Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Džokovičs pret Nadalu: tenisa klasikas 59. cēliens šovakar Parīzē

Džokovičs pret Nadalu: tenisa klasikas 59. cēliens šovakar Parīzē
Novaks Džokovičs un Rafaels Nadals pagājušā gada ''French Open'' pusfinālā. Foto: AP/Scanpix

Šovakar Francijas atklātā tenisa čempionāta ceturtdaļfinālā 59. savstarpējo dueli aizvadīs divi no visu laiku izcilākajiem sporta veida pārstāvjiem - Novaks Džokovičs un Rafaels Nadals. Spēles sākums pulksten 21:45. Tikmēr Latvijas labākā tenisiste Aļona Ostapenko duetā ar Ludmilu Kičenoku pulksten 15:00 spēlēs dubultspēļu ceturtdaļfinālā. Ernestam Gulbim Challenger turnīrā Itālijā būs otrā iespēja pieveikt Robinu Hāsi.

• Tenisa izcilnieki 59. savstarpējo maču aizvadīs šovakar, pulksten 21:45 uzsākot maču Filipa Šatrjē vārdā nosauktajā kortā. Spēli tiešraidē demonstrēs kanālā ''Eurosport 1'' un straumēšanas platformā ''Eurosport Player''.

• Neviens cits duets profesionālajā tenisā nav aizvadījis tik daudz savstarpējos dueļus. Līdz šim Džokovičs triumfējis 30 mačos, bet Nadals ticis pie 28 panākumiem. Serbs divas trešdaļas uzvaru svinējis uz cietā seguma, bet spānis izcīnījis 19 uzvaras uz māla jeb tenisita. Salīdzinājumam - Džons Makinrojs un Bjērns Borjs aizvadīja 14 savstarpējos mačus.

Grand Slam mačos gan līdz šim sekmīgāks bijis Spānijas tenisists, uzvarot desmit no 17 Major mačiem.

• No iepriekšējām 58 spēlēm starp Džokoviču un Nadalu 50 mačos uzvarējis tas tenisists, kurš triumfējis pirmajā setā.

• Džokovičs un Nadals arī ir vienīgais duets atvērtajā ērā, kas viens pret otru spēlējuši četros Grand Slam finālos pēc kārtas, sākot ar 2011. gada Vimbldonu un noslēdzot ar 2012. gada ''French Open''.

• 20 Grand Slam titulus izcīnījušais Novaks Džokovičs patlaban ir ATP ranga līderis, bet Rafaels Nadals, kurš izcīnījis par vienu Grand Slam trofeju vairāk, atrodas ranga piektajā pozīcijā.

• Rafaels Nadals ir trīspadsmitkārtējais ''Roland Garros'' uzvarētājs, triumfējot 109 no 112 spēlēm, savukārt Džokovičs Parīzē triumfējis divreiz - 2016. un 2021. gadā.

• Abi iepriekš tikās pagājušā gada ''French Open'' pusfinālā. Toreiz četros setos pārāks bija Džokovičs (3:6, 6:3, 7:6 (4), 6:2), pēcāk arī izcīnot titulu.

• Aizvadītajās četrās 2022. gada turnīra spēlēs serbs nav zaudējis ne setā, pārliecinoši uzveicot Jošihito Nišioku (#99), Aleksu Molčanu (#38), Aljažu Bedeni (#195) un Djego Švarcmanu (#16).

• Savukārt par māla karali dēvētais Nadals itin viegli pārvarēja pirmās trīs kārtas, nezaudējot setus pret Džordanu Tompsonu (#82), Korentēnu Mutē (#139) un Botiču Van De Zandšulpu (#29). Spraigākais Nadalam izvērtās astotdaļfināls, kurā nācās aizvadīt piecu setu un četrarpus stundu ilgu cīņu pret pasaules ranga devīto numuru Fēliksu Ožē-Aliasimu.

• Astotdaļfināls pret Kanādas pirmo raketi bija trešā Nadala piecu setu cīņa ''French Open'' turnīros. Bez tās maksimālais setu skaits spēlēts arī 2011. gadā pret Džonu Isneru un 2013. gadā pret Džokoviču.

