Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Pliškova neizservē maču pret Bārtiju, Kvitova ar divām mačbumbām zaudē Svitoļinai

Pliškova neizservē maču pret Bārtiju, Kvitova ar divām mačbumbām zaudē Svitoļinai
Ešlija Bārtija. Foto: Reuters/Scanpix

WTA ranga līdere Ešlija Bārtija piektdien izglābās Štutgartes WTA 500 turnīra ceturtdaļfinālā, kad 2018. gada čempione Karolīna Pliškova (WTA 9.) izšķirošajā setā neizservēja maču. Čehiete pēdējā setā bija vadībā ar 5:3, taču zaudēja četros geimos pēc kārtas un visā mačā piedzīvoja sakāvi ar 6:2, 1:6, 5:7. Vēl sāpīgāku neveiksmi piedzīvoja Pliškovas tautiete un 2019. gada čempione Petra Kvitova (WTA 10.), kura bija vadībā ar setu un 5:2, kā arī neizmantoja divas mačbumbas un ar rezultātu 7:6(4), 5:7, 2:6 zaudēja Eļinai Svitoļinai (WTA 5.).

Ešlija Bārtija pēdējā seta trešajā geimā pieļāva divas dubultkļūdas, nokļūstot iedzinējas lomā ar breiku. Karolīna Pliškova pārsvaru ar lielām pūlēm nosargāja līdz brīdim, kad viņai vajadzēja servēt par uzvaru. Čehiete ceturtajā geimā ar "forehand" uzbrukumiem atspēlēja trīs breikbumbas, vēl vienu atvairīja astotajā geimā, bet 10. geimā ilgā cīņā tomēr netika galā ar uzdevumu.

Pie 5:4 servējot par tikšanu pusfinālā, Pliškova ilgā geimā atspēlēja četras breikbumbas, visas ar pirmo servi – eiss un trīs neatsistas serves. Karolīnai allaž pēc breikbumbas atspēlēšanas kļūda nākamajā izspēlē. Bārtija piektās breikbumbas izspēlē beidzot spēja atsist pretinieces pirmo servi, un gara izspēle beidzās ar Pliškovas raidījumu tīklā – 5:5.

Pliškova servi nenosargāja arī aiznākamajā geimā, kad pie 5:6 nesekmīgi centās nodrošināt taibreika spēlēšanu. Viņai ātri 15:40 deficīts. Pirmā serve atspēlēja pirmo mačbumbu (Bārtija bumbiņu atsita tīklā), bet ar otro mačbumbu eksčempione galā netika, atkal garu izspēli pabeidzot ar neprecīzu uzbrukumu no labās puses (šoreiz auts).

Bārtijai trešā uzvara pēc kārtas pār Pliškovu, savstarpējo maču rēķinos iegūstot 5-2 pārsvaru. Viņas šodien pirmoreiz sacentās uz māla, kas abām ir neērtākais segums. Bijusī "French Open" čempione Bārtija pēc lielās izglābšanās beidzot savā kontā var ierakstīt Top 10 uzvaru uz šī seguma (1-3).

Petrai Kvitovai abas mačbumbas bija uzņemšanā divos geimos – pa vienai pie 5:2 un pie 5:4, abos gadījumos bumbiņu raidot autā. Kvitova starp abiem geimiem neizservēja maču un pēcāk nogura, netiekot galā Eļinas Svitoļinas "aizsardzības sienu". Čehu kreile 2:37 stundas ilgajā mačā zaudēja 11 no pēdējiem 13 geimiem un sev turnīru pamest palīdzēja ar 49 nepiespiestajām kļūdām.

Svitoļina šogad otro reizi Kvitovu apspēlēja trīs setu mačā – viņai tas izdevās arī martā Maiami astotdaļfinālā ar rezultātu 2:6, 7:5, 7:5. Svitoļinai pret Kvitovu pašreiz ir trīs uzvaru sērija, kas seko septiņu zaudējumu sērijai. Kvitovai visu cīņu vēsturē arvien pārsvars ar 7-4. Petra pēc nesekmīgā titula aizstāvēšanas mēģinājuma izkritīs no Top 10.

"Porsche Tennis Grand Prix", WTA 500 turnīrs Štutgartē uz māla seguma telpās

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Ashleigh Barty – (6) Karolina Pliskova2:6 6:1 7:5
(2) Simona Halep – Ekaterina Alexandrova6:1 6:4
(4) Elina Svitolina – (7) Petra Kvitova6:7(4) 7:5 6:2
(5) Aryna Sabalenka – Anett Kontaveit7:5 4:6 6:1

"TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul", WTA 250 turnīrs Stambulā uz māla seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Elise Mertens – Katerina Siniakova6:4 6:4
(3) Veronika Kudermetova – Ana Bogdan2:6 6:3 6:3
Sorana Cirstea – Fiona Ferro6:4 RET
Marta Kostyuk – Ana Konjuh7:5 4:6 6:3

, 2021-04-24 07:56, pirms 3 gadiem
Kã Kvitova zaudéja, tã ir jãmãk! Bet dãmu teniss ir neprognozéjams!
Daniela Vismane. Foto: Mauri Levandi / Estonian Tennis Association

Vismane dodas Semeņistajas pēdās un zaudē ar tādu pašu rezultātu - 6:7, 0:6

Katalonijas pilsētā Terrasā turpinās W35 tenisa turnīrs uz māla. Latvijas ceturtais numurs Daniela Vismane šodien 1/4 finālā piekāpās beļģietei Hannei Vandevinkelai - 6:7, 0:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Zumapress/Scanpix
5

Semeņistaja kapitulē "WTA 125" astotdaļfināla pēdējā setā

Turcijas dienvidu pilsētā Antaljā turpinās "WTA 125" turnīrs uz māla. Latvijas tenisa otrā rakete Darja Semeņistaja šodien 1/8 finālā zaudēja japānietei Mojukai Učijimai - 6:7, 0:6.
Janniks Sinners. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Melburnas finālisti Sinners un Medvedevs tiksies Maiami "Masters" pusfinālā

Maiami "Masters" vīriešu vienspēļu tenisa turnīrā noskaidrots pirmais pusfināla pāris – tajā tiksies pagājušā gada finālisti Janniks Sinners (3. vieta ATP rangā) un Daņiils Medvedevs (#4), kuri pirms diviem mēnešiem cīkstējās arī Melburnas "Australian Open" finālā.