Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Covid-19 ballīte Balkānu gaumē: saslimis gan pats Džokovičs un viņa sieva, gan arī citi

Covid-19 ballīte Balkānu gaumē: saslimis gan pats Džokovičs un viņa sieva, gan arī citi
Serbu sporta zvaigznes – basketbolists Nikola Jokičs un tenisists Novaks Džokovičs. Foto: Stjepanovic/Betaphoto/Sipa

Ar milzu fiasko priekšlaicīgi noslēgusies Adrijas tūre tenisā, kurā sākotnēji tika plānoti četri posmi, bet līdz galam tika pabeigts tikai viens. Šā turnīra laikā pozitīvas Covid-19 analīzes atklātas četriem tenisistiem ar pašu tūres organizatoru un pasaules pirmo raketi Novaku Džokoviču priekšgalā.

Pirmajam pozitīvas analīzes tika atklātas bulgāram Grigoram Dimitrovam (#19), tādēļ svētdien tika atcelts Zadaras posma fināls, kurā bija jāpiedalās Džokovičam un krievu tenisistam Andrejam Rubļovam. Tomēr vēlāk pozitīvas analīzes tika atklātas vēl virknei tieši vai netieši iesaistīto personu – saslimis ir arī Dimitrova pretinieks Borna Čoričs (#33), kā arī Viktors Troickis (#184) un pats Džokovičs, kurš pirmo divu posmu laikā pa reizei uzvarēja gan Troicki, gan Čoriču. Pozitīvas analīzes fiksētas arī Džokoviča sievai, Troicka sievai, kura ir gaidībās, Dimitrova trenerim un Džokoviča fiziskās sagatavotības trenerim.

Džokovičs atteicās analīzes nodot uz vietas turnīrā, taču to kopā ar sievu izdarīja pēc atgriešanās Serbijas galvaspilsētā Belgradā. Jau ziņojām, ka saslimusi arī cita serbu sporta zvaigzne Nikola Jokičs, kurš kopā ar Džokoviču pirms divām nedēļām apmeklēja Belgradas "Partizan" paraugspēli, pēc kuras saslimšana vispirms tika atklāta "Partizan" spēlētājam Nikolam Jankovičam. Latviešu basketbolists Žanis Peiners šajā mačā nepiedalījās, jo rehabilitāciju jau kopš februāra veic Latvijā.

Lai arī Džokovičs ar sievu Jelenu nesen ziedoja vienu miljonu eiro Serbijas slimnīcām, pasaules pirmā rakete pandēmijas laikā vairākkārt izcēlusies ļoti negatīvā ziņā. Antivakcinēšanās aktīvists Džokovičs publiski pauda šaubas, vai viņš būtu gatavs vakcinēties, ja tā būtu obligāta prasība no ATP puses dalībai sacensībās. Tāpat viņš, uzturoties Spānijā, pārkāpa karantīnas ierobežojumus treniņu sakarā, bet paša organizētā Adrijas tūre bija paraugs, kā neievērot piesardzības normas – sākot ar sportistu apkampšanos un beidzot ar tenisistu ballītes rīkošanu. Pirmajā posmā Belgradā arī bija pilnas tribīnes – Serbijā sporta pasākumu apmeklēšana ir atļauta.

Džokovičs atvainojās visiem iesaistītajiem par saslimšanas gadījumiem un uzsvēra, ka Adrijas tūri rīkoja no sirds un tikai un vienīgi ar labvēlīgiem nolūkiem. Tajā bija paredzēti četri posmi. Pirmajā posmā Belgradā triumfēja austrietis Dominiks Tīms, bet pēc Zadaras sākotnēji bija plānoti vēl divi posmi – Melnkalnē, kas gan drīz vien tika atcelts, jo Melnkalne saglabāja slēgtu robežu ar Serbiju, un Bosnijā un Hercegovinā, kur tūre būtu noslēgusies nākamajā nedēļā. Džokoviča turnīru pēc saslimšanas gadījumiem publiski kritizēja gan austrālietis Niks Kirjoss, gan brits Endijs Marejs.

Augusta izskaņā vajadzētu sākties sezonas otrajam "Grand Slam" turnīram – Ņujorkā. Savukārt "Roland Garros" turnīrs Parīzē plānots septembrī.

Izmantotie resursi:
https://www.theguardian.com/sport/2...


