Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Cīrulis

Moskīts neapturams uz māla

Moskīts neapturams uz māla
Huans Karloss Ferrero
Foto: Reuters/Scanpix

Spānijas tenisists Huans Karloss Ferrero (iesauka moskīts) aizvadītajā naktī kļuvis par Buenosairesas ATP turnīra čempionu, finālā ar 5:7, 6:4, 6:3 pārspējot savu tautieti Davidu Fereru. Kādreizējam ATP ranga līderim šis bija jau desmitais uzvarētais mačs pēc kārtas un otrais ATP tituls šajā sezonā.

Argentīnas galvaspilsētas Buenosairesas ATP turnīrs „Copa Telmex” šogad iznāca kā mājinieka Davida Nalbandjana atgriešanās sacensības. Divas uzvaras mājinieku favorīts guva, tomēr tad no sacensībām izstājās – savainojums laikam vēl lika par sevi manīt. Līdz turnīra finālam bija tikuši divi spāņi, ar pirmajiem diviem numuriem izliktie Davids Ferers un Huans Karloss Ferrero.

Spēli labāk iesāka Ferers, iegūstot 3:0 vadību. Viņa tautietis gan panāca izlīdzinājumu, tomēr seta izskaņā Ferers atkal bija labāks 7:5. Tomēr mača turpinājumā notikumus kortā kontrolēja 30 gadus vecais moskīts, kurš savulaik bijis ranga līderis. Otrajā setā viņš bija pārāks ar 6:4, bet trešajā ar 6:3, izcīnot savu otro ATP titulu šajā sezonā, bet jau 14. karjerā. Tāpat spānim šī bija jau 10. uzvara pēc kārtas māla seguma kortos šajā sezonā - pagājušajā nedēļā viņš guva piecas uzvaras un titulu Košta du saupē.

„Jūtos neticami – divas nedēļas esmu tikai uzvarējis. tas ir fiziskā darba rezultāts, esmu smagi strādājis un zinu, ko varu sasniegt kortā. Tas ļauj spēlēt pareizi arī taktiski, jo zinu, kurām bumbām tikšu klāt un kur tās raidīšu”, sacīja spānis, kurš ATP rangā nu pakāpies uz 16. vietu. „Mans mērķis ir atgriezties ranga desmitniekā un šī uzvara mani pārliecina, ka varu to sasniegt. Tuvākajos turnīros Akapulko, Indianvelsā un Maiami man nav jāaizstāv daudz punktu – jācīnās par uzvarām un varbūt izdosies sasniegt mērķi jau ātri”. Bez 250 reitinga punktiem Ferrero saņēma arī 81 400 ASV dolāru prēmiju, kamēr Ferers tika pie 150 punktiem un 42 850 ASV dolāru prēmijas, kas viņam ļāva pārsniegt 7 miljonus iegūto prēmiju kopsummā (Ferrero tenisā tikmēr nopelnījis jau gandrīz 13 miljonus ASV dolāru).

Šonedēļ abi spāņi spēlēs ATP Tour 500 sērijas sacensībās Akapulko (Meksika), kurā būs izlikti ar 3. un 4. numuru. Pirms viņiem turnīrā izlikti divi Fernando – spānis Verdasko un čīlietis Gonzaless.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com


Endijs Marejs. Foto: Reuters/Scanpix

Marejs pēc potītes savainojuma atsācis treniņus

LETA--DPA. Lielbritānijas tenisists Endijs Marejs pēc marta beigās gūtā potītes savainojuma atsācis treniņus, taču vēl nav zināms, kad viņš atgriezīsies sacensībās.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
1

Švjoteka Štutgartē sāk ar uzvaru, Kostjuka iespaidīgi triumfē, Radukanu sakauj Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Ceturtdien 1/4 finālu sasniedza arī poliete Iga Švjonteka, pēc tam Latvijas tenisa līderi izslēgusī čehiete Linda Noskova piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Emmai Radukanu, bet vēlajā spēlē ukrainiete Marta Kostjuka uzveica ķīnieti Cjiņveņu Dženu.
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.