Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Cīrulis

Nadals bez piepūles sasniedz finālu

Nadals bez piepūles sasniedz finālu
Rafaels Nadals
Foto: AFP/Scanpix

Šanhajas ATP tenisa turnīra čempionu rīt noskaidros krieva Nikolaja Davidenko un spāņa Rafaela Nadala cīņā. Tas kļuva skaidrs pēc tam, kad ATP ranga vicelīderis viegli tika galā ar tautieti Felisiano Lopesu, kurš maču nepabeidza - 6:1, 3:0.

Sportacentrs.com jau ziņoja, ka par pirmo Šanhajas turnīra finālistu šodien kļuva Krievijas tenisists Nikolajs Davidenko, kurš spraigā triju setu spēlē uzveica Novaku Džokoviču. Otrajā pusfinālā tāda intriga netika gaidīta – tajā tikās divi spāņi, ATP ranga vicelīderis Rafaels Nadals un 41. vietas īpašnieks Felisiano Lopess, kurš šāda līmeņa turnīru pusfinālā bija iekļuvis pirmo reizi. Vakar Lopess divos setos bija uzveicis zviedru Robinu Soderlingu, kamēr Nadals iekļuva pusfinālā pēc pretinieka Ivana Ļubičiča savainojuma (rezultāts tobrīd bija 3:6, 6:3). Abiem spāņiem šī bija sestā savstarpējā spēlē. Tikai pašā pirmajā Lopess bija uzvarējis (2003. gadā), bet pārējās četrās Nadals nebija zaudējis ne seta. Tieši tāpēc bukmeikeru prognozēs viņš bija ļoti izteikts cīņas favorīts.

Maču ar servi sāka Lopess, izvirzoties vadībā. Kā izrādījās vēlāk, šī bija vienīgā reize, kad viņš bija priekšā. Pie Nadala serves viņam nekas nepadevās, bet pašam diezgan kliboja pirmā serve, kas neļāva izmantot iecienīto „serve&volley” taktiku. Geimu pa geimam uzvarēja Nadals, pirmo setu noslēdzot nepilnas pusstundas laikā – 6:1. Seta pēdējās izspēles laikā Lopess arī savainoja pēdu, ka rezultātā starp setiem pārtraukums ieilga medicīniskās pauzes dēļ. Tomēr arī pēc tās Lopesam neko neizdevās mainīt cīņas ritējumā. Kā izspēle kļuva garāka, tā Lopesa iespējas uzvarēt tajā saruka vairāk nekā uz pusi. Nadals ātri ieguva 3:0 vadību, bet Lopess ceturtajā geimā tomēr nolēma neturpināt maču – garajās izspēlēs ar savainotu pēdu bumbiņām pakaļ neaizskriesi. Līdz ar to Nadals jau otro maču pēc kārtas maču nepabeidz līdz galam, jo savainojumu gūst viņa pretinieks.

Cerams, ka rīt finālā visus tenisa līdzjutējus sagaida interesanta cīņa. Līdz šim Nadals pret Davidenko spēlējis sešas reizes, no kurām uzvarējis četrās. Tomēr tieši Davidenko bijis pārāks abās uz hard seguma – 2008. gadā Maiami turnīra finālā ar 6:4, 6:2, bet šī paša gada izskaņā Parīzē viņš uzvarēja pirmo setu ar 6:1, kad Nadals no cīņas atteicās. Vai Nadals beidzot uzvarēs kādu setu uz hard seguma pret Davidenko redzēsim jau rīt. Maču tiešraidē translēs arī „Viasat Sport Baltic”.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-10-17 16:25, pirms 15 gadiem
Nadals bez pipeles sasniedz finālu, vismaz tā pirmajā brīdī izlasīju

Ceru, ka finālā viņš zaudēs ļoti nepatīk šis spēlētājs, radījis lecīgu un iedomīgu reputāciju sev.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-10-17 16:30, pirms 15 gadiem
Koks_ar_2_galiem rakstīja: Nadals bez pipeles sasniedz finālu, vismaz tā pirmajā brīdī izlasīju

Ceru, ka finālā viņš zaudēs ļoti nepatīk šis spēlētājs, radījis lecīgu un iedomīgu reputāciju sev.


tā pirmā daļa..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-10-17 16:45, pirms 15 gadiem
Vamos Rafaa!
, 2009-10-17 17:05, pirms 15 gadiem
Valmierietis12 rakstīja: Nadals lecīgs? Kur Tu to redzeji? Tenisa laukuma? Taa uzvedas 80% tenisistu!!
da viņš droši vien redzēja pirmo reizi tenisu. lai nu kurš, bet Nadals točna nav lecīgs!
, 2009-10-17 17:07, pirms 15 gadiem
tas ir sviests kā visi viens pēc otra lido ārā! domāju nav vairs ilgi jāgaida, līdz šīs vājprātīgi garās sezonas tiks apgraizītas! vai arī jāmaina reitinga skaitīšanas sistēma, lai sportists nebūtu atkarīgs no tik liela maču skaita, tas savukārt novedīs pie dabiska kalendāra sarukšanas, jo vājākie, mazāk reprezentatīvie turnīri atbirs paši no sevis...
, 2009-10-18 01:14, pirms 15 gadiem
Koks_ar_2_galiem rakstīja: Nadals bez pipeles sasniedz finālu, vismaz tā pirmajā brīdī izlasīju

Ceru, ka finālā viņš zaudēs ļoti nepatīk šis spēlētājs, radījis lecīgu un iedomīgu reputāciju sev.
Esmu dzirdeejis pilniiigi preteejo no tenisistu komentaariem!
, 2009-10-18 01:47, pirms 15 gadiem
Nu leciigs gan vins nav. Domaaju,ka vins sobriid ir tas pats Rafa,kas pirms apm 1,5 utt gadiem,-t.i.-stiprs,visaadaa zinaa labs,tacu ne pirmais. Bet par riitdienu gan neko nevar zinaat,ceru Koljas izpildiijumaa redzeet saturiigu speeli,ar jebkura izredzeem...
Bet kalendaars normaals,vajag izveeleeties turniirus,kur speeleet,lai arii citiem (piem.,Gulbim) buutu,kur "atsperties" un sevi paraadiit!
Aļona Ostapenko. Foto: Scanpix/Reuters
3

Ostapenko Madridē sāk ar pārliecinošu uzvaru un iesoļo trešajā kārtā

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. No pirmās kārtas atbrīvotā Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko otrajā kārtā pārspēja spānieti Džesiku Bousasu - 6:3, 6:1.
Rafaels Nadals. Foto: AP/Scanpix
6

Nadals nav pārliecināts par savu dalību "French Open"

LETA--AP. Bijušais pasaules ranga līderis Rafaels Nadals sacentīsies Francijas atklātajā čempionātā, ja spēs turnīram pienācīgi sagatavoties un būt konkurētspējīgs tajā, teica tenisists.
Paula Badosa un Džesika Bousasa. Foto: Mutua Madrid Open
1

Bousasa uzvar Badosu un kļūst par Ostapenko oponenti Madridē

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Spānijas spēlētāju cīņā Džesika Bousasa šodien apspēlēja Paulu Badosu (2:6, 6:3, 6:3) un kļuva par Latvijas tenisa līderes Aļonas Ostapenko pretinieci otrajā kārtā.