, 2020-06-24 17:02, pirms 4 gadiem
Cik ironiski - lielākais pasaules sporta antivaxeris norauj covidu. Turklāt pēc tam, kad apsolījies nestartēt, ja Covid vakcīna būs tenisistiem obligāta.
, 2020-06-24 17:06, pirms 4 gadiem
Džoko sieva nav labāka..Tā viena no tiem 5G frīkiem
, 2020-06-24 17:31, pirms 4 gadiem
Ja viniem Covid izpaudisies tikai ar sagurumu, ka tas ir vairumam, tad vini bus vel lielaki vakcinas noliedzeji un teiks ka parspileta slimiba.
, 2020-06-24 17:31, pirms 4 gadiem
Es atvainojos autor, tev ar galvu viss kārtībā??? Vārdu salikums covid-19 ballīte neskan stulbi??? Cik cilvēku miruši pasaulē,tev ballīte. Kauns.
, 2020-06-24 17:59, pirms 4 gadiem
janx13 rakstīja: Es atvainojos autor, tev ar galvu viss kārtībā??? Vārdu salikums covid-19 ballīte neskan stulbi??? Cik cilvēku miruši pasaulē,tev ballīte. Kauns.
a tev ar galvu viss kārtībā? Cilvēki mira un mirs tik un tā, šis viss joks nekādas lielas izmaiņas pasaules mērogā mainījis nav, runāju par nāvju statistiku, ne par mediju kontroli, ne par cilvēku idiotismu kā tādu un aitas garu. Labāk izlasi kādu grāmatu vai prom atpakaļ uz alu un gaidi vakcīnu, pirms te pazemo sevi.
, 2020-06-24 18:09, pirms 4 gadiem
janx13 rakstīja: Es atvainojos autor, tev ar galvu viss kārtībā??? Vārdu salikums covid-19 ballīte neskan stulbi??? Cik cilvēku miruši pasaulē,tev ballīte. Kauns.
Nu bet Džoko tak klubā bija puspliko ballīte uz skatuves
, 2020-06-24 19:58, pirms 4 gadiem
Covidiotu turnīrs covidiotu stilā.
, 2020-06-24 21:44, pirms 4 gadiem
evil11 rakstīja: a tev ar galvu viss kārtībā? Cilvēki mira un mirs tik un tā, šis viss joks nekādas lielas izmaiņas pasaules mērogā mainījis nav, runāju par nāvju statistiku, ne par mediju kontroli, ne par cilvēku idiotismu kā tādu un aitas garu. Labāk izlasi kādu grāmatu vai prom atpakaļ uz alu un gaidi vakcīnu, pirms te pazemo sevi.
Cilvēks, kurš uzskata Covid-19 par joku, jautā citam, vai viņam ar galvu viss kārtībā? Prātiņ, nāc mājās! Izziņai: uz šodienu pasaulē inficējušies 9,4 miljoni, miruši 482 tūkstoši. Tie ir oficiālie skaitļi, bet patiesie ir vēl lielāki, jo vairākas valstis slēpj informāciju.
, 2020-06-24 21:53, pirms 4 gadiem
Evil11 tu tak nesaproti,vienalga covids, gripa,tripers, vai cita slimība runa ir par to kā tas kas notiek tiek pasniegts,bet tu tāpat nesapratīsi...
, 2020-06-25 19:50, pirms 4 gadiem
Gaidu Fedtārdu komentāru spamu. Beidzot viens no galvanajiem šveicieša pērējiem ir noķēris Covid. Tagad var droši organizēt US Open, Australian Open un Vimbldonu un Federeram atcelt iepriekš teikto, ka viņš vairs šosezon nespēlēs. Arī RG vajag atcelt, lai Rafa nedabūtu 20 GS, vai sagaidīt kamēr Rafa arī noķers kādu traumu vai Covid un tkai tad organizēt FO.
, 2020-07-02 15:06, pirms 4 gadiem
Dainis1998 rakstīja: Cik ironiski - lielākais pasaules sporta antivaxeris norauj covidu. Turklāt pēc tam, kad apsolījies nestartēt, ja Covid vakcīna būs tenisistiem obligāta.
Džokera un viņa sievas analīzes tomēr izrādījas negatīvas. Protams, žēl par citiem cietušajiem.
Aļona Ostapenko. Foto: porsche-tennis.com
10

Ostapenko paliek uz nulles četros savos geimos, kapitulējot Štutgartē

Vācijas pilsētā Štutgartē sācies "WTA 500" mala turnīrs hallē. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko šovakar pirmajā kārtā zaudēja čehietei Lindai Noskovai - 3:6, 1:6.
Rafaels Nadals. Foto: AFP/Scanpix

12 reizes par Barselonas čempionu kļuvušais Nadals atgriežas ar uzvaru

Spānijas otrajā lielākajā pilsētā Barselonā sācies "ATP 500" māla turnīrs. Atgriežoties apritē, spānis Rafaels Nadals pārspēja itālieti Flavio Kobolli - 6:2, 6:3.
Aļona Ostapenko. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Ostapenko desmitā kopš 19. februāra, Semeņistajai 113. vieta WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko atrodas "top 10" kopš 19. februāra, savukārt mūsu otrā rakete Darja Semeņistaja atkāpusies no 110. uz 113. vietu.