Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Rūds sakauj Rubļovu un sezonas finālspēlē izaicinās Džokoviču

Rūds sakauj Rubļovu un sezonas finālspēlē izaicinās Džokoviču
Novaks Džokovičs. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Astoto reizi ATP sezonas finālturnīra finālā iekļuvis pieckārtējais čempions Novaks Džokovičs (#8), kurš Itālijas pilsētā Turīnā pārspēja arī amerikāni Teiloru Fricu (#9) un svinēja ceturto panākumu četros mačos - 7:6(5), 7:6(6). Finālā rīt viņš tiksies ar norvēģi Kasperu Rūdu (#4), kurš ar 6:2, 6:4 sakāva krievu Andreju Rubļovu (#7).

• Džokovičs pirmā seta piektajā geimā pie Frica serves uzvarēja sausā, taču jau nākamajā geimā pats nenosargāja servi un seta liktenis izšķīrās taibreikā. Arī tajā Frics zibenīgi atguva minibreiku, tomēr pirmo setbumbu pie savas serves neatspēlēja – serbs lieliski trāpīja pa līniju (7:6(5)).

• Spēles pirmajā geimā Džokovičs pie "mazāk" atdeva pretiniekam uzvarošo punktu – kaut līnijtiesnesis fiksēja autu, Džokovičs pateica, ka serve ir trāpījusi (un minimāls trāpījums patiešām bija).

• Arī otrais sets izšķīrās taibreikā - Frics jau pirmajā geimā nobreikoja Džokoviču, taču nespēja izservēt setu. Taibreikā amerikānis atspēlēja divus minibreikus, ieskaitot mačbumbu pie serba serves, taču arī otro setu un visu maču zaudēja pie savas serves - 6:7(6).

• Grupu turnīrā Džokovičs bija vienīgais, kurš uzvarēja visās trijās spēlēs, bet Frizs finišēja ar bilanci 2-1 un izšķirošajā cīņā par otro vietu pārspēja kanādieti Fēliksu Ožē-Aljasimu (7:6(4), 6:7(5), 6:2).

• Džokovičs finālā iekļuva jau astoto reizi – ja pirmajās piecās finālspēlēs 2008., 2012., 2013., 2014. un 2015. gadā viņš uzvarēja, tad nākamajās divās 2016. un 2018. gadā zaudēja. Titulētākais ar sešām uzvarētām finālspēlēm ir Rodžers Federers.

• Džokovičs un Frics turnīrā tika izlikti ar zemākajiem numuriem, bet no pirmā piecinieka cīņu turpina vienīgi Kaspers Rūds, kurš šovakar sasniedza savu pirmo finālturnīra finālu.

• Apakšgrupas uzvarētājs Rūds otrā pusfinālā pārliecinoši ar 6:2 un 6:4 sakāva Rubļovu, kurš spēles ievadā bija priekšā ar 2:1, bet tad zaudēja deviņos geimos pēc kārtas. Galotnē Rūds vienu breiku gan pazaudēja un spēli izservēja tikai ar otro piegājienu.


, 2022-11-19 18:51, pirms gada
Īstais Nr.1, puikiem vēl jāpaaugas. No otras puses, puiki ir ļoti tuvu - jāpasteidzas noķert un apdzīt Rafu.
, 2022-11-19 23:14, pirms gada
Pilnīgi piekrītu ,džekam visu laiku liek spieķus sprunguļos,bet nu pagaidām vēl velk ,malacis,žēl ,ka jau bioloģija ar laiku uzvarēs,be visu cieņu par morālo izturību ,cits jau sen salūztu.
, 2022-11-19 23:59, pirms gada
Sadeva krievelim pa rīkli. Malacis
, 2022-11-20 09:29, pirms gada
Vai tiešām izaicinās, vai arī tas notiek automātiski?
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA

Švjoteka Štutgartē sāk ar uzvaru, Kostjuka iespaidīgi triumfē, Radukanu sakauj Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Ceturtdien 1/4 finālu sasniedza arī poliete Iga Švjonteka, pēc tam Latvijas tenisa līderi izslēgusī čehiete Linda Noskova piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Emmai Radukanu, bet vēlajā spēlē ukrainiete Marta Kostjuka uzveica ķīnieti Cjiņveņu Dženu.
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

W75 otrajā kārtā Semeņistaja atzīst māla speciālistes pārākumu

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistana šodien otrajā kārtā jeb 1/8 finālā piekāpās francūzietei Luā Buāsonai - 5:7, 1:6.