Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Innuss

Marejs uzvar arī Šanhajā un apiet Federeru ATP reitingā

Marejs uzvar arī Šanhajā un apiet Federeru ATP reitingā
Endijs Marejs
Foto: AFP/Scanpix

Par Šanhajas "World Tour Masters 1000" čempionu kļuvis skots Endijs Marejs, kurš divos setos ar 7:5, 6:4 pārspēja spāni Davidu Fereru. Ar šo panākumu Marejs ATP rangā no 4. vietas pakāpies uz 3., apsteidzot šveicieti Rodžeru Federeru.

Vakar pusfinālos daudz vieglāka cīņa bija Marejam, kurš divos setos ar 6:3, 6:0 bez problēmām pārspēja Kei Nišikori no Japānas. Savukārt Davids Ferers atkal nodemonstrēja savas cīnītāja prasmes, atspēlējoties pēc zaudēta seta un uzvarot tautieti Felisiano Lopesu – 6:7(5), 6:3, 6:3. Pirms fināla pārliecinošs favorīts bukmeikeru vērtējumā bija skots, kura nezaudēto spēļu sērija sasniegusi jau 13 mačus. Jāatceras, ka pirms nedēļas Tokijā abi tenisisti sacentās pusfinālā, kur Marejs pretiniekam variantus neatstāja – 6:2, 6:3.

Fināls sākās fināla cienīgi – pirmais geims ilga 10 minūtes un 40 sekundes. Marejs savu pirmo breikbumbu tajā neizmantoja, taču tad sagaidīja divas Ferera kļūdas un lauza viņa servi. Nākamajā geimā Spānijas sportists atspēlējās – šoreiz gan Marejs vispirms sita autā ar forhendu, bet nākamajā izspēlē viņa sistā bumbiņa lidoja tīklā – 1:1. Turpinājumā dominēja servētāji, taču skots savu iespēju sagaidīja pie rezultāta 5:5. Ferers pieļāva divas nepiestās kļūdas, bet tad vēl dubultkļūdu, kas nozīmēja breiku pretiniekam. Bez aizķeršanās Endijs izservēja setu – 7:5.

Otro setu Marejs sāka agresīvi. Breiks pirmajā geimā, taču atdots atkal nākamais savs geims – divas dubultkļūdas un viena muļķīga kļūda rezultātu mainīja uz 1:1. Marejs gan turpināja spēlēt lieliski – trešajā geimā ar spēcīgiem sitieniem breikojot, bet vēlāk uzvarot arī pašam servējot – 3:1. Lielbritānijas tenisistam pa divām breikbumbām bija arī piektajā un septītajā geimā, taču ik reiz Ferers pamanījās atspēlēties. Variantu pie Endija Mareja serves Spānijas tenisistam nebija, līdz ar to skots svinēja uzvaru trešajā turnīrā pēc kārtas – 7:5, 6:4.

Panākums Marejam nozīmē pacelšanos uz 3. vietu ATP rangā, no kurienes uz 4. vietu tiks nobīdīts Rodžers Federers . Šveicietis tik zemu rangā nav bijis pēdējos astoņus gadus. 24 gadus vecā skota augstākā vieta reitingā ir 2., kas sasniegta 2009. gadā. Par atkārtotu uzvaru Šanhajas turnīrā (Marejs triumfēja arī pirms gada) viņš nopelnījis 1000 reitinga punktus un 620 000 ASV dolāru, kamēr Ferers tiks pie 600 punktiem un 304 000 ASV dolāru. Skota kontā šis ir piektais tituls šogad, taču 21. karjerā kopumā. "Masters" turnīru statistika ir astoņi tituli deviņos finālos. Tāpat šis ir trešais tituls trīs nedēļās - pirms septiņām dienām triumfēts Tokijā, bet vēl iepriekš uzvarēts Bangkokā.

"Shanghai Rolex Masters" uzvarētāji

GadsČempionsFinālistsRezultāts
2011.Endijs MarejsDavids Ferers7:4 6:4
2010.Endijs MarejsRodžers Federers6:3 6:2
2009.Nikolajs DavidenkoRafaels Nadals6:7(3) 6:3

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home


, 2011-10-16 14:26, pirms 12 gadiem
Fedja izskatas,ka tomer sobrid spele vairak kad velas,nevis del reitinga punktiem vai naudas! Domaju nakoso gadu aizvadis vel mazak turniru,lai ari esmu Fedjas fans,tomer vairs isti neceru uz atgriesanos pasa virsotne,jauns karss jauni karaviri!
, 2011-10-16 14:57, pirms 12 gadiem
Marejs ir lieliska sportiska forma,sezonas izskaņa.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-10-16 14:58, pirms 12 gadiem
Skuju-Janis rakstīja: Fedja izskatas,ka tomer sobrid spele vairak kad velas,nevis del reitinga punktiem vai naudas! Domaju nakoso gadu aizvadis vel mazak turniru,lai ari esmu Fedjas fans,tomer vairs isti neceru uz atgriesanos pasa virsotne,jauns karss jauni karaviri!
Ja esi fans tad zinātu ka Federeram trauma un nogurums. Paņēma nelielu pauzīti. Un ATP starp citu ir noteikts cik ieskaites turnīru ir jāaizvada. Izskatās ka nekāds fans neesi.
, 2011-10-16 15:02, pirms 12 gadiem
Vamos Rafa!
, 2011-10-16 15:58, pirms 12 gadiem
Marka1111 rakstīja: Ja esi fans tad zinātu ka Federeram trauma un nogurums. Paņēma nelielu pauzīti. Un ATP starp citu ir noteikts cik ieskaites turnīru ir jāaizvada. Izskatās ka nekāds fans neesi.
Es runaju par kopsumu, vai tev skiet,nevis par so bridi! Visu sezona ir tada sajuta,ka tomer nav tik milziga griba,ka agrak! Saprotams,vecums,gimene u.t.t. Nerunaju te par ieskaites punktiem vai ko tadu,
, 2011-10-16 22:10, pirms 12 gadiem
Fans vai mazāk liels, bet atpakaļ Rodžeram netikt 3 pleķī. 1. aizgāja jau pavasarī.
Daniela Vismane. Foto: Mauri Levandi / Estonian Tennis Association

Vismane dodas Semeņistajas pēdās un zaudē ar tādu pašu rezultātu - 6:7, 0:6

Katalonijas pilsētā Terrasā turpinās W35 tenisa turnīrs uz māla. Latvijas ceturtais numurs Daniela Vismane šodien 1/4 finālā piekāpās beļģietei Hannei Vandevinkelai - 6:7, 0:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Zumapress/Scanpix
5

Semeņistaja kapitulē "WTA 125" astotdaļfināla pēdējā setā

Turcijas dienvidu pilsētā Antaljā turpinās "WTA 125" turnīrs uz māla. Latvijas tenisa otrā rakete Darja Semeņistaja šodien 1/8 finālā zaudēja japānietei Mojukai Učijimai - 6:7, 0:6.
Janniks Sinners. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Melburnas finālisti Sinners un Medvedevs tiksies Maiami "Masters" pusfinālā

Maiami "Masters" vīriešu vienspēļu tenisa turnīrā noskaidrots pirmais pusfināla pāris – tajā tiksies pagājušā gada finālisti Janniks Sinners (3. vieta ATP rangā) un Daņiils Medvedevs (#4), kuri pirms diviem mēnešiem cīkstējās arī Melburnas "Australian Open" finālā.