Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Cīrulis

Īstbornas ATP tituls francūzim Lodrā

Īstbornas ATP tituls francūzim Lodrā
Mikels Lodrā
Foto: AFP/Scanpix

Īstbornas ATP vienspēļu tenisa turnīrs šodien noslēdzies ar francūža Mikela Lodrā triumfu. Fināla spēlē 30 gadus vecais ar 7:5, 6:2 apspēlēja spāni Giljermo Garsiju Lopesu, izcīnot savu otro ATP titulu šajā gadā, bet piekto karjerā.

Jau otro gadu Īstbornā (Lielbritānija) paralēli dāmu turnīram norisinājās arī ATP tenisa turnīrs. Pērn tajā uzvarēja krievs Dmitrijs Tursunovs, taču šogad viņam tik spīdoši vairs tūrē neiet un aizstāvēt savu titulu krievs nemaz nebija devies. Turnīra galveno favorītu lomā iejutās divi spāņi – Nikolass Almagro un Felisaino Lopess, taču tikt tālāk par otro kārtu nespēja neviens no viņiem. Finālā Spānija gan bija pārstāvēta – to sasniedza 27 gadus vecais Giljermo Garsija Lopess (ATP 41.). Viņa pretinieks cīņā par titulu bija francūzis Mikels Lodrā (ATP 46.). Lai arī pēc reitinga vietas augstāk ir Garsija Lopess, tomēr finālā favorīts bija Lodrā. Gan tāpēc, ka šis segums ir piemērotāks viņa spēles stilam, gan tāpēc, ka Lodrā visa turnīra gaitā bija demonstrējis pārliecinošāku spēli, kamēr spānis divos mačos pēc kārtas uzvarēja, atspēlējoties no seta deficīta.

Spēles pirmais sets aizritēja tā, kā to varēja gaidīt. Abi tenisisti ļoti labi darbojās pie savas serves un rezultāts strauji auga geimu pa geimam. Strauji tuvojās taibreiks un tajā par favorītu varēja uzskatīt Lodrā, taču francūzis pamanījās visu atrisināt 12. geimā. Pāris labas epizodes viņam ļāva tikt pie pirmās breikbumbas mačā un tā tika realizēta ar apvedošo diagonālo sitienu – 7:5. Otrā seta pirmajā geimā pie divām breika iespējām tika Spānijas tenisists, taču bez iespējām to izmantot – Lodrā lieliski servēja. Pēc trešā geima spēle uz neilgu laiku tika pārtraukta lietus dēļ, tomēr ne uz ilgu laiku. Pēc pauzes veiksme atkal bija francūža pusē – sestajā geimā Garsija Lopess pieļāva vairākas kļūdas, tostarp dubultkļūdu servējot, un praktiski izdzēsa savas izredzes uz titulu. Lodrā iespējas atgūties pretiniekam tā arī nedeva, maču noslēdzot ar vēl vienu breiku - 7:5, 6:2.

30 gadus vecajam francūzim, kura treneru kolektīvā šobrīd ietilpst arī bijusī WTA ranga līdere Amēlija Moresmo, šis ir piektais ATP tituls karjerā, bet otrais šajā sezonā (uzvara arī Marseļā). Par uzvaru viņš ieguva 250 reitinga punktus, kā arī 69 350 eiro, kamēr Garsijas Lopesa konts papildināsies ar 36 550 eiro un 150 reitinga punktiem. Vimbldonas 1. kārtā Lodrā tiksies ar amerikāni Džesiju Vitenu, kamēr Garsijas Lopesa sāncensis būs vācietis Tobiass Kamke. Dubultspēļu turnīrā jau otro gadu pēc kārtas triumfēja Polijas duets – Mariušs Firstenbergs un Marsins Matkovskis.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com


, 2010-06-19 18:16, pirms 14 gadiem
Besii Gulbja trauma. Teniss taads patuksh bez vinja. Paldies dievam 1dien sakas Vimbldona...
, 2010-06-19 18:18, pirms 14 gadiem
Galīgi neskatāms mačs!
, 2010-06-19 18:20, pirms 14 gadiem
Number 0 rakstīja: Galīgi neskatāms mačs!
tapec kad Lodra iznicinaja pretinieku? nepiekritu no abiem speletajiem atzistams sniegums
, 2010-06-19 18:24, pirms 14 gadiem
Nē, tapēc ka nebija augstas klases izspēļu kā TOP10 tenisistiem!
, 2010-06-19 18:26, pirms 14 gadiem
Number 0 rakstīja: Nē, tapēc ka nebija augstas klases izspēļu kā TOP10 tenisistiem!
tapec jau taja turnira nebija top 10
, 2010-06-19 18:57, pirms 14 gadiem
sis turnirs nav salidzinams ar to kas saksies pec 2 dienam respektivi Vimbldonas turnirs
Marta Kostjuka. Foto: Jimmie48 / WTA

Švjonteka, Ribakina, Vondroušova un Kostjuka tiek Štutgartes pusfinālā

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Piektdien pusfinālu sasniedza poliete Iga Švjonteka, kazahiete Jeļena Ribakina, čehiete Marketa Vondroušova un ukrainiete Marta Kostjuka.
Endijs Marejs. Foto: Reuters/Scanpix

Marejs pēc potītes savainojuma atsācis treniņus

LETA--DPA. Lielbritānijas tenisists Endijs Marejs pēc marta beigās gūtā potītes savainojuma atsācis treniņus, taču vēl nav zināms, kad viņš atgriezīsies sacensībās.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
1

Švjoteka Štutgartē sāk ar uzvaru, Kostjuka iespaidīgi triumfē, Radukanu sakauj Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Ceturtdien 1/4 finālu sasniedza arī poliete Iga Švjonteka, pēc tam Latvijas tenisa līderi izslēgusī čehiete Linda Noskova piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Emmai Radukanu, bet vēlajā spēlē ukrainiete Marta Kostjuka uzveica ķīnieti Cjiņveņu Dženu.