Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Innuss

Tursunovs triumfē Nīderlandē un gatavojas Vimbldonas mačam pret Gulbi

Tursunovs triumfē Nīderlandē un gatavojas Vimbldonas mačam pret Gulbi
Andreass Seppi
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisista Ernesta Gulbja 1. kārtas pretinieks Vimbldonā krievs Dmitrijs Tursunovs (ATP 70.) kļuvis par Hertogenbošas ATP Tour 250 turnīra čempionu, finālā bez problēmām ar 6:3, 6:2 tiekot galā ar horvātu Ivanu Dodigu. Otrās šīs nedēļas sacensībās Īstburnā uzvaru svinēja itālietis Andreass Seppi (pirmais ATP tituls), kurš ar 7:6(5), 3:6, 5:3 apspēlēja Janko Tipsareviču. Serbijas tenisists trešā seta galotnē no cīņas izstājās.

Tursunovam uzvara Hertogenbošā pirms Vimbldonas

Pērn izcīnīto "Unicef Open" titulu šogad neieradās aizstāvēt ukrainis Sergijs Stahovskis, bet līdz finālam nespēja tikt arī ar pirmo numuru izliktais kiprietis Markoss Bagdatis, kurš vakar pusfinālā ar 6:7(4), 1:6 piekāpās horvātam Ivanam Dodigam. Otrajā pusfinālā labāks par beļģi Ksavjeru Malisu izrādījās Dmitrijs Tursunovs, kurš uzvarēja ar 6:3, 7:6(1).

Finālā Dodigs krievam grūtības nesagādāja. Pirmajā setā pēc ātra breika tika iegūta vadība 3:1, kas tika noturēta - 6:3. Otrajā seta pie 2:2 sākās lietus gāzes, kas spēli apstādināja uz 75 minūtēm, taču pēc tām Dmitrijs kortā atgriezās lielisks - vien 17 minūtes viņam vajadzēja, lai uzvarētu atlikušos četrus geimus un triumfētu turnīrā - 6:3, 6:2.

28 gadus vecajam Tursunovam tas ir septītais vienspēļu tituls karjerā (pēdējais izcīnīts pirms diviem gadiem arī zāles seguma turnīrā). Krievijas tenisists sakarā ar 2010. gadā gūtajām traumām un to rehabilitāciju šo gadu ATP reitingā uzsāka vien 197. vietā, taču nu uzkāpis jau uz 70. pozīciju un pēc šīs uzvaras būs vēl augstāk. Par uzvaru "Unicef Open" turnīrā viņš nopelnījis 250 reitinga punktus un 68 850 ASV dolāru prēmiju, kamēr Dodigs tiks pie 150 reitinga punktiem un 36 250 dolāriem.

Jāatzīmē, ka jau nākamās nedēļas sākumā Tursunovs Vimbldonas 1. kārtā tiksies ar savu labu paziņu, latviešu tenisistu Ernestu Gulbi. Abi savā starpā spēlējuši divas reizes un pa uzvarai ir katram, taču Tursunovs uzvarēja pēdējā tikšanās reizē 2010. gadā Tokijā.

Seppi, spītējot lietum, izcīna pirmo titulu

Abiem finālistiem, tāpat kā Īstburnas dāmu sacensībās, arī pusfināli bija jāaizvada šodien. Andreass Seppi par iekļūšanu finālā bija nepieciešami trīs seti, lai uzveiktu krievu Igoru Kuņicinu - 6:4, 2:6, 6:4, bet turnīra 3. numuram Janko Tipsarēvičam pretinieks Kei Nišikori no Japānas problēmas nesagādāja - 6:2, 6:4.

Fināls abiem uzvarētājiem bija jāaizvada jau pēc pāris stundas, tāpēc atpūtai daudz laika neatlika, taču pēc pusfināliem bija nojaušams, ka uz izšķirošu cīņu "svaigāks" būs serbs Tipsarevičs, kas gan neattaisnojās laukumā. Pirmajā setā katram tenisistam pa vienam breikam, kas noveda līdz taibreikam, kurā nedaudz labāks bija Seppi - 7:6(5). Otrajā setā Tipsarevičs realizēja abas iespējas breikot, panākot trešo setu (6:3).