• Pirmo savstarpējo cīņu izcilie tenisisti aizvadīja 2006. gada Francijas atklātajā čempionātā, kad 20 gadus vecais Nadals ar 6:4, 6:4 uzvarēja pirmos divus setus pret 19 gadus veco Džokoviču, serbam izstājoties trešā seta sākumā. Arī tā bija ceturtdaļfināla cīņa.

• Bez šī dueļa 2022. gada ''French Open'' ceturtdaļfinālā Spānijas tenisa princis Karloss Alkarass spēlēs pret ATP ranga trešo raketi Aleksandru Zverevu (otrdien), Kaspers Rūds sacentīsies pret Holgeru Rūni (trešdien), bet Marins Čiličs eksaminēs Andreju Rubļovu (trešdien).

''French Open'' vīriešu vienspēles, ceturtdaļfināls

PārisRezultāts
Novaks Džokovičs [1] - Rafaels Nadals [5]31.05.
Aleksandrs Zverevs [3] - Karloss Alkarass [6]31.05.
Kaspers Rūds [8] - Holgers Rūne01.06.
Andrejs Rubļovs [7] - Marins Čiličs [20]01.06.

Latvijas tenisisti

''French Open'' sieviešu dubultspēļu ceturtdaļfinālā Latvijas labākā tenisiste Aļona Ostapenko duetā ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku spēlēs pret Beļģijas tenisistēm Marinu Zanevsku un Kimberliju Cimmermani.

• Spēles sākums pulksten 15:00 pēc Latvijas laika. To tiešraidē varēs vērot straumēšanas platformā ''Eurosport Player''.

• Dueti savstarpējos mačus vēl nav aizvadījuši.

• Ja izdosies uzvarēt, pusfinālā jāspēlē pret Francijas duetu Garsiju un Mladenoviču vai ķīnietēm Ksu un Jangu.

• Pāris, kas iekļūs pusfinālā, tiks pie 146 tūkstošiem eiro.

Itālijas pilsētā Forli notiekošajā Challenger pamatturnīrā maču aizvadīs Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis (#384), kurš ar otro piegājienu divās dienās lūkos pārspēt nīderlandieti Robinu Hāsi (#265).

• Ernests pirmdien zaudēja Hāsem kvalifikācijas finālā, tomēr iekļuva pamatturnīrā kā laimīgais zaudētājs.

• Mača sākums pulksten 14:00.

