Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Bārtija atkārto Vimbldonas gājienu un arī Sinsinati pieveic Krejčīkovu

Bārtija atkārto Vimbldonas gājienu un arī Sinsinati pieveic Krejčīkovu
Ešlija Bārtija. Foto: Zuma Press/Scanpix

WTA ranga līdere Ešlija Bārtija Sinsinati WTA 1000 turnīra ceturtdaļfinālā ar 6:2, 6:4 apspēlēja 10. numuru Barboru Krejčīkovu, čehieti pieveicot otro reizi pēdējo trīs turnīru posmā.

Ešlija Bārtija "French Open" čempioni šovasar apspēlēja arī ceļā uz Vimbldonas titulu, kad Barboru Krejčīkovu uzvarēja astotdaļfinālā ar rezultātu 7:5, 6:3. Čehietes revanša mēģinājums Sinsinati cieta neveiksmi, lai gan viņai bija iespējas 2. setā, kur Barbora izvirzījās vadībā ar breiku, taču no 4:2 zaudēja četros geimos pēc kārtas.

Bārtija piektdienas pusdienlaikā svinēja gada 38. uzvaru, kļūstot par ceturto spēlētāju ar tik daudz uzvarām. Šajā kvartetā ietilpst arī šodienas pretiniece, Arina Sabaļenka un Onsa Žabūra. Pārējām trim turnīrs jau beidzies. Austrālijas tenisiste ar tikšanu līdz pusfinālam atkārtoja savu labāko rezultātu Sinsinati (2019, 2021).

Bārtija arī sestdien pusfinālā tiksies ar Vimbldonā uzvarētu pretinieci, tur pusfinālā ar 6:3, 7:6(3) apspēlēto Andželiku Kerberi. Divkārtējā Sinsinati turnīra fināliste Kerbere (#22) šodien ar 6:4, 3:3 uzvarēja Petru Kvitovu (#11), kura maču pārtrauca vēdera problēmu dēļ.

Tā bija kreiļu 16. tikšanās, Kerberei panākot neizšķirtu 8-8. Viņas šogad sacentās trešo reizi. Kvitova maijā uzvarēja Madrides 2. kārtā ar 6:4, 5:7, bet jūnijā izlaida uzvaru Bādhomburgas pusfinālā, nespējot izservēt maču un zaudējot ar 6:3, 4:6, 6:7(3). Kerbere kļuva par tā turnīra čempioni, izcīnot pirmo titulu kopš 2018. gada Vimbldonas.

"Western & Southern Open", WTA 1000 turnīrs Sinsinati uz cietā seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Ashleigh Barty – (9) Barbora Krejcikova6:2 6:4
(5) Karolina Pliskova – Paula Badosa7:5 2:0 RET
Jil Teichmann – (10) Belinda Bencic6:3 6:2
Angelique Kerber – (11) Petra Kvitova6:4 3:3 RET

Janniks Sinners. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Melburnas finālisti Sinners un Medvedevs tiksies Maiami "Masters" pusfinālā

Maiami "Masters" vīriešu vienspēļu tenisa turnīrā noskaidrots pirmais pusfināla pāris – tajā tiksies pagājušā gada finālisti Janniks Sinners (3. vieta ATP rangā) un Daņiils Medvedevs (#4), kuri pirms diviem mēnešiem cīkstējās arī Melburnas "Australian Open" finālā.
Daniela Kolinsa. Foto: Jimmie48 / WTA

Karjeras pēdējā mājas turnīrā Kolinsa sasniedz Maiami pusfinālu

Floridas metropolē Maiami tuvojas noslēgumam "WTA 1000" turnīrs uz cietā seguma. Šonakt noslēdzās 1/4 fināli, tostarp amerikāniete Daniela Kolinsa pārspēja francūzieti Karolīnu Garsiju, bet kazahiete Jeļena Ribakina apspēlēja grieķieti Mariju Sakari.
Diāna Marcinkēviča. Foto: Diego Runggaldier / tennis-valgardena.com

Marcinkēvičai zaudējums ITF W75 turnīra dubultspēļu pirmajā kārtā

LETA. Latvijas tenisiste Diāna Marcinkēviča trešdien pārī ar lietuvieti Justinu Mikulskīti Francijā cieta zaudējumu Starptautiskās tenisa federācijas (ITF) Kruasi Bobūras W-75 sērijas turnīra dubultspēļu sacensību pirmajā kārtā.