Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Sakari šogad otro reizi pieveic Švjonteku un beidzot tiek līdz finālam

Sakari šogad otro reizi pieveic Švjonteku un beidzot tiek līdz finālam
Marija Sakari. Foto: Reuters/Scanpix

Ostravas WTA 500 finālu svētdien izspēlēs Grieķijas un Igaunijas labākās tenisistes, kuras pusfinālos sakāva rangā augstāk esošas spēlētājas. Marija Sakari (WTA 12.) ar 6:4, 7:5 pieveica sesto numuru Igu Švjonteku, bet Anete Kontaveita (WTA 30.) ar 6:0, 6:4 uzvarēja ļoti vāju maču aizvadījušo Petru Kvitovu (WTA 10.).

Marija Sakari atspēlēja divas no trim breikbumbām, vienīgo reizi servi zaudējot, kad viņai bija seta un breika pārsvars (6:4 un 4:2). Grieķiete aizvadīja kopumā uzbrukumā aktīvāku maču un arī bija tradicionāli spēcīga aizsardzībā.

Viņa Igu Švjonteku šogad pieveica arī "French Open" ceturtdaļfinālā ar 6:4, 6:4, beidzot polietes titula aizstāvēšanas misiju. Švjonteka Ostravā bija pirmoreiz WTA turnīrā bija izsēta ar pirmo numuru.

Sakari ar sesto mēģinājumu šogad beidzot uzvarēja pusfinālā, sasniedzot tikai trešo finālu (1-1). Viņa vienīgo titulu izcīnīja 2019. gadā WTA 250 turnīrā Rabātā uz māla seguma.

Anete Kontaveita pārtrauca divu zaudējumu mini sēriju pret Petru Kvitovu, deficītu savstarpējo maču rēķinos samazinot līdz 3-5. Šodien tika fiksēta šīs sāncensības graujošākā uzvara, kas lielā mērā notika Kvitovas vājuma dēļ.

Čehiete savās mājās notikušajā mačā kapitulēja stundā un 11 minūtēs, kuru laikā sakrāja 28 nepiespiestās kļūdas. Petrai "sausā" zaudētajā 1. setā bija vairāk kļūdu nekā iegūto punktu (16:11).

Arī Kontaveita rīt cīnīsies par savu lielāko WTA titulu. Viņai ir divas WTA 250 trofejas, kas iegūtas 2017. gadā Hertogenbošā un pagājušajā mēnesī Čikāgā.


Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA
6

Ostapenko mēģinās otro reizi sasniegt Madrides "WTA 1000" trešo kārtu

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. Pēc plkst. 13.30 Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko otrajā kārtā cīnīsies pret spānieti Džesiku Bousasu.
Rafaels Nadals. Foto: AP/Scanpix
6

Nadals nav pārliecināts par savu dalību "French Open"

LETA--AP. Bijušais pasaules ranga līderis Rafaels Nadals sacentīsies Francijas atklātajā čempionātā, ja spēs turnīram pienācīgi sagatavoties un būt konkurētspējīgs tajā, teica tenisists.
Paula Badosa un Džesika Bousasa. Foto: Mutua Madrid Open
1

Bousasa uzvar Badosu un kļūst par Ostapenko oponenti Madridē

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Spānijas spēlētāju cīņā Džesika Bousasa šodien apspēlēja Paulu Badosu (2:6, 6:3, 6:3) un kļuva par Latvijas tenisa līderes Aļonas Ostapenko pretinieci otrajā kārtā.