Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Itāļu tenisistam par spēļu sarunāšanu piespriež mūža diskvalifikāciju un 250 000 dolāru sodu

Itāļu tenisistam par spēļu sarunāšanu piespriež mūža diskvalifikāciju un 250 000 dolāru sodu
Potito Starače un Daniele Bračiāli. Foto: AFP/Scanpix

LETA--AFP. Itāļu tenisistam Danielem Bračiāli par spēļu sarunāšanu piespriesta mūža diskvalifikācija un 250 000 dolāru (220 000 eiro) naudas sods, trešdien paziņojusi Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) Tenisa integritātes vienība (TIU).

40 gadus vecais Bračiāli dubultspēļu pasaules rangā atrodas 95.vietā, bet vēl 2012.gadā bija 21.pozīcijā. Savukārt vienspēļu rangā viņš šobrīd nav atrodams, bet vēl 2006.gadā itālis tajā bija 49.vietā.

Bračiāli par vainīgu spēļu sarunāšanā atzīts 2011.gadā Barselonā notikušajā "ATP World Tour 500" sērijas turnīrā.

Savas karjeras laikā Bračiali turnīru balvu fondos nopelnījis aptuveni 1,8 miljonus dolāru (1,6 miljonus eiro).

Jau 2015.gadā Bračiāli tika piespriesta mūža diskvalifikācija par spēļu rezultātu sarunāšanu, tomēr pēc apelācijas izskatīšanas tā tika samazināta līdz 12 mēnešiem.

Vienspēlēs karjeras laikā Bračiāli izcīnījis vienu ATP raudzes titulu, bet dubultspēlēs triumfējis sešos turnīros.

Tikmēr vēl vienā TIU lēmumā desmit gadu diskvalifikāciju un 100 000 dolāru (88 000 eiro) sodu saņēmis cits itālis Potito Starače, kurš pieminētajā Barselonas turnīrā startēja vienspēlēs.

Arī Starače pirms trim gadiem jau saņēma mūža diskvalifikāciju, kas tika atcelta.

Starače vienspēlēs savas karjeras laikā pie tituliem netika, bet dubultspēlēs ieguva sešas trofejas.

Abi sportisti arī agrāk bija izcietuši īstermiņa diskvalifikāciju, kas bija saistīts ar 2008.gada totalizatoru skandālu, - Starače nedrīkstēja spēlēt sešas nedēļas, bet Bračiāli bija liegts piedalīties mačos trīs mēnešus.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2018-11-22 00:42, pirms 5 gadiem
Ar ko ta viņi sarunāja un kāpēc tiem nekas par to nav?
, 2018-11-28 15:40, pirms 5 gadiem
Par Starace arī domāju, bet tur var saukt visus itāļu itf un atp spēlētājus - Lorenzi, Cecchinato, Bartoletti u.c. pff tas pats Kickers sež vēl ar varify akontu instagram.. Teniss ir reāli sabojāts mūsidienās.
Darja Semeņistaja. Foto: Zumapress/Scanpix
1

Semeņistaja kapitulē "WTA 125" astotdaļfināla pēdējā setā

Turcijas dienvidu pilsētā Antaljā turpinās "WTA 125" turnīrs uz māla. Latvijas tenisa otrā rakete Darja Semeņistaja šodien 1/8 finālā zaudēja japānietei Mojukai Učijimai - 6:7, 0:6.
Janniks Sinners. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Melburnas finālisti Sinners un Medvedevs tiksies Maiami "Masters" pusfinālā

Maiami "Masters" vīriešu vienspēļu tenisa turnīrā noskaidrots pirmais pusfināla pāris – tajā tiksies pagājušā gada finālisti Janniks Sinners (3. vieta ATP rangā) un Daņiils Medvedevs (#4), kuri pirms diviem mēnešiem cīkstējās arī Melburnas "Australian Open" finālā.
Daniela Kolinsa. Foto: Jimmie48 / WTA

Karjeras pēdējā mājas turnīrā Kolinsa sasniedz Maiami pusfinālu

Floridas metropolē Maiami tuvojas noslēgumam "WTA 1000" turnīrs uz cietā seguma. Šonakt noslēdzās 1/4 fināli, tostarp amerikāniete Daniela Kolinsa pārspēja francūzieti Karolīnu Garsiju, bet kazahiete Jeļena Ribakina apspēlēja grieķieti Mariju Sakari.