Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Medvedevs Turīnas trillerī gūst piekto uzvaru pēc kārtas pār Zverevu

Medvedevs Turīnas trillerī gūst piekto uzvaru pēc kārtas pār Zverevu
Daniils Medvedevs. Foto: AFP/Scanpix

Pagājušā gada "ATP Finals" čempions Daniils Medvedevs (ATP 2.) Turīnā notiekošā finālturnīra grupu turnīra otrās kārtas mačā ar 6:3, 6:7(3), 7:6(6) pieveica 2018. gada čempionu Aleksandru Zverevu (ATP 3.). Medvedevs izšķirošajā setā atvairīja seta vienīgo breikbumbu un taibreikā atspēlējās no 2:4, svinot piekto uzvaru pēc kārtas pret Zverevu.

Viņi finālturnīrā tikās trešo gadu pēc kārtas. 2019. gadā Londonā ar 6:4, 7:6(4) uzvarēja Zverevs, bet Medvedevs nākamajā sezonā "O2" arēnā revanšējās ar 6:3, 6:4. Esot pārāks arī Turīnā, Medvedevs svinēja piekto uzvaru pēc kārtas savstarpējos dueļos, pirmoreiz izvirzoties vadībā (6-5). Zverevam savulaik bija 4-0 un 5-1 pārsvars.

Šodienas mačā breikbumbas bija katrā no pirmajiem trim geimiem, un Medvedevs uzvarēja visās četras breikbumbu izspēlēs, izveidojot 3:0 pārsvaru. Viņš pirmajā geimā servi nosargāja no 15:40 deficīta, pirmo breikbumbu atvairot ar jaudīgu uzbrukumu, pēc kura Zverevs piespiedu kārtā trāpīja tīklā, bet otro atsita ar eisu.

Zverevs nākamajā geimā pie 30:30 ieservēja dubultkļūdu, Medvedevs pēc tam agresīvi atsita pirmo servi un izgāja pie tīkla, tur ar trešo mēģinājumu pabeidzot breikbumbas izspēli. Krievijas tenisists nākamajā geimā izsēja 40:15 pārsvaru, taču arī prata atspēlēt vēl vienu breikbumbu.

Čempions ieservēja otro servi pa diagonāli un ar nākamo sitienu no neērtās puses lieliski uzsita kreisajā stūrī. Zverevs nokavēja ar pārvietošanos uz gala līnijas, bumbiņu nespējot dabūt tālāk par tīklu. Pēc trešā geima setā breikbumbu vairs nebija, Medvedevam attiecīgi saglabājot trīs geimu pārsvaru.

2. setā breikbumbas bija tikai Medvedevam (trīs). Zverevs pirmajā geimā atvairīja divas breikbumbas – ar neatsistu pirmo servi un eisu. Medvedevs nākamo breikbumbu ieguva septītajā geimā, kur pasīvi nospēlēja otrās serves izspēlē, un Saša sodīja ar asu sitienu labajā stūrī, kas izveidoja "smeša" iespēju.

Medvedeva nākamā iespēja bija divus geimus vēlāk, kad viņš uzvarēja pirmajās divās izspēlēs, bet pēc tam no 0:30 divreiz pēc kārtas kļūdījās otrās serves izspēlēs (sitieni autā), izvairoties no breikbumbām. Zverevs no 30:30 ieservēja divas labas pirmās serves pēc kārtas, pārdzīvojot vēl vienu sarežģītu serves geimu.

Medvedevs līdz taibreikam zaudēja tikai četrās izspēlēs ar servi, bet taibreikā trīs reizes, turklāt tas notika pēc agra minibreika iegūšanas. Zverevam sākumā "volley" kļūda (auts). Medvedevs nākamo bumbiņu raidīja autā un pēc tam uzkāpa uz serves līnijas, kad izpildīja otro servi. Zverevam divi eisi pēc kārtas deva 4:1 pārsvaru, drīz ievedot maču 3. setā.


Zverevs beidzot bija nostabilizējis savu servi, regulāri tiekot pie viegliem punktiem. Pēdējā setā bija tikai viena breika iespēja, kuru ieguva Vācijas tenisists. Medvedevs 11. geimā no 30:15 divas bumbiņas pēc kārtas raidīja autā, bet pēc tam ieservēja trīs jaudīgas pirmās serves pēc kārtas. Zverevs pirmo un trešo nespēja atsist precīzi, bet otro dabūja laukumā, Medvedevs finišēja ar nākamo sitienu.

Medvedevs taibreikā divreiz atspēlēja minibreiku un no 2:4 uzvarēja četrās izspēlēs pēc kārtas, iegūstot divkāršo mačbumbu – 6:4. Zverevs pirmo atvairīja ar eisu, bet otro ar diagonālo apvedošo sitienu, no neērtās puses rezultatīvi atsitot Medvedeva otro servi, kad Daniils nesekmīgi izgāja pie tīkla. Medvedevs no 6:6 divreiz pēc kārtas neatvairāmi uzsita ar "forehand" gar sānu līnijām.

Statistika

MedvedevsZverevs
Eisi1418
Dubultkļūdas12
1. serves precizitāte70%79%
1. serves punkti59/7569/86
2. serves punkti19/3215/23
Breikbumbas1/40/4
Spēle pie tīkla15/1913/20
Tīri uzvarētās izspēles3040
Nepiespiestās kļūdas3440
Visi punkti112104

"Nitto ATP Finals 2021" Turīnā uz cietā seguma telpās

Zaļā grupa

SpēleRezultāts
(1) Novaks Džokovičs – (8) Kaspers Rūds7:6(4) 6:2
(5) Andrejs Rubļovs – (5) Stefanoss Cicipass6:4 6:4

Sarkanā grupa

SpēleRezultāts
(2) Daniils Medvedevs – (7) Huberts Hurkačs6:7(5) 6:3 6:4
(3) Aleksandrs Zverevs – (6) Mateo Berretīni7:6(7) 1:0 RET
(2) Daniils Medvedevs – (3) Aleksandrs Zverevs6:3 6:7(3) 7:6(6)

Alekss de Minors un Rafaels Nadals. Foto: Tennis TV

Nadals zaudē Barselonas otrajā kārtā, Cicipass un Rūds iekļūst 1/8 finālā

Spānijas otrajā lielākajā pilsētā Barselonā turpinās "ATP 500" māla turnīrs. Otrajā kārtā spānis Rafaels Nadals zaudēja austrālietim Aleksam de Minoram - 5:7, 1:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
1

Semeņistaja sasniedz W75 astotdaļfinālu, Vismane un Marcinkēviča zaudē

Šveicē sācies W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros, kur piedalās arī Latvijas otrā, trešā un ceturtā rakete. Pirmajā kārtā Darja Semeņistana šodien izcīnīja uzvaru, bet Diāna Marcinkēviča un Daniela Vismane zaudēja.
Aļona Ostapenko. Foto: porsche-tennis.com
21

Ostapenko paliek uz nulles četros savos geimos, kapitulējot Štutgartē

Vācijas pilsētā Štutgartē sācies "WTA 500" mala turnīrs hallē. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko šovakar pirmajā kārtā zaudēja čehietei Lindai Noskovai - 3:6, 1:6.