Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Rubļovs sakauj 11-kārtējo Montekarlo čempionu Nadalu

Rubļovs sakauj 11-kārtējo Montekarlo čempionu Nadalu
Rafaels Nadals. Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas otrais spēcīgākais tenisists Andrejs Rubļovs (ATP 8.) Montekarlo "Masters" ceturtdaļfinālā ar 6:2, 4:6, 6:2 pieveica 11 reizes šajā turnīrā uzvarējušo spāni Rafaelu Nadalu (ATP 3.), gūstot atkārtotu karjeras lielāko uzvaru. Šodien zaudēja arī iepriekšējā Montekarlo turnīra čempions Fabio Foņīni (ATP 18.), kurš ar 4:6, 3:6 piekāpās Kasperam Rūdam (ATP 27.).

Andrejs Rubļovs iepriekšējos divos dueļos Rafaelam Nadalam nebija spējis atņemt nevienu setu, spānim 2017. gadā ar 1:6, 2:6, 2:6 zaudējot "US Open" ceturtdaļfinālā un 2020. gadā ar 3:6, 4:6 piekāpjoties "ATP Finals" grupu turnīrā. Šodien Montekarlo Nadalam vajadzēja pamatīgi nopūlēties, lai tiktu pie viena seta.

Spānijas tenisa līderim bija lielas problēmas ar pietiekami jaudīgu uzbrukumu veidošanu, bet vienmēr neatlaidīgi agresīvais Rubļovs šajā spēles komponentā darbojās sekmīgāk un tuvojās graujošai uzvarai, taču 2. setā zaudēja pēc būšanas vadībā ar 4:2. Nadals pie 1:3 atspēlēja trīs breikbumbas un vēl vienu atvairīja pie 2:4. Rubļovs uz to reaģēja ar izslēgšanos, taču 3. setam spēja savākties un atkal dominēja.


Uzvara pār Nadalu Andrejam ir atkārtota karjeras lielākā uzvara, ceturto reizi pieveicot ranga 3. vietā esošu spēlētāju. Viņam divas tādas uzvaras ir pret Dominiku Tīmu, bet viena pret Nadalu Rodžeru Federeru.

Rubļovs otro reizi iekļuva "Masters" pusfinālā, pirmais gadījums bija pirms dažām nedēļām Maiami. Nadala zaudējums jaunu "Masters" čempionu garantē arī sezonas otrajā šīs sērijas turnīrā – Maiami iespēju izmantoja polis Huberts Hurkačs..

Fabio Foņīni pirms diviem gadiem Montekarlo kļuva par Itālijas pirmo čempionu "Masters" sērijas turnīros, bet titula aizstāvēšanu šogad pabeidza ceturtdaļfinālā, kur atdūrās pret neuzvarētu pretinieku (0-3). Viņš Kasperam Rūdam zaudēja arī divreiz pagājušajā gadā – ATP kausā ar 2:6, 2:6 un Hamburgā ar 3:6, 3:6.

Itālijas tenisistam šodien bija iespējas 1. seta pirmajā pusē, taču tās palika neizmantotas. Rūds vairāk nekā 11 minūtes ilgušajā piektajā geimā ar "forehand" uzbrukumiem atspēlēja četras breikbumbas. Foņīni septītajā geimā no 0:30 vairākas reizes sasita tīklā no kreisās puses, nedabūjot breikbumbas, un vēlāk seta pēdējā geimā pie 4:5 servi zaudēja no 40:15 pārsvara.

Rūds 2. setā zaudēja breika pārsvaru (3:0), bet drīz to atjaunoja, turpinot perfekto setu sēriju pret Foņīni. Itālijas tenisistam šodien 1/7 breikbumbu realizācija, pēdējo neizmantojot cīņas noslēdzošajā geimā, kad viņam auts, sitot no labās puses. Rūds otro reizi sasniedza "Masters" pusfinālu, pirmā bija septembrī Romā.

Daniels Evanss (ATP 33.) "izdzīvoja" nākamajā mačā pēc Novaka Džokoviča pieveikšanas, ar 5:7, 6:3, 6:4 apspēlējot Davidu Gofānu (ATP 15.). Evanss 1. setā zaudēja ar breika pārsvaru (5:3), bet pēdējā setā ar lielām pūlēm izturēja dominējušā beļģa uzbrukumus. Evanss 3. setā atspēlēja visas deviņas breikbumbas (visā mačā atspēlētas 15/17!) un "izmantoja" savu vienīgo iespēju.

Līdz tam brīdim setā pretiniekam breikbumbas nedodot, bet pats iztērējot ļoti daudz iespēju, Gofāns ar četrām kļūdām kapitulēja, servējot pie 4:5. Viņš trīs bumbiņas raidīja autā un vienu iesita tīklā. Evanss šonedēļ Montekarlo guvis tikpat uzvaru, cik visos iepriekšējos ATP māla mačos kopā – četras. Identiska matemātika viņam ir arī "Masters" statistikā.

"Rolex Monte-Carlo Masters", ATP "Masters 1000" turnīrs Montekarlo uz māla seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(6) Andrey Rublev – (3) Rafael Nadal6:2 4:6 6:2
(4) Stefanos Tsitsipas – Alejandro Davidovich Fokina7:5 RET
Daniel Evans – (11) David Goffin5:7 6:3 6:4
Casper Ruud – (15) Fabio Fognini6:4 6:3

, 2021-04-16 22:17, pirms 3 gadiem
pamazām tuvojas paaudžu maiņa pirmajā četriniekā
Rafaels Nadals. Foto: AP/Scanpix
4

Nadals nav pārliecināts par savu dalību "French Open"

LETA--AP. Bijušais pasaules ranga līderis Rafaels Nadals sacentīsies Francijas atklātajā čempionātā, ja spēs turnīram pienācīgi sagatavoties un būt konkurētspējīgs tajā, teica tenisists.
Paula Badosa un Džesika Bousasa. Foto: Mutua Madrid Open
1

Bousasa uzvar Badosu un kļūst par Ostapenko oponenti Madridē

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Spānijas spēlētāju cīņā Džesika Bousasa šodien apspēlēja Paulu Badosu (2:6, 6:3, 6:3) un kļuva par Latvijas tenisa līderes Aļonas Ostapenko pretinieci otrajā kārtā.
Roberts Štrombahs. Foto: Ostra Group Open 2024 by Purposia

Štrombahs neiekļūst Ostravas "Challenger" pamatsacensībās

Čehijas trešajā lielākajā pilsētā Ostravā risinās "Challenger 75" turnīrs tenisā. Latvijas labākais tenisists Roberts Štrombahs šodien kvalifikācijas izšķirošajā kārtā zaudēja čeham Jakubam Nikodam - 2:6, 3:6.