Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Osaka pēc izstāšanās no Sinsinati turnīra sasniedz finālu

Osaka pēc izstāšanās no Sinsinati turnīra sasniedz finālu
Naomi Osaka. Foto: AP/Scanpix

Ņujorkā notiekošā "Western & Southern Open" turnīra finālā sestdien tiksies bijušās WTA ranga līderes – šobrīd 10. vietā esošā Naomi Osaka un 59. pozīcijas īpašniece Viktorija Azarenka, kura šajā turnīrā uzvarēja 2013. gadā, kad tas notika savā ierastajā mājvietā Sinsinati.

Naomi Osaka trešdien pēc iekļūšanas pusfinālā paziņoja, ka turnīru neturpinās, pievienojoties ASV notiekošajiem protestiem par policistu vardarbību pret melnādainajiem iedzīvotājiem. Turnīrs pēc Osakas paziņojuma vakar tika iepauzēts, pusfināliem tiekot pārceltiem uz šodienu, bet WTA un turnīra pārstāvji Osaku pārliecināja turpināt spēlēt.

Osaka šodien ar 6:2, 7:6(5) apspēlēja ranga 22. vietā esošo beļģieti Elīzi Mertensu, sarežģītā mačā atspēlējot 18 no 21 breikbumbas! Osaka 2. setā bija spiesta atspēlēt breiku (2:4), turklāt devītajā geimā viņai izdevās izglābties no 0:40, šajā geimā atvairot kopumā astoņas breikbumbas. Mertensa pirms taibreika izgājienā pie tīkla atspēlēja mačbumbu, bet taibreikā no 5:4 (sava serve) punktus neguva.

Viktorija Azarenka paralēli notikušajā mačā ar 4:6, 6:4, 6:1 pieveica britu pirmo numuru Johannu Kontu (WTA 15.), kura vadībā izvirzījās piektajā geimā. Konta ar grūtībām nodrošināja uzvaru 1. setā, to pabeidzot ar astoto setbumbu, bet turpinājumā dominēja Baltkrievijas sportiste.

Azarenkai sestdien būs nozīmīgākais fināls četru gadu laikā – kopš 2016. gada marta, kad viņa triumfēja Maiami "Premier Mandatory" sērijas turnīrā. Viņa kopš tā laika finālā spēlējusi tikai vienreiz, pērn zaudējot "International" turnīrā Monterejā. Azarenkai pret Osaku ir negatīva 1-2 bilance, zaudējot pēdējos divos mačos.


Endijs Marejs. Foto: Reuters/Scanpix

Marejs pēc potītes savainojuma atsācis treniņus

LETA--DPA. Lielbritānijas tenisists Endijs Marejs pēc marta beigās gūtā potītes savainojuma atsācis treniņus, taču vēl nav zināms, kad viņš atgriezīsies sacensībās.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
1

Švjoteka Štutgartē sāk ar uzvaru, Kostjuka iespaidīgi triumfē, Radukanu sakauj Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Ceturtdien 1/4 finālu sasniedza arī poliete Iga Švjonteka, pēc tam Latvijas tenisa līderi izslēgusī čehiete Linda Noskova piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Emmai Radukanu, bet vēlajā spēlē ukrainiete Marta Kostjuka uzveica ķīnieti Cjiņveņu Dženu.
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.