Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Cīrulis

ATP finālos – Federers pret Maijeru un Troickis pret Bagdati

ATP finālos – Federers pret Maijeru un Troickis pret Bagdati
Markoss Bagdatis
Foto: AP/Scanpix

Noskaidroti tie tenisisti, kuri svētdien centīsies tikt pie ATP vienspēļu tituliem. Stokholmā par galveno balvu sacentīsies šveicietis Rodžers Federers un vācietis Florians Maijers, bet Maskavā savu pirmo ATP titulu centīsies iegūt serbs Viktors Troickis, kura pretinieks būs kiprietis Markoss Bagdatis.

”If Stockholm Open”. Stokholma, Zviedrija

Stokholmas ATP turnīra finālu kā pirmais šodien sasniedza vācietis Florians Maijers, kurš spraigā triju setu spēlē pārspēja divkārtējo šī turnīra finālistu, somu Jarko Nieminenu – 4:6, 6:4, 7:6(3). Jāpiemin, ka trešajā setā Nieminenam bija mačbumba (servēja tobrīd Maijers), tomēr ilgā izspēlē vācietis bija veiksmīgāks. 27 gadus vecais Maijers ATP turnīra finālā iekļuvis trešo reizi karjerā (2005. un 2006. gadā viņš spēlēja finālā Sopotā), bet ATP vienspēļu titula viņa kontā nav.

Lai tiktu pie pirmā titula, svētdien Maijeram būs jāpaveic liels brīnums – jāuzvar šveicietis Rodžers Federers, kurš lūko tikt pie 64. ATP vienspēļu titula karjerā. Viņš šodien itin saspringtā mačā uzveica horvātu Ivanu Ļubičiču – 7:6(5), 6:2. Pirmā seta sākumā Federers pazaudēja savu servi un nokļuva iedzinējos, taču Ļubičičs neizservēja setu un vēlāk zaudēja taibreikā. Otrajā setā pie 1:2 Federers nokļuva iedzinējos ar 0:30 pie savas serves, tomēr atspēlējās ne vien šajā situācijā, bet paņēma arī visus nākamos geimus. Pret Maijeru Federers līdz šim spēlējis divas reizes – 2005. gadā Hallē uz zālāja uzvarēts ar 6:2, 6:4, bet 2006. gadā „Australian Open” ar 6:1, 6:4, 6:0.

”Kremlin Cup”. Maskava, Krievija

Maskavas ATP turnīra finālā šodien kā pirmais iekļuva serbs Viktors Troickis, kurš pārliecinoši apturēja Urugvajas tenisista Pablo Kuevasa veiksmju sēriju – 6:3, 6:3. Serbijas sportistam šis būs trešais šāda līmeņa fināls karjerā, pagaidām gan tajos nav veicies – 2008. gadā Vašingtonā tika zaudēts Huanam Martinam Del Potro, bet pērn Bangkokā Žilam Simonam.

Troicka sāncensi noteica krietni saspringtākā mačā. Gan kiprietis Markoss Bagdatis, gan uzbeks Deniss Istomins labi servēja, bet breikbumbu realizēšanā veiksmīgāks bija kiprietis, paņemot pirmo setu ar 6:4. Otrajā setā servētāji neatdeva ne geimu, bet taibreikā iniciatīva jau bija Istomina pusē – 7:6(5). Trešo setu uzbeks sāka ar diviem breikiem un 3:0 vadību, taču pārāk ātri noticēja, ka viss jau galā. Bagdatis ātri atguva vienu breiku un bija ļoti tuvu, lai panāktu izlīdzinājumu jau pēc astoņiem geimiem (trīs breikbumbas pie 3:4), tomēr Istominu izglāba serve. Vēl viena iespēja Bagdatim bija desmitajā geimā un šoreiz viņš izlīdzināja rezultātu. Mača uzvarētāju noteica taibreikā, kurā izteikti pārāks bija kiprietis – 7:2.

Līdz šim Bagdatis un Troickis savstarpējos mačos tikušies vienu reizi – šī gada sākumā Sidnejā ar 7:5, 6:3 triumfēja kiprietis.