Izšķirošo setu agresīvi sāka itālietis, kuram padevās noturēt savu servi, "lauzt" pretinieka un panākt "nāvējošo" 4:0 rezultātu. Pēc tam, kad kārtējo reizi spēle tika pārtraukta lietus dēļ, Serbijas tenisists atgriezās ar uzviju, atspēlējot abus breikus un tiekot līdz 3:4. Servējot jau pašam, Tipsarevičs "sapinās" kājās un nokrita, nedaudz vēlāk arī zaudējot savu geimu. Pēc šī notikuma maču viņš vairāk neturpināja, iespējams, pietaupoties nākamās nedēļas Vimbldonas turnīram. Jāpiezīmē, ka Janko jau trešā seta sākumā organizatoriem lūdza, lai maču pārceļ uz rītdienu, kas gan netika akceptēts. Mača gala rezultāts - 7:6(5), 3:6, 5:3.

Reitinga 51. vietā esošajam Seppi šis ir pirmais ATP vienspēļu tituls (iepriekš spēlēts tikai vienā finālā - 2007. gadā). Par uzvaru viņš iegūs 250 reitinga punktus un 71 000 ASV dolāru, Tipsarevičam - 150 ranga punkti un 37 400 ASV dolāri.

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home


, 2011-06-18 23:51, pirms 13 gadiem
Smagi Gulbim klāsies,vienīgais cerības stariņš ir,ka Gulbi šai spēlei labi noskaņos Kanjass.
, 2011-06-19 00:11, pirms 13 gadiem
Ferrari Nr.1 in my heart rakstīja: Smagi Gulbim klāsies,vienīgais cerības stariņš ir,ka Gulbi šai spēlei labi noskaņos Kanjass.
nez vai kandža viņu spēs noskaņot.

Manuprāt, Gulbim nav variantu ar viņa spēli šobrīd. Nevar būt tā, ka spēlētājs pēkšņi ne no kā saņemas un pagriež spēli par 180 grādiem. Tas notiek pakāpeniski, un līdz šim redzētais neliek domāt, ka Gulbis kaut ko sācis uzlabot baigi.
, 2011-06-19 00:49, pirms 13 gadiem
AEGON turnīrā ļoooti interesanti laikapstākļi, brīžiem likās, ka vētra plosās kortā, spēles nebija diez ko skatāmas.

Žēl Tipsareviču, negribētu teikt, ka viņš tur sapinās, viena kāja izslīdēja un sanāca normāls špagats, pēc cirkšņa traumas izskatījās, tās vienmēr ļoti pretīgas. Cerams, ka būs labi uz GS.
Janniks Sinners. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Melburnas finālisti Sinners un Medvedevs tiksies Maiami "Masters" pusfinālā

Maiami "Masters" vīriešu vienspēļu tenisa turnīrā noskaidrots pirmais pusfināla pāris – tajā tiksies pagājušā gada finālisti Janniks Sinners (3. vieta ATP rangā) un Daņiils Medvedevs (#4), kuri pirms diviem mēnešiem cīkstējās arī Melburnas "Australian Open" finālā.
Daniela Kolinsa. Foto: Jimmie48 / WTA

Karjeras pēdējā mājas turnīrā Kolinsa sasniedz Maiami pusfinālu

Floridas metropolē Maiami tuvojas noslēgumam "WTA 1000" turnīrs uz cietā seguma. Šonakt noslēdzās 1/4 fināli, tostarp amerikāniete Daniela Kolinsa pārspēja francūzieti Karolīnu Garsiju, bet kazahiete Jeļena Ribakina apspēlēja grieķieti Mariju Sakari.
Diāna Marcinkēviča. Foto: Diego Runggaldier / tennis-valgardena.com

Marcinkēvičai zaudējums ITF W75 turnīra dubultspēļu pirmajā kārtā

LETA. Latvijas tenisiste Diāna Marcinkēviča trešdien pārī ar lietuvieti Justinu Mikulskīti Francijā cieta zaudējumu Starptautiskās tenisa federācijas (ITF) Kruasi Bobūras W-75 sērijas turnīra dubultspēļu sacensību pirmajā kārtā.