Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Nadalam pozitīvas analīzes, dalība "Australian Open" zem jautājuma zīmes

Nadalam pozitīvas analīzes, dalība "Australian Open" zem jautājuma zīmes
Rafaels Nadals. Foto: AP/Scanpix

LETA--AFP. Spānijas tenisa zvaigzne Rafaels Nadals pirmdien paziņoja par pozitīvu Covid-19 testu un atrašanos karantīnā.

Bijušais pasaules ranga pirmais numurs vēsta, ka testu veicis, atgriežoties Spānijā no Abū Dabī, kur pagājušajā nedēļā viņš piedalījās paraugturnīrā. "Šobrīd pārdzīvoju dažus nepatīkamus mirkļus, bet ticu, ka pamazām viss nokārtosies. Tagad esmu norobežojies mājās un esmu informējis par to cilvēkus, kuri ar mani tikās," viņš raksta "tviterī".

"Šajā situācijā man ir jābūt elastīgam spēļu kalendāra ziņā, un es analizēšu savas iespējas atkarībā no veselības izmaiņām," viņš piebilda. "Informēšu par jebkādiem lēmumiem, kas saistīti ar maniem turpmākajiem turnīriem."

35 gadus vecajam tenisistam jau šomēnes bija jālido uz Melburnu, lai sacenstos Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) turnīrā pirms Austrālijas atklātā čempionāta, kas 17. janvārī sāksies Melburnā.

Divdesmitkārtējais "Grand Slam" turnīru čempions pēdējos sešus mēnešus ir mocījies ar pēdas savainojumu, kas lika viņam izlaist gan Vimbldonu, gan ASV atklāto čempionātu.

Nadals pirmajā mačā kopš augusta piektdien Abū Dabī paraugmačā zaudēja citam bijušajam pasaules ranga līderim britam Endijam Marejam.

Sestdien viņš zaudēja arī Vimbldonas pusfinālistam Denisam Šapovalovam no Kanādas.

Neskatoties uz gandrīz pussezonas izlaišanu, 2021. gadu viņš pabeidza pasaules ranga sestajā vietā, izcīnot divus titulus Barselonā un Romā un iekļūstot pusfinālā Francijas atklātajā čempionātā, kā arī ceturtdaļfinālā Austrālijas atklātajā čempionātā.

Turnīra laikā piektdien Abū Dabī Nadals tika nofotografēts, bez sejas maskas sarunājoties ar bijušo Spānijas karali Huanu Karlosu I.

83 gadus vecajam Spānijas karalim tā bija reta parādīšanās sabiedrībā, kopš viņš 2020. gada augustā devās trimdā uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem pēc apsūdzībām korupcijā.

Nadals ziņo, ka viņam regulāri tika veiktas Covid-19 pārbaudes Abū Dabī, un rezultāti vienmēr bija negatīvi. Pēdējā pārbaude bija piektdien, un rezultātus viņš saņēma sestdien.


Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA

Švjoteka Štutgartē sāk ar uzvaru, Kostjuka iespaidīgi triumfē, Radukanu sakauj Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Ceturtdien 1/4 finālu sasniedza arī poliete Iga Švjonteka, pēc tam Latvijas tenisa līderi izslēgusī čehiete Linda Noskova piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Emmai Radukanu, bet vēlajā spēlē ukrainiete Marta Kostjuka uzveica ķīnieti Cjiņveņu Dženu.
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

W75 otrajā kārtā Semeņistaja atzīst māla speciālistes pārākumu

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistana šodien otrajā kārtā jeb 1/8 finālā piekāpās francūzietei Luā Buāsonai - 5:7, 1:6.