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home

Kuri tenisisti rīt tiks pie ATP tituliem?

  • 8

  • 24

  • 2

  • 1



, 2010-10-23 20:54, pirms 13 gadiem
---..."...bet Maskavā savu pirmo ATP titulu iegūs serbs Viktors Troickis, kura pretinieks būs kiprietis Markoss Bagdatis."....

Autor, esi jau ar organizatoriem sazinājies par spēles uzvarētāju?....
, 2010-10-23 21:06, pirms 13 gadiem
siruan rakstīja: ---..."...bet Maskavā savu pirmo ATP titulu iegūs serbs Viktors Troickis, kura pretinieks būs kiprietis Markoss Bagdatis."....


Autor, esi jau ar organizatoriem sazinājies par spēles uzvarētāju?....
tagad naaksies..
, 2010-10-23 21:18, pirms 13 gadiem
Ļoti interesants pusfināls Stokholmā bija starp Nieminenu un Majeru. Abi trīs setus rādija lielisku spēli, Nieminens ar baigo cīņassparu spēlēja plus vēl skatītāju atbalsts bija viņa pusē. Žēl, ka neuzvarēja, bet mačbumbas izspēle, ko soms nepaņēma, vien bija ko vērta - kad Nieminens izspēlē glāba kārtējo jau praktiski beigto bumbu un līdaciņā leca pakaļ tai, bet sanāca vien līdz asinīm elkoni un celi noberzt.
, 2010-10-23 22:34, pirms 13 gadiem
Liekas jau, ka tomēr ne Majers ne Troickis netiks pie saviem pirmajiem tituliem! Rītdien jacer,ka Pavlovs tiks izšķirošaja kvalifikācijas kārtā. Nakamo nedeļu 3 atp 250 turniri?
, 2010-10-23 22:36, pirms 13 gadiem
Skuju-Janis rakstīja: Liekas jau, ka tomēr ne Majers ne Troickis netiks pie saviem pirmajiem tituliem! Rītdien jacer,ka Pavlovs tiks izšķirošaja kvalifikācijas kārtā. Nakamo nedeļu 3 atp 250 turniri?
jap.. peedeejie triis 250ieki shogad
, 2010-10-24 00:45, pirms 13 gadiem
Francija laikam tomēr vājakais turnīrs pēc spēlētāja saraksta. Skatos Pavlovam pret Moldāvu Ciumac jāspēlē, kuru Denis pērn Deivisa kausā jau apspēlēja! Rezultāti nekad nav bijuši dižie, karjerā 139/138 Cerams rītdien šis skaitlis atkal būs pa nullem Nepačekoju slinkuma dēļ, ja uzvarēs pret ko būs, bet ja nebūs atkal pret Ramu tad ar pārējiem var pacinities! Jo Rams tomēr ir augstākas klases spēlētājs, šogad vioenigi ļoti neveiksmigi!
Jeļena Ribakina. Foto: Jimmie48 / WTA

Ribakina un Kolinsa iekļūst Maiami "WTA 1000" finālā

Floridas metropolē Maiami tuvojas noslēgumam "WTA 1000" turnīrs uz cietā seguma. Šonakt finālā iekļuva kazahiete Jeļena Ribakina un amerikāniete Daniela Kolinsa.
Daniela Vismane. Foto: Mauri Levandi / Estonian Tennis Association

Vismane dodas Semeņistajas pēdās un zaudē ar tādu pašu rezultātu - 6:7, 0:6

Katalonijas pilsētā Terrasā turpinās W35 tenisa turnīrs uz māla. Latvijas ceturtais numurs Daniela Vismane šodien 1/4 finālā piekāpās beļģietei Hannei Vandevinkelai - 6:7, 0:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Zumapress/Scanpix
5

Semeņistaja kapitulē "WTA 125" astotdaļfināla pēdējā setā

Turcijas dienvidu pilsētā Antaljā turpinās "WTA 125" turnīrs uz māla. Latvijas tenisa otrā rakete Darja Semeņistaja šodien 1/8 finālā zaudēja japānietei Mojukai Učijimai - 6:7, 0:6.