Izmantotie resursi:
https://www.atptour.com/


, 2022-05-31 10:17, pirms 2 gadiem
...tik neprognozējami, bet laikam jau Novaks...vecums nenāk viens, un Rafa vairāk izšāvies...bet titulu ņems kāds jaunais ...nu, tur Karloss Alkarass, Andrejs Rubļovs, mazāk kāds no skandināviem...šodien es liktu uz krievu....a fgviņzin, bet vecie nebūs
, 2022-05-31 10:37, pirms 2 gadiem
Izskatās pilnīgi droša likme uz Novaku.
Iepriekšējās kārtas 5 seti Nadala kājai par labu nenāca. Bet bez 100% funkcionalitātes pret Novaku nav ko darīt.
, 2022-05-31 10:39, pirms 2 gadiem
dakots rakstīja: ...tik neprognozējami, bet laikam jau Novaks...vecums nenāk viens, un Rafa vairāk izšāvies...bet titulu ņems kāds jaunais ...nu, tur Karloss Alkarass, Andrejs Rubļovs, mazāk kāds no skandināviem...šodien es liktu uz krievu....a fgviņzin, bet vecie nebūs
Ja Alkarass nepaņems, tad tikai pieredzes trūkuma dēļ. Vai pārdegs mērķa tuvuma iespaidā.
, 2022-05-31 10:47, pirms 2 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Ja Alkarass nepaņems, tad tikai pieredzes trūkuma dēļ. Vai pārdegs mērķa tuvuma iespaidā.
es tieši par pārdegšanu domāju...un pieredzes trūkumu...viss atkarīgs būs no tā, kas būs pret viņu finālā...ja jaunais dānis, tad pieredzes abiem nav...ja būs krievs, tad visādi var sanākt
, 2022-05-31 11:02, pirms 2 gadiem
dakots rakstīja: ...tik neprognozējami, bet laikam jau Novaks...vecums nenāk viens, un Rafa vairāk izšāvies...bet titulu ņems kāds jaunais ...nu, tur Karloss Alkarass, Andrejs Rubļovs, mazāk kāds no skandināviem...šodien es liktu uz krievu....a fgviņzin, bet vecie nebūs
akd, kaads tev vel Rublevs? vinsh vakar jau butu atbriivots, ja Sinners nebutu notraumejies. Rublevs nekad dzive neuzvares GS.
, 2022-05-31 11:11, pirms 2 gadiem
Gribētos skaistu piecu setu maču, bet tas var atstāt iespaidu uz pusfinālu. No otras puses domāju, ka Čiličs pat varētu būt nopietnākais konkurents. Dānis pārāk jauns vēl, ko vakar varēja beigās redzēt. Rubļovs Grand Slam turnīros nekad nav pārliecinājis. Rūdam, manuprāt, šobrīd nav tāda tenisa, lai pats varētu apspēlēt top klases pretinieku, un arī pirmoreiz tik tālu ticis. Čiličam ir gan pieredze, gan agresīvs teniss. Ja aiziet pirmā serve un bumbiņas lido laukumā, tad domāju, ka var sagādāt problēmas jebkuram.
, 2022-05-31 11:48, pirms 2 gadiem
Fzokovičs panems 3 setos un velak arī visu turnīru
, 2022-05-31 12:06, pirms 2 gadiem
elgarz rakstīja: akd, kaads tev vel Rublevs? vinsh vakar jau butu atbriivots, ja Sinners nebutu notraumejies. Rublevs nekad dzive neuzvares GS.
es skatos pēc gaidāmajām spēlēm, šim ceļš uz finālu vieglāks...otrā zarā viens otru tur nokaus un vai varēs vēl finālu pavilkt
, 2022-05-31 12:13, pirms 2 gadiem
Šovakar Spartaks. Pārāk labi viens otru zin, lai Rafa atrastu kādu knifu kā apmānīt serbu.
Kāpēc Saša nekur jums nefigurē. Panākumu atslēga nr1 ir serve un ja neaizies, tad nebūs. nr2 nogurums vēl nav izpaudies.
Vispār traks siets, ka visi pretendenti vienā zarā.
Čiličs var apspēlēt rubli un tikt līdz finālam bet tālāk ja pēc dažādām sakarībām cik pats un pretinieks izdampējies.
, 2022-05-31 12:18, pirms 2 gadiem
nicks rakstīja: Kāpēc Saša nekur jums nefigurē. Panākumu atslēga nr1 ir serve un ja neaizies, tad nebūs. nr2 nogurums vēl nav izpaudies.
domā viņam pret jauno spāni ir cerības?
, 2022-05-31 12:31, pirms 2 gadiem
dakots rakstīja: domā viņam pret jauno spāni ir cerības?
Ar galvu viņam viss kārtībā, kājās spānis ir spēcīgāks. Es vismaz neuzskatītu par pārsteigumu Zvereva uzvaru.

P.S. Par dāmām nekā šajā portālā. Šobrīd Lenglenas kortā spēlē divas, kuras kādreiz nedrīkstēja neskatīt - G.Dulko un G.Sabatini
, 2022-05-31 14:10, pirms 2 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Izskatās pilnīgi droša likme uz Novaku.
Iepriekšējās kārtas 5 seti Nadala kājai par labu nenāca. Bet bez 100% funkcionalitātes pret Novaku nav ko darīt.
Spēli redzēji? Piektajā setā izskatījās svaigs, nebija nogurumu pazīmes.
, 2022-05-31 14:11, pirms 2 gadiem
nicks rakstīja: Ar galvu viņam viss kārtībā, kājās spānis ir spēcīgāks. Es vismaz neuzskatītu par pārsteigumu Zvereva uzvaru.

P.S. Par dāmām nekā šajā portālā. Šobrīd Lenglenas kortā spēlē divas, kuras kādreiz nedrīkstēja neskatīt - G.Dulko un G.Sabatini
Zverevam ar galvu viss kārtībā? Kopš kura laika? Kopš dienas, kad tiesnesim uz paaugstinājuma sita ar raketi pa kājām? Zverevs nekad nebūs GS čempions.
, 2022-05-31 14:43, pirms 2 gadiem
Juris_Churis rakstīja: Spēli redzēji? Piektajā setā izskatījās svaigs, nebija nogurumu pazīmes.
Tas neko nenozīmē, jo 1) stāsts šajā vecumā ir par atjaunošanos; 2) kāju kaite viņam var uzdot jebkurā brīdī un piecsetnieka slodze tur par labu nekādi nenāk.
, 2022-05-31 15:58, pirms 2 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Tas neko nenozīmē, jo 1) stāsts šajā vecumā ir par atjaunošanos; 2) kāju kaite viņam var uzdot jebkurā brīdī un piecsetnieka slodze tur par labu nekādi nenāk.
Šajā gadījumā "piecsetinieks" skan trakāk nekā tā spēle patiesībā bija. Kājas kaite viņam var uzdot arī ejot pa ielu, hroniska kaite, neko nevar darīt, tāpēc par argumentu to neizmantotu. Paskatīsimies kā būs atjaunojies.
, 2022-05-31 18:11, pirms 2 gadiem
A kas viniem kkads slegtais korts ar apgaismojumu ir? 21:45 saakums, taa spele vsr iet lidz 3 nakti
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2022-05-31 20:10, pirms 2 gadiem
Ir kāds links/streams kurš iet ārzemēs?
Paldies.
, 2022-05-31 20:12, pirms 2 gadiem
Juris_Churis rakstīja: Zverevam ar galvu viss kārtībā? Kopš kura laika? Kopš dienas, kad tiesnesim uz paaugstinājuma sita ar raketi pa kājām? Zverevs nekad nebūs GS čempions.
Nejauc 2p. Makinrojam arī varbūt viss nebija ar galvu kārtībā
, 2022-05-31 20:22, pirms 2 gadiem
nicks rakstīja: Nejauc 2p. Makinrojam arī varbūt viss nebija ar galvu kārtībā
Salīdzinot Makinroju ar Zverevu, manuprāt, tu jauc 2p
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2022-05-31 21:12, pirms 2 gadiem
Juris_Churis rakstīja: Salīdzinot Makinroju ar Zverevu, manuprāt, tu jauc 2p
Tu runā par huligānismu, es par Sašas spēli. Nupat izturēja stadionu un steroīdu zēnu pret sevi.
, 2022-05-31 21:59, pirms 2 gadiem
nicks rakstīja: Tu runā par huligānismu, es par Sašas spēli. Nupat izturēja stadionu un steroīdu zēnu pret sevi.
paveicās, ka nebija 5.sets...to neizturētu, bet malacis - bija gatavs, kas vien jau ir bonus pusfināla pārliecībai...ja Novak -Rafa būs 5 seti, tad Zverevam ir iespēja uz finālu tikt!
, 2022-06-01 02:19, pirms 2 gadiem
Rafa!!!
Marta Kostjuka. Foto: Jimmie48 / WTA

Švjonteka, Ribakina, Vondroušova un Kostjuka tiek Štutgartes pusfinālā

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Piektdien pusfinālu sasniedza poliete Iga Švjonteka, kazahiete Jeļena Ribakina, čehiete Marketa Vondroušova un ukrainiete Marta Kostjuka.
Endijs Marejs. Foto: Reuters/Scanpix

Marejs pēc potītes savainojuma atsācis treniņus

LETA--DPA. Lielbritānijas tenisists Endijs Marejs pēc marta beigās gūtā potītes savainojuma atsācis treniņus, taču vēl nav zināms, kad viņš atgriezīsies sacensībās.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
1

Švjoteka Štutgartē sāk ar uzvaru, Kostjuka iespaidīgi triumfē, Radukanu sakauj Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Ceturtdien 1/4 finālu sasniedza arī poliete Iga Švjonteka, pēc tam Latvijas tenisa līderi izslēgusī čehiete Linda Noskova piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Emmai Radukanu, bet vēlajā spēlē ukrainiete Marta Kostjuka uzveica ķīnieti Cjiņveņu Dženu.