Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Almagro atņem Soderlingam Bostades titulu

Almagro atņem Soderlingam Bostades titulu
Robins Soderlings noskatās Nikolasa Almagro priekā
Foto: SCANPIX SWEDEN

Bostades ATP "World Tour 250" turnīrs noslēdzies ar spāņa Nikolasa Almagro uzvaru. Finālā Almagro trīs setos ar 7:5, 3:6, 6:2 pārspēja pērnā gada čempionu Robinu Soderlinu, izcīnot karjeras sesto vienspēļu titulu.

Bostadē finālu sasniedza divi tenisisti, kuri jau reiz bija cīnījušies par turnīra čempiona balvu. Soderlings savā mājas turnīrā uzvarēja pērn, bet Almagro 2007. gada finālā zaudēja savam tautietim Davidam Fereram. Savstarpējās spēlēs 3-2 pārsvars pirms šodienas bija zviedram, taču Almagro bija uzvarējis abu pēdējā mačā šogad Madridē.

Pirmajā setā abiem tenisistiem bija dažas iespējas tikt pie breika. Pirmais savu izdevību jau 2. geimā sagaidīja Soderlings, kuram bija divas breikbumbas, taču abas tika izniekotas ar kļūdām. Seta atrisinājums tika sagaidīts 11. geimā, kad Almagro ar ceturto piegājienu geimā lauza zviedra servi un izvirzījās vadībā ar 6:5. Spānim atlika tik vien kā noturēt savu servi un sets būtu kabatā, tā arī notika – 7:5.

Otrā seta 2. geimā Soderlings tika pie breika un pāris geimus vēlāk zviedram bija vēl pāris iespējas atrauties vēl vairāk, taču tās netika izmantotas. Taču Soderlings aizvien atradās vadībā. Pie 5:3, servējot par uzvaru setā, Soderlings bija vadībā ar 30:0, taču tad divas reizes pēc kārtas nospēlēja pavirši ar smešu, kam sekoja auts, un spānis tika pie breika iespējas. Breikbumbas izspēlē Soderlings izmantoja ļoti asu leņķi, iedzenot Almagro stūrī un novēršot nepatikšanas. Nedaudz vēlāk Robins pielika punktu otrajam setam – 6:3.

Trešajā setā lūzums notika sestajā geimā. Soderlingam neklausīja sitiens ar labo roku, no kurienes teju visas bumbiņas lidoja sānu autā. Almagro ieguva trīs breikbumbas (40:0). Soderlings visas atsita, taču pēc tam ar kārtējo kļūdu deva spānim ceturto iespēju. Ironiski, ka geimu Soderlings pabeidza ar labo autu, un Almagro izvirzījās vadībā ar 4:2. Soderlinga pretestība bija galā, un Almagro uzvarēja vēl divos geimos un mačā svinēja uzvaru ar 7:5, 3:6, 6:2.

24 gadus vecais Almagro izcīnījis sesto vienspēļu titulu. Tas viņam ir pirmais panākums šogad. Pēdējo reizi par kāda vienspēļu turnīra uzvarētāju Almagro kļuva pērn Akapulko, Meksikā. Par uzvaru Bostadē Almagro nopelnījis 250 ranga punktus un 72 150 eiro prēmiju, bet Soderlingam jāsamierinās ar 150 punktiem un 37 900 eiro.

"SkiStar Swedish Open"

Pēdējo desmit gadu čempioni

GadsČempionsValsts
2010.Nikolass AlmagroSpānija
2009.Robins SoderlingsZviedrija
2008.Tomijs RobredoSpānija
2007.Davids FerersSpānija
2006.Tomijs RobredoSpānija
2005.Rafaels NadalsSpānija
2004.Mariano ZabaletaArgentīna
2003.Mariano ZabaletaArgentīna
2002.Karloss MoijaSpānija
2001.Andrea GaudenciItālija

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com: Tennis - ATP World Tour - Home


, 2010-07-18 17:19, pirms 14 gadiem
Skatoties uz pēdējo 10 gadu čempioniem, rodas iespaids, ka Spāņi atraduši sev visai tīkamu turnīru, kurā krāt trofejas
, 2010-07-18 17:20, pirms 14 gadiem
Almagro izskatijas labaks gan si ni spele gan visa turnira. apsveicu Almagro Spani triumfe si ni turnira pedejos gados
Aļona Ostapenko. Foto: Porsche Tennis
1

Ostapenko turpinās māla sezonu, cīnoties pret Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē sācies "WTA 500" mala turnīrs hallē. Pēc plkst. 21.00 Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko pirmajā kārtā cīnīsies pret čehieti Lindu Noskovu.
Aļona Ostapenko. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Ostapenko desmitā kopš 19. februāra, Semeņistajai 113. vieta WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko atrodas "top 10" kopš 19. februāra, savukārt mūsu otrā rakete Darja Semeņistaja atkāpusies no 110. uz 113. vietu.
Stefanoss Cicipass. Foto: Rolex Monte-Carlo Masters
1

Cicipass trešo reizi izcīna Montekarlo čempiona titulu

Monako noslēdzies Montekarlo "ATP Masters 1000" tenisa turnīrs. Finālā grieķis Stefanoss Cicipass pārspēja norvēģi Kasperu Rūdu - 6:1, 6:4.