Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Bendžaminam Bekeram karjeras pirmais tituls

Bendžaminam Bekeram karjeras pirmais tituls
Bendžamins Bekers
Foto: AFP

Vācijas tenisists Bendžamins Bekers 28 gadu vecumā izcīnījis karjeras pirmo ATP titulu, šodien Hertogenbošas (Nīderlande) turnīra finālā divos setos ar 7:5, 6:3 pieveicot mājinieku veterānu Reimonu Sluiteru.

Hertogenbošā šogad bija salīdzinoši spēcīgs sastāvs, ieskaitot spāņu trio ar pagājušā gada uzvarētāju Davidu Fereru, kuram Spānijas godu aizstāvēt centās palīdzēt Tomijs Robredo un Fernando Verdasko. Taču, kā vēlāk izrādījās, neviens no viņiem netika līdz finālam, kurā gala beigās bija iekļuvuši divi tenisisti, kuriem to reti kurš paredzēja. Vācietis Bendžamins Bekers (82.vieta ATP) līdz finālam aizspēlējās no kvalifikācijas turnīra, bet par vēl negaidītāku pārsteigumu parūpējās profesionālajā tenisā atgriezušais nīderlandietis Reimons Sluiters, kurš izpelnījies organizatoru wild card un ATP rangā ieņem tikai 866.vietu. Abi līdz šim vēl ne reizi nebija tikušies.

Pirmajā setā geimos dominēja servētājs. Breika iespējas seta vidū radās Bekeram, taču Sluiters abas novērsa ar spēcīgām servēm. Šķita, ka uzvarētāja noteikšanai būs nepieciešams taibreiks, taču 12.geimā Bekers ar diagonālo apvedošo sitienu realizēja otro setbumbu un pirmo setu noslēdza savā labā ar 7:5. Otrā seta sākumā Sluiters turpināja pirmā seta izskaņā sāktās kļūdas un otrajā geimā pēc vairākām nepiespiestajām kļūdām bija spiests zaudēt savu servi, 2:0 vācieša labā. Iegūtais viena breika pārsvars izrādījās izšķirošs, jo turpinājumā abi tenisisti noturēja serves, un mačā triumfēja Bekers – 7:5, 6:3.

Bekeram 28 gadu vecumā šis ir pirmais karjeras ATP tituls. Par uzvaru Hertogenbošā vācietis saņems 71 700 eiro lielu prēmiju un 250 ranga punktus, bet Sluiters tiks pie 37 700 eiro un 150 ranga punktiem, kas ievērojami uzlabos viņa vietu rangā.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com


Slēpts komentārs: Tinkijs Vinkijs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-06-20 16:59, pirms 15 gadiem
triisis rakstīja: Reāli biju pa weco krabi, jo tas būtu fantastiski ja šādā vecumā panjemtu titulu!
31 jau nav TIK vecs...Drīzāk ar tādu ranga vietu...Nu labi saprotu, ka tā vieta ne tuvu neatbilst viņa spējām, bet tomēr...
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
1

Švjoteka Štutgartē sāk ar uzvaru, Kostjuka iespaidīgi triumfē, Radukanu sakauj Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Ceturtdien 1/4 finālu sasniedza arī poliete Iga Švjonteka, pēc tam Latvijas tenisa līderi izslēgusī čehiete Linda Noskova piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Emmai Radukanu, bet vēlajā spēlē ukrainiete Marta Kostjuka uzveica ķīnieti Cjiņveņu Dženu.
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

W75 otrajā kārtā Semeņistaja atzīst māla speciālistes pārākumu

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistana šodien otrajā kārtā jeb 1/8 finālā piekāpās francūzietei Luā Buāsonai - 5:7, 1:6.