Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Cīrulis

Šanhajas finālā Federers pret Mareju

Šanhajas finālā Federers pret Mareju
Rodžers Federers
Foto: Reuters/Scanpix

Ar šveicieša Rodžera Federera un skota Endija Mareja uzvarām šodien noslēgušies Šanhajas ATP „Masters Series” tenisa turnīra pusfināli. Marejs ar 6:4, 6:1 apspēlēja argentīnieti Huanu Monako, bet Federers ar 7:5, 6:4 tika galā ar serbu Novaku Džokoviču, atņemot viņam arī ATP ranga vicelīdera godu.

Šanhajas ATP „Masters Series” tenisa turnīrā šodien tika aizvadītas pusfinālu cīņas. Kā pirmie kortā devās skots Endijs Marejs un argentīnietis Huans Monako. Izteikts šīs spēles favorīts bija Marejs, kurš savu pārākumu apliecināja jau spēles sākumā, panākot 4:1 vadību. Skotam bija iespēja tikt priekšā arī ar 5:1, tomēr Monako turpināja cīnīties, par ko tika atalgots. Pie 5:3 skots nespēja uzvarēt savu servi, un setā atgriezās intriga. Kā izrādījās vēlāk – tikai uz brīdi. Argentīnietis nenosargāja savu servi, zaudēja setu (4:6), bet otrajā setā vairs nespēja izrādīt cienīgu pretestību. Mača galarezultāts 6:4, 6:1 Mareja labā – skotam otrais „Masters Series” fināls šogad.

Viņa pretinieku finālā noskaidroja krietni intriģējošākā cīņā – šī gada „US Open” pusfināla atkārtojums Novaks Džokovičs pret Rodžeru Federeru. Abi tenisisti Šanhajā bija spēlējuši ļoti pārliecinoši, graujot pretiniekus un nezaudējot ne setu. Šīs dienas cīņā ļoti līdzīgs bija pirmais sets un gandrīz visi tā geimi. Pie breika kā pirmais varēja tikt serbs – ceturtajā geimā viņam bija pat četras breikbumbas, tomēr realizēt kaut vienu viņš nespēja. Federeram līdz pirmajai breikbumbai bija jāgaida krietni ilgāk (tikai 11.geimā), tomēr šajā pašā geimā ar otro mēģinājumu Federers arī lauza serba servi – 6:5. Pēc brīža šveicietis izservēja setu un spēra platu soli pretī finālam.

Vēl tuvāk finālam Federers tika otrā seta sākumā. Džokovičs turpināja pieļaut itin daudz kļūdu un uzreiz zaudēja vēl vienu savu serves geimu. Pēc pieciem Federera uzvarētajiem geimiem, serbs beidzot saņēmās un uzvarēja savu servi(1:2), taču uzreiz pēc tam šveicietim vēlreiz ļāva atrauties rezultātā – 1:4. Divu breiku pārsvars, šķiet, lika Federeram atslābināties par daudz, kā rezultātā viņš pirmo reizi mačā zaudēja savu servi, tomēr handikaps vēl palika. Tenisistiem uzvarot nākamos geimus pie savām servēm, rezultāts kļuva 5:4 šveicieša labā, turklāt viņam serve. Desmito geimu Federers iesāka ar diviem eisiem un atspēlēšanas iespējas Džokovičam izgaisa – 7:5, 6:4 šveicieša labā. Līdz ar to Federers atgūs arī ATP ranga vicelīdera godu.

Rītdienas fināls starp Mareju un Federeru būs abu sportistu 13. tikšanās reize. Līdz šim septiņas uzvaras skotam, piecas Federeram. Šogad katram pa panākumam – Federers uzvarēja „Australian Open” finālā ar 6:3, 6:4, 7:6(11), bet Marejs revanšējās Toronto turnīra finālā – 7:5, 7:5.

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home

Kurš uzvarēs finālā?

  • 48

  • 5



, 2010-10-16 17:07, pirms 14 gadiem
Par Federeru!
, 2010-10-16 17:24, pirms 14 gadiem
Murejam vienam no retajiem tenisistiem ir pozitiva bilance pret Fedju, bet domāju, ka Fedja ritdien paņems! Tik stabils sniegums, pec mazas pauzites!
, 2010-10-16 18:09, pirms 14 gadiem
Federers ir atpakaļ?

"reisiem" palabo
, 2010-10-16 19:39, pirms 14 gadiem
Kā teiktu Simply the best - Federeram paveicās
, 2010-10-17 09:09, pirms 14 gadiem
Iznīcinās tā pat kā Soderlingu
, 2010-10-17 11:28, pirms 14 gadiem
Mixes rakstīja: Kā teiktu Simply the best - Federeram paveicās
Precīzi tā !!! Ja būtu otrādi, tad lielākā daļa, kā ierasti, te rakstītu, ka ND nevis uzvarēja, bet RF zaudēja....nu šoreiz gadījās otrādi.
, 2010-10-17 11:34, pirms 14 gadiem
VKM 13 rakstīja: Iznīcinās tā pat kā Soderlingu
Nevar saprast, kas ko iznīcinās !!! Kurš no viņiem spēlē tik vāji, kā Soderlings???!!!Man tie cipariņi gan otrādi izskatās !!!Cik tad var zaudēt!
Roberts Štrombahs. Foto: Ostra Group Open 2024 by Purposia

Štrombahs neiekļūst Ostravas "Challenger" pamatsacensībās

Čehijas trešajā lielākajā pilsētā Ostravā risinās "Challenger 75" turnīrs tenisā. Latvijas labākais tenisists Roberts Štrombahs šodien kvalifikācijas izšķirošajā kārtā zaudēja čeham Jakubam Nikodam - 2:6, 3:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

Madrides "WTA 1000" kvalifikācijā Semeņistaja zaudē pasaules 69. raketei

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja kvalifikācijas pirmajā kārtā piekāpās beļģietei Grētai Minnenai - 6:3, 2:6, 4:6.
Roberts Štrombahs. Foto: SCMP

Štrombaham minimāls kāpums ATP rangā

Tenisa profesionāļu asociācija (ATP) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Latvijas vīriešu tenisa līderis Roberts Štrombahs zaudējis vienu punktu, taču pakāpies no 389. uz 388. vietu.