Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Čempione Bārtija kļūst par Maiami turnīra pirmo pusfinālisti

Čempione Bārtija kļūst par Maiami turnīra pirmo pusfinālisti
Ešlija Bārtija. Foto: AP/Scanpix

WTA ranga līdere Ešlija Bārtija Maiami WTA 1000 turnīra titula aizstāvēšanu turpināja ar ceturtdaļfinālā gūtu 6:4, 6:7(5), 6:3 uzvaru pār Baltkrievijas pirmo numuru Arinu Sabaļenku (WTA 8.).

Ešlija Bārtija atspēlēja visas septiņas breikbumbas, no kurām pirmās trīs bija 1. seta sestajā geimā, kad Austrālijas tenisistei servi izdevās nosargāt no 0:40. Savukārt Arina Sabaļenka devītajā geimā servi nenoturēja no 40:15 pārsvara, geima turpinājumā ieservējot divas dubultkļūdas. Bārtija pie 5:4 izservēja setu.

2. setā breiku nebija, bet Bārtija taibreikā divreiz nenosargāja pārsvaru – viņa bija vadībā ar 4:2 un vēlāk pēc Sabaļenkas dubultkļūdas tika priekšā ar 5:4. Sabaļenka uzreiz atspēlējās, ar "forehand" uzbrukumiem uzvarot abos pretinieces serves punktos un iegūstot setbumbu. Bārtijai liels sānu auts ar "slaisu".

Pēdējā setā breikbumbas vajadzēja atspēlēt tikai Sabaļenkai. Viņa sestajā geimā atrisināja 15:40 problēmu, bet aiznākamajā geimā palika tukšā. Bārtija pie 5:3 ar vēl vienu "sauso" geimu izservēja maču. Čempione uzvarēja cīņas pēdējās deviņās izspēlēs.

Bārtijai mierīgāks, taču arī precīzāks teniss ar 28 tīri uzvarētām izspēlēm un 22 nepiespiestajām kļūdām, kamēr Sabaļenkai bija 40 neaizsniedzami raidījumi un 47 nepiespiestās kļūdas. Bārtija panāca izlīdzinājumu savstarpējo maču rēķinos (3-3). Viņa abas iepriekšējās uzvaras guva Austrālijā notikušos mačos, bet Sabaļenkai visas trīs uzvaras Ķīnas turnīros.

Bārtija vairāk nekā gadu nebija tikusies ar Top 10 spēlētāju. Viņai pēdējais tāds mačs bija 2020. gada "Australian Open" ceturtdaļfinālā, kur Ešlija ar 7:6(2), 6:2 apspēlēja astoto numuru Petru Kvitovu.


Endijs Marejs. Foto: Reuters/Scanpix

Marejs pēc potītes savainojuma atsācis treniņus

LETA--DPA. Lielbritānijas tenisists Endijs Marejs pēc marta beigās gūtā potītes savainojuma atsācis treniņus, taču vēl nav zināms, kad viņš atgriezīsies sacensībās.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
1

Švjoteka Štutgartē sāk ar uzvaru, Kostjuka iespaidīgi triumfē, Radukanu sakauj Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Ceturtdien 1/4 finālu sasniedza arī poliete Iga Švjonteka, pēc tam Latvijas tenisa līderi izslēgusī čehiete Linda Noskova piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Emmai Radukanu, bet vēlajā spēlē ukrainiete Marta Kostjuka uzveica ķīnieti Cjiņveņu Dženu.
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.