet tam sekoja negaidīta sakāve pret Stosuru (4:6, 4:6). Trešajā apakšgrupas spēlē dānietei bija obligāti jāuzvar itāliete Frančeska Skjavone, bet pirmais sets tika zaudēts – 3:6. Vozņacki fani gan varēja uzelpot pēc nākamajiem diviem setiem, kad viņu favorīte radikāli mainīja cīņas ritējumu un triumfēja ar 6:1, 6:1. Vakar pusfināls pret Veru Zvonarjovu iznāca ļoti viļņveidīga – vispirms dāniete tika priekšā ar 4:1, tad Zvonarjova atbildēja ar četriem geimiem pēc kārtas (4:5), tomēr pēdējais vārds cīņā piederēja dānietei – atspēlēta setbumba un paņemti deviņi geimi pēc kārtas – 7:5, 6:0.

Abas finālistes šodien tiksies otro reizi karjerā. Abu pirmā cīņa arī bijusi finālā – 2009. gada „US Open” sacensībās beļģiete triumfēja ar 7:5, 6:3. Arī šoreiz bukmeikeru skatījumā cīņas favorīte ir beļģiete, tomēr ar ļoti nelielu handikapu. Daudz ko izšķirs kļūdu skaits – Klijstersai Dohā tās bijušas itin daudz (arī dubultkļūdas servējot), tomēr sev neierasti daudz kļūdas pieļāvusi arī Vozņacki. Cerams, ka šodien sportistes spēs nodemonstrēt augsta līmeņa tenisu, priecējot skatītājus kā klātienē, tā pie TV ekrāniem. Tiešraidē spēli varēsiet skatīties „Eurosport” TV kanālā, tās sākums 17:00.

Tāpat čempiones noteiks arī dubultspēlēs – tur uz titulu pretendē Flavija Penneta (Itālija) un Gizela Dulko (Argentīna), kuras nodrošinājušas sezonas noslēguma līderu godu, kā arī Kveta Peške (Čehija) un Katarina Srebotņika (Slovēnija).

Izmantotie resursi:
WTA | Women's Tennis News, Tournaments,...

Vēlos, lai finālā uzvar...

  • 33

  • 45



, 2010-10-31 11:03, pirms 13 gadiem
abas superīgas tenisistes.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-10-31 11:44, pirms 13 gadiem
Gribetos,lai uzvar simpātiskā dāniete!
Slēpts komentārs: andzadzo2008
, 2010-10-31 12:23, pirms 13 gadiem
Kim Clijsters - simply the best ever !!!The Belle of the tennis !!!
, 2010-10-31 13:29, pirms 13 gadiem
par Caro protams. =)
, 2010-10-31 14:30, pirms 13 gadiem
man domāt, ka vinnēs Sevastova
, 2010-10-31 16:42, pirms 13 gadiem
Uzvarēs Babolat,protams.
Gaidu ieteikumus,kādu akciju šoreiz piedāvāt Babolat inventāram pēc tik pārliecinošiem sasniegumiem.
Endijs Marejs. Foto: Reuters/Scanpix

Marejs pēc potītes savainojuma atsācis treniņus

LETA--DPA. Lielbritānijas tenisists Endijs Marejs pēc marta beigās gūtā potītes savainojuma atsācis treniņus, taču vēl nav zināms, kad viņš atgriezīsies sacensībās.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
1

Švjoteka Štutgartē sāk ar uzvaru, Kostjuka iespaidīgi triumfē, Radukanu sakauj Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Ceturtdien 1/4 finālu sasniedza arī poliete Iga Švjonteka, pēc tam Latvijas tenisa līderi izslēgusī čehiete Linda Noskova piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Emmai Radukanu, bet vēlajā spēlē ukrainiete Marta Kostjuka uzveica ķīnieti Cjiņveņu Dženu.